Vedd észre ! :))

csillogo•  2011. február 27. 07:18

„Mikor nevettél utoljára teljes szívedből?
Ja, nincs, aki nevetessen?
Mi lenne, ha mostantól magunk gondoskodnánk erről?
Figyelni kellene, minek lehetne örülni, hol, hogyan lehet jó érzéseket, kellemes pillanatokat „begyűjteni”.
Nem mindig másoktól várni a kényeztetést, hanem saját magunknak megadni, amire csak lehetőség nyílik, sőt még annál is többet - bárhol, bármikor.
Ne gondolj nagy dolgokra és ne készíts hosszú listát arról, mi minden hiányzik a tényleges jó-léthez, pl. gazdagság, fiatalság, nagyobb és még nagyobb ház, szerelmetesebb társ, stb. – ez esetben a hiányra  koncentrálsz, arra, ami nincs.
Vegyük sorra mindazokat amink van, s ezek körét gazdagítsuk minden áldott nap valamilyen aprósággal, amiben örömünket leljük!
Ne „jutalom sütikre” gondoljunk, ami boltokban kapható, mert előbb utóbb elfogyna a pénzünk!”


Egy újságcikk nyomán továbbfűztem gondolataimat!

A testi-lelki egyensúlyunk érdekében egyszerűen szánjunk magunkra egy kis időt és figyeljük meg mi zajlik bennünk, figyeljük a gondolatainkat és tudatosan lépjünk ki olykor olykor a "helyzetből" - napi szinten - amibe kényszerítenek a mindennapos körülményeink, a munkánk, családunk és egyéb kötelezettségeink. A tavasz közeledik, vágyaink is erősödnek a testi-lelki és nem utolsósorban szellemi megújulásra!
Vegyük észre – üljünk le minden áldott nap és adjunk magunknak időt – „mérjünk” okosan, táplálkozzunk nagyobb odafigyeléssel beosztva a kevesebb több hasznot és életerőt ad a testnek. Nem a kényszeres fogyókúra a megoldás, hanem a kellő odafigyelés, mindent mértékkel a kevesebb több!
Mozogjunk és merjük magunkat kényeztetni. Minden szépet engedjünk be a szívünkbe, ehhez nem kell elutazni sehová, olykor állj meg a sarki virágosnál és vegyél egy szál virágot! Nekem ez nagyon bejön – nem kötöm célzott napokhoz - ezért nem szeretem pl. a nőnapot sem, én mindennap Nő vagyok – igaz vállalnom kell a kapott kritikákat is érte,mert csak a munkának kellene, hogy éltessen, de ez már engem nem érdekel...mindennap ellátom a feladataimat, ráadásul szeretettel, mert mindig felajánlom egy kis imával, főleg azokat, amikhez többletenergiára van szükségem vagy nem igazán fűlik hozzá a fogam, de megteszem és közben mindig figyelek magamra is - bizony pihenek, akkor is, amikor mások dolgoznak és nem érdekel, hogy mi erről a családom véleménye!
Szerintem nem vagyok ezzel egyedül – veszem továbbra is a virágokat és kitakarítom a gondolataimat, mert az Élet igenis Szép  és én szépnek akarom látni és gazdagítani legalább a jó hozzáállásommal!
Öleljük magunkhoz a lelkünket szeressük önmagunkat a teremtett Világunkat és megsokszorozva fog megajándékozni bennünket apró csodáival!
Vegyük észre!
Szép vasárnapot kívánok!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Pera762011. március 5. 13:52

Marikám: ölellek!

csillogo2011. március 1. 17:38

Judit köszönöm szépen,hogy olvastál!

Erika köszönöm szépen, ha szomorú vagyok olykor-olykor és belefárad a lelkem, akkor e-r-ő-s-e-n és j-ó-l körbenézek, mert érdemes!:)) ide meg majd megyek és olvaslak,de egy kis ízelítő belőle... - alig vagyok - érzések jöttek át...
''Korhadt utcák macskakövén csontig ázok,
felhőcérna vezet - kezed - már nem fázok,
bőrödbe (k)öltöztem - tűzgomb-szemed éget ...''

Pera762011. március 1. 15:12

''mert az Élet igenis Szép''
Kedves Marikám, ha meglátjuk mindennap a szépet, akkor valóban az. Nem is látni kell, egyszerűen csak körbenézni...
Szeretettel: E

Giuditta2011. február 27. 21:19

Kedves Marika! Kívánom, hogy minél többen lássák így a világot : ''mert az Élet igenis Szép és én szépnek akarom látni és gazdagítani legalább a jó hozzáállásommal!''

Azt szoktam mondani: - Ha mástól várod a boldogságod, akkor barátom Te igen nagy bajban vagy!
További szép vasárnapot!
Judit!

csillogo2011. február 27. 19:26

Köszönöm szépen Zsó a látogatást és örülök,hogy mások is gondolhatják így!:)

Törölt tag2011. február 27. 10:36

Törölt hozzászólás.

skary2011. február 27. 07:37

;)

csillogo2011. február 27. 07:36

Köszönöm szépen!:)))
Máris nem vagyok egyedül a gondolataimmal!:))

mezeimarianna2011. február 27. 07:27

Szép vasárnapot neked is Marika..Helyes úton jársz,egyetértek gondolataiddal:)))

skary2011. február 27. 07:24

óóóóóóóóóóó! én szeretem MAGAM! :)
szép vasárnapot! :)