Karácsony mindannyiunkért van

csillogo•  2016. december 24. 07:58

Jézus az örök gyermek bennünk, a Karácsony fundamentuma

Emlékeznünk kell rá, hogy Krisztus emberként született meg erre a Földre. Eljött a Földre és az a feladat várt rá, hogy a megértés képességével megvilágosítsa az emberek tudatosságát. Azt is mondhatjuk, hogy valójában ez az önmegvalósulás az emberekben, és többé már nem a testként léteznek, hanem a lélekké válnak. Krisztus üzenete az Ő feltámadása. Az, hogy ti a lélek vagytok és nem a test; Ő a feltámadása által megmutatta, hogyan emelkedett fel a lélek birodalmába, ami Ő valójában volt, mert ő volt Pranava, Ő volt Brahma, Ő volt Mahavishnu.

Beszéltem nektek az Ő születéséről. Amikor emberi testben jött el a Földre, akkor ezzel még egy dolgot akart megmutatni, hogy a léleknek semmi köze nincs a pénzhez, sem a hatalomhoz. A lélek korlátlan hatalmú és mindenen átható, azonban egy istállóban született, nem egy palotában, vagy egy királyi családban. Hanem egy nagyon egyszerű ember, egy ács fiaként született …. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy semmi sem magasabb rendű nálatok; semmi sem díszíthet fel titeket, mert bármik is vagytok, a legmagasabb szinten vagytok. Minden úgynevezett világi dolog csupán száraz szalma .. ezért volt Ő is a száraz szalma között. …

Ő maga volt a boldogság és az öröm. Hogy mindnyájatokat boldoggá tegyen, hogy a boldogság fényét adja nektek, megvilágosítva örömeitek forrását, ami a szívetekben lakozó lélek, Ő ezért jött világra. Nem csupán azért, hogy megmentsen titeket, először is azért, hogy örömet adjon nektek, mert az emberek saját tudatlanságuk és ostobaságuk miatt szükségtelenül ütlegelik és pusztítják önmagukat… . Ő megérkezik, mint a reggel nyíló virág, hogy boldoggá tegyen titeket; először is boldoggá tegyen és örömet adjon nektek …

Ha bárhol láttok egy gyermeket, bármilyen gyermeket, az olyan örömet-adó dolog, és ez az Isteni gyermeke, aki gyermekként jön el a Földre, a legörömtelibb dolog. Ezért a Karácsony mindnyájunkért van, az egész univerzumnak nagy örömünnepet kellene tartania, mert Ő elhozta számunkra a fényt, ami által  láthatjátok, hogy van valaki, akit Istennek hívnak, valaki, aki el fogja törölni ezt a tudatlanságot; ez volt a kezdet.

Számunkra tehát fontos, hogy először is örömtelik legyünk, boldogok és nyugodtak, ne vegyünk semmit sem olyan komolyan, mint ahogy tesszük, mert az isteni élet nem tesz titeket komollyá, hiszen az egész játék; az egész mája (illúzió). Az összes rituáléban, amit az emberek követnek, azt láttam, hogy minden úgynevezett vallásos ember túlságosan komoly ahhoz, hogy vallásos legyen. Egy vallásos ember csupa nevetés lenne. Nem tudja, hogyan rejtse el az örömét. Nem tudja, hogyan tartsa vissza a nevetését, ha olyan embereket lát, akik fölöslegesen komolyak …

Örüljetek hát, hogy itt az Agnya csakrában ( harmadik szem, homlok-csakra, tudás szeme) Krisztus újra megszületett bennetek, Ő ott van, és ti tudjátok, hogyan kérhetitek az Ő segítségét, mindenkor.

Karácsony és annak kapcsolata Jézussal, Caxton Hall, London (Egyesült Királyság), december 10, 1979. – részletek

Shri Mataji

Boldog Karácsonyt Kívánok!

 

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Pera762016. december 28. 08:18

:)

BakosErika2016. december 26. 16:02

Nagyon szép gondolatok Marikám.
Szeretettel olvaslak mindig.
Ölellek és további szép ünnepet kívánok.

csillogo2016. december 26. 08:19

Köszönöm szépen @kicsisara: @skary: @Ametist: @gosivali: @Pera76: @Eleonora: kedves szavaitokat!

Még telik az ünnep... kívánom, hogy őrizzétek szíveitekben jövő karácsonyig a Szeretetet és ne fogyjon el ennek megtartása és a gyakorlatban való munkálkodása - adjátok tovább a "szív-meleget" mert csak akkor lesz lelki béke Bennetek!

"Az lesz valódi az életedben, ami a lelki biztonságra törekszik.
A lényeg azon van, hogy BELÜL milyen állapotban vagy, és azt próbáld kint megteremteni. Ne a fizika tetteiddel próbálj előidézni lelkiállapotokat!"

https://www.youtube.com/watch?v=8c8FF5hhvbw

Eleonora2016. december 25. 20:42

"A lélek korlátlan hatalmú és mindenen átható" mert teremtő erő.

Pera762016. december 24. 19:44

Örvendésem, hogy éppen őt idézed, tanultam Sahaja jógát, aminek ő volt az alapítója...
" Csak akkor növekedhettek, a szó valódi értelmében és válhattok valami nagyon-nagyon különlegessé és igazivá, ha tudjátok, mit vagytok képesek megtenni."
"Amikor megszülettek, ökölbe szorított kézzel érkeztek, amikor meghaltok, nyitott tenyérrel távoztok. Mit visztek akkor magatokkal?"
Shri Mataji

gosivali2016. december 24. 12:23

Köszönöm a szép gondolatokat. Boldog karácsonyt!

Ametist2016. december 24. 10:52

Szép gondolatok, kívánok itt is áldott Karácsonyt, Marika!

skary2016. december 24. 10:10

neködis :)

kicsisara2016. december 24. 08:35

Boldog Karácsonyt Neked is! :)