Naplovacska

csillogo•  2017. július 13. 08:12

Fejben futó gondolatok - kora reggeli vasalások közben.

Áradások és apályok szívünk motorjában - akár lélegzetelállító is lehet, mert a gondolat már a reggeli kávé zamatában fürdik, amikor ébredés után kinézel az ablakon és azt látod, be van borulva, de a madarak hangja örömhordozó és doppingszer (nekem mindenképp), hogy nekik jó, akkor neked, nekem - miért is ne lehetne...  (fogod a vasalót, vasalsz automatikusan), egyszerűen jókedvet kapsz tőlük, beizzítod a motorokat, tervezed a napod, mi fog beleférni és mi az amit feltétlen el szeretnél végezni, hogy jut-e arra időd, hogy karosszékbe, vagy hintaágyba heveredj egy fél órára és elmerengj azon, hogy miért is keltél ma fel és kiért - nos ez egy kis üzemanyagot igényel, mindig újratöltést, folyamatos kell legyen valami kegyelmet hordozó elem, parányi részecske...

a jól megmondom és percre kész híradások gombját nem kell fényesíteni a bekapcsolom opcióval - mert akkor azonnal esni fog!
Leesik az állunk, viharba kerülhetünk, a világ fenyeget és csúfol, minden élő és mozgó teremtényt és tárgyat. Mindenki veszélyben van egyszerre - kevés túlélővel.

 Jusson eszedbe - arra ébredtünk, hogy kivételesen be van borulva és csak a megszokott terv szerint pár inget akartál kivasalni - de míg odaállsz a vasalódeszka elé, már ezek a gondolatmorzsák kifutottak az idejükből - a majdnem célba, de visszarendeződsz - ráébredsz, hogy lassan kel a család, mindenki izzít, csak győzd le hogy mindenkit kiszolgálj kérés nélkül - hogy legyen egy kis maradék időd feldolgozni, hogy mi fér bele a napi rutinodba - feltétlen ülj le 1-2 percre - mert kell a tisztánlátásod az elemzéshez.

Egy tiszta CD -fut reggel óta - gyűrődésmentes lett az ingek többsége, a kávét egy perc alatt ittad meg és már tudod, hogy mit fogsz főzni ebédre és azt is tudod, mikor áll le a mosógép - jó a hallásod, a színes-ruha program darabjait felviszed a teraszra és kiteríted.

Tudod azt is, hogy sokszor két-három felvonásos egy szín-darab - szóval türelem. (Jó inteni magunkat)

Mire felocsúdsz, már megy a páraelszívó - pörkölt készül, valami főzelékfélével, hisz gyorsan megvan, de nem tud nélkülözni a család és Te vagy a freg-Oli, és csinálod, amit kérnek tőled,, hisz egymásért képesek vagyunk áldozatot hozni,  a szelektívbe  összegyűjtött darabokkal  elrohansz és közben érinted a boltot is, tej, kenyér és amit felírtál a fejedbe, a kép teljes lesz, mire kijössz a boltból - kezdesz fellélegezni, hogy már csak tálalni kell az ebédet - lehet már arra gondolni, hogy karosszék, hintaágy vagy valami beach-i hangulat az udvaron!

Jó magunkra gondolni és az előttünk álló délutánt fényesíteni, legalábbis a perceit, mert azok gyorsan elérhetők - lehet közben átlépsz a kertbe és körbenézel, aztán ott ragadsz, mert megkívántál egy pár málnaszemet és az utolsó sárgabarackok ízét még kóstolni akarod.

Tulajdonképp, hogy közben végig mész a sorok között és kiszeded a gazokat, amik elnyomják a répa és a céklasorokat - gyerekjáték! Szabadság, felüdülés,  ha ők nekünk adják magukat - ez a minimum mit értük tehetünk. Felszabadítod őket az elnyomás alól. És ők adják magukat, vitaminbombák, ásványi anyagok, nyomelemek. Gazdagítanak, de közben orrodon csurog a veríték.

