Másodvirágzás

csillogo•  2010. március 28. 07:11

" A tapasztalat és az érett intelligencia többet ér, mint a fejjel a falnak törő izmos lendület."

Veszteség és nyereség

" Mindig örömmel figyelem azokat az életközépen túli klienseimet, akik valamilyen új feladatra vállalkoznak és kivirulnak tőle. Ahogy egyikük tömören kifejezte új világnézetét: megszültem a gyerekeimet, most végre megszülöm önmagamat.

Másodvirágzás - ez a célunk. Az első virágzás magától, természetesen állt be, a fiatalság ajándéka volt.A másodikat mi varázsoljuk elő testi-lelki-értelmi síkon. Ezúttal másfajta virágok nyílnak ki, tavaszi nárcisz helyett talán késő nyári dália - de annak aztán tökéletes.

Ez a lét olyan újfajta szabadságot hoz,amit fiatal korunkban el sem tudunk képzelni. Hajdani válságainkat és drámáinkat tisztán látjuk, és el tudjuk engedni őket, egyetemben régi neheztelésekkel és számtalanszor átrágcsált sérelmekkel.Lomtalanítjuk az életünket.

Már nem akarunk mindenkinek állandóan a kedvébe járni, és nem rettegünk mások véleményétől.

Az amerikai humorista színész, Bob Hope így foglalta össze ezt a szabadságot:

" Húszéves korodban attól félsz, hogy mások mit gondolnak rólad. Negyvenéves korodban úgy döntesz, hogy akármit gondolnak rólad, mész a magad útján. Hatvanéves korodban rájössz, hogy soha senki nem gondolt rólad semmit." megtanulunk szeretni függőség nélkül. Tudjuk önmagunkat is szeretni, minden bumfordi tökéletlenségünkkel együtt, ám nem ragaszkodunk az útóbbiakhoz."  ( részlet Beata Bishop - London - Elixír magazinban megjelent cikkéből )

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

csillogo2010. március 30. 21:25

Kedves Nemesis !

Ezzel a szép számmal búcsúzom hallgasd szeretettel:

http://www.youtube.com/watch?v=qPaJfbWZd _4

és gondolj arra,hogy az a kicsike szó a hatalmas világban sokat érhet,annyit, mint egy csepp az óceánban,de ha az a kicsi csepp hiányzik, már nem is óceán! Legyen szép és békés húsvéti ünneped! Szeretettel: csillogo

Törölt tag2010. március 30. 21:02

Törölt hozzászólás.

csillogo2010. március 30. 20:23

Kedves Nemesis örülök,hogy újra írtál! Találtam egy jó kis írást, lehet,hogy sovány ''vigasz '' - nekem tetszett! Az ember lehet,hogy alapból egoista,ahogyan te írtad,de nagyon fontos a szándék és az állhatatosság,hogy képes vagyok a szívemmel is látni és ha megdobnak kenyérrel, akkor nem kővel fogok válaszolni. Mert akkor kezdetét veszi az örök körforgás és az örök dráma, kezdve az egyéni, családi és a társadalmi összeférhetetlenségig.Gondolj bele,ha az adok után nincs kapok.Akkor elcsitulhat minden,de ez nem a szokásos viselkedési forma ilyeneket nem tanítanak az iskolában.Pedig jó lenne a '' Szeretet iskoláját '' is beindítani.Soha nem születhet béke ilyenformán,ha nem találjuk meg a / test-lékek-szellem / hármasának egyensúlyát magunkban és a környezetünkben.

Akkor itt az idézett írás!

Helene Hadsell leveléből
Fordította Dr. Domján László
'' Lehet, hogy nem tudjuk irányítani bolygónk sorsát, de irányíthatjuk saját gondolatainkat és cselekedeteinket. Eljött az idő, hogy mindenkit emlékeztessünk arra, hogy azok vagyunk , amit gondolunk.
Az emberi faj minden tagja azért született erre a bolygóra, hogy a szellemi fejlődés útjára lépjen. Észrevetted e, hogy akik tudatában vannak az ember spiritualitásának, szinte lebegve járnak, gyakran mosolyognak, megölelnek és megdicsérnek, és mindezt mindenféle viszont szolgáltatás nélkül teszik? Azt is érezheted, hogy tisztaság, őszinteség és valamilyen varázslatos aura lengi őket körül.
A spiritualitás a feltétlen nélküli szereteten alapszik, és szabad akaratunktól függ, hogy mit kezdünk vele. Milyen csodálatos világban is élhetnénk, ha mindenki a spiritualitás ''gyengéd erejét '' használná! A világot jelenleg rendkívüli mértékben meghatározó negatív energia szinte a semmibe veszne.Ha hozzám hasonlóan az a célod, hogy a 2010- es évet egészségesen és bőségben töltsük el, akkor adnék ehhez néhány tanácsot:
Újévi fogadalmad legyen a megbocsátás és a felejtés!
Emlékezz arra, hogy amit másoknak okozol, azt maga d is meg fogod tapasztalni !
Tápláld hitedet, és ne hagyd kihunyni a reményt!
Ne hagyd, hogy kételyeid és negatív gondolataid elnyomjanak! A gondolkodásodat te irányítod!
Tiszteld a másikat, és engedd, hogy a szeretet hullámai átjárjanak, s körülöleljék mindazokat, akik jelened részei.''

Törölt tag2010. március 30. 18:33

Törölt hozzászólás.

csillogo2010. március 30. 10:35

Örültem kedves Nemesis a hozzászólásodnak! Tetszett a ''szemszöged'' ,de talán akkor még valamit: érzelmek, vágyak nagyon kellenek , előítéletek vajon kellenek? Hatvanévesen szerintem túl mindenen, megszépít mindent a jelen a pillanat,hogy hová jutott az ember az életében! Ahogyan vettettünk azt találjuk aratáskor. Olvastam arról,hogy ''féltétel nélküli szeretet'' és arról is,hogy légy ítélet mentes,lehet,hogy több szépséget és fényt engedünk be a szívünkbe? Egyszerűen csak elfogadjuk önmagunkat és talán a többi embert is a jó és a rossz tulajdonságával együtt!?Úgyis akik egy hajóban ülnek megtalálják egymást! Igen, ha szeretünk, akkor függők vagyunk, de ha nem ragaszkodunk, akkor feloldoz a függőség és megmarad a szeretet, vagy a szerelem - talán örökre! Hát én nem tudom! ? :) vagy :(

Törölt tag2010. március 30. 08:59

Törölt hozzászólás.

Black2010. március 29. 10:15

Király!:))

csillogo2010. március 29. 06:53

Köszönöm szépen kedves Veronika és Virág,hogy olvastátok!

Törölt tag2010. március 28. 11:22

Törölt hozzászólás.

bomover2010. március 28. 09:09

Nagyon jó gondolatok kedves csillogó:)
Ha az ember rájönne időben,hogy mennyi felesleges dolog miatt aggódik sokkal egyszerűbb lenne minden.