Igaz...

csillogo•  2015. január 12. 06:39

... vagy nem igaz - kinek mi a Küldetése!:)

"Tudatosságban gazdag szép napot kívánok mindenkinek . Mai Téma : Jelen időnkben a Tudat - a Lélek forradalmát éljük , mely kozmikus változás merőben megváltoztatja az emberi gondolatokat , miképpen nem akkor vagy SZABAD ember, amikor bármit - bárkinek az érzéseit képes vagy megvenni, hanem akkor vagy SZABAD, amikor már nincs szükséged más, mások illatára, hangjára, ízére és szépségére, érzéseire és egyéb bármilyen szolgálataira, mert boldog vagy - képes vagy létezni mindezek - ill. azok nélkül A jelen gazdasági "anyagi - pénzügyi - erkölcsi" válság milliók LELKI " TUDAT " szabadságