Nyugtasd meg a szíved

csillogo•  2009. november 28. 19:07


Csak semmi fölösleges idegeskedés!

NYUGALOM...

" A hajsza a gyűlöletből ered.Fontos, hogy újra és újra feltegyük magunknak a kérdést: tulajdonképpen miért is rohanok ennyire? Mi mindent akarok ma elintézni? Miért hajszolom magam?Talán azért, mert gyűlölöm önmagam? Vagy azért rohanok annyira, mert túl sokat akarok egyszerre?

Mit akarok igazán? Mi a leghőbb vágyam? Senki sem tud addig megnyugodni, amíg nem néz szembe saját magával.

Aki a szabadidejét tevékenységekkel tölti ki,lehet, hogy sokat tapasztal, de keveset él. Nem érzi, mi az élet.Ha idegeskedés és nyugtalanság uralkodik körülötted, de te jó formában vagy- bár észleled az idegességet -, mégsem hagyod, hogy megfertőzzön.

Amíg zaklatott vagy, addig nem veszed észre a benned áramló energiát.Nyugalomra van szükséged a benned rejlő erő felfedezéséhez.

Először a benső nyugalomra kell eljutnod. A lelki nyugalom a testre is kihat. Ha szíved megnyugodott, akkor tevékenységedet is nyugodtan folytatod, mozdulataid a benső nyugalomból erednek, részese vagy Isten teremtő nyugalmának.

Ha valaki belülről, a lelke mélyéről nem éli át a boldogságot, a vagyon és siker világában hiába fut utána. Soha nem birtokolhat annyit, soha nem figyelnek rá eléggé, soha nem ér el annyi sikert, hogy ne vágyjon még többre ahhoz, hogy elégedettnek és boldognak érezze magát.

A boldogság az ember lelkében lakozik.

Engedd el magad: bátran lehetsz az, aki vagy !

Pihend ki magad !

Azután tovább mehetsz az úton, amelyre vállalkoztál. Most azonban élvezd a nyugalmat. Kerülj összhangba önmagaddal. Aki összhangban van önmagával, azt többé semmi sem zökkenti ki a nyugalmából.

Ha összhangban vagy önmagaddal, ha megleled a belső nyugalmat, eljutsz a belső harmóniára, akkor megérzed a hozzád illő életformát. Ha a belső mértéked szerint élsz, életed gyümölcsöző lesz. Teljes életet élhetsz, és mások  számára is az áldás forrása leszel.

Ha felfedezzük szívünkben a mennyországot, akkor csak befelé kell fordulnunk, s máris a mennyországban vagyunk. Ez lesz a mennyei béke előize számunkra. S végre abbahagyjuk a hajszát, a rohanást.

Isten országa bennünk van, ha szenvedélyeink és érzelmeink, igényeink és kívánságaink már nem rángatnak többé ide-oda bennünket. "  

 

Anselm Grün  / Minden napunk út a boldogsághoz /

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!