 Süt a nap ezerrel - már elfelejtetted a reggeli ingeket, a szürke felhőket - az ebédet is, a fogadalmakat - már csak élvezni akarod a nap hátralévő részét.

Hát állj meg 1-2  percre, vegyél levegőt, kezdj el mosolyogni - Magadon, és azon, hogy holnap is lesz egy új nap! Lesz miért felkelni!

L.M.

Ui.: A címet  Perának köszöntem meg! :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

csillogo2017. július 18. 22:02

A cím jobb lett mint az írásOM! :D
Nagyon köszönöm @Törölt tag: és TesiM... köztes megoldás fontossága - jól jönne olykor, de mindenki mondja és csinálja a dolgát - nincsenek ráérők, akik felmérik és kidekázzák a szabad perceket, inkább egy két dolgot nekem kell elhagyni és lesz, ami lesz! :DD
Jó éjt!

Pera762017. július 18. 09:50

Nekem meg KJÁ Naplova ugrott be téged olvasva, én végül tőle "tanultam" ezt. :)
Igen, a mindennapi kis semmik, tennivalók. Elveszik az időt, csinálod, meg se köszönik olykor. Nos.
Valakitől olvastam egyszer egy cikket, aminek az a lényege, hogy nem kell egyik családtagnak sem besegíteni a házimunkába. Hanem: kivenni a közösből a részt.
Te is termelsz mosatlant, szennyest, koszt, te is ennél tiszta tányérból, vennél vasalt inget magadra, stb. Hát vedd ki a részt a közösből, mint ahogy én is, ő is, ő is...
Mindegy, hogy ki mit csinál, amire épp ráér, amit akar, csak tegye meg...
Nem az elvakult feminizmus kontra hímsovikról beszélek, hanem egy köztes megoldás fontosságáról. Úgy, hogy mindenkinek a lehető legjobb lehessen az élet.
:))

Törölt tag2017. július 14. 17:46

Törölt hozzászólás.

csillogo2017. július 14. 06:41

Köszönöm Róza, hogy a szemem helyett szemem voltál!:) Ez a helyes kis szó, hogy "galopp" lefárasztott...
Jolimat szeretem és örültem @Molnar-Jolan: hogy itt voltál!
Köszönöm Gábor @merleg66: - szép napotok legyen!

merleg662017. július 13. 22:48

Csak így egyszerűen: nekem tetszett az írásod.

Rozella2017. július 13. 22:17

@csillogo: Jolit kihagytad...:) de ez is a "galopp" miatt lehet csupán... :)) én is fogok baracklekvárt eltenni...:)

csillogo2017. július 13. 21:19

Megvolt a mai galopp - kedvesek vagytok, köszönöm és baráti ölelésem lányok! :) @Ametist: @Belle: @BakosErika: @Rozella: !
Ja és egy szem fiú! ;) @skary: !
(Ma édes pillanatok is voltak - elkészült a baracklekvárom)
Szép estét, jó éjt kívánok!

Rozella2017. július 13. 20:44

Vannak akik egy percre sem tudnak "leállni", de kinek-mi az életeleme, aszerint tegye a dolgát, de a lényeg, " legyen miért felkelni... " Aranyos, kedves írás, nemcsak a címe az..:) nagyon átérezhető! Anyukám mondta volt időnként, hogy "na mára ennyi...holnap is ezt a lovat kell befogni..." és legtöbbször csak mosolygott... :)

BakosErika2017. július 13. 18:14

- feltétlen ülj le 1-2 percre - mert kell a tisztánlátásod az elemzéshez.

És a csodák meglátásához Marikám, de te ezt mindenkinél jobban tudod.
Egyetértek, minden nap van miért felkelni.
Remek sorok, ölellek.

Molnar-Jolan2017. július 13. 13:08

Kellemes délelőtti galopp. :)

skary2017. július 13. 09:28

azé levegőt sűrűbben kő vönni :)

Törölt tag2017. július 13. 09:13

Törölt hozzászólás.

Ametist2017. július 13. 08:55

Annyira igaz minden sor... szép napot, Marika :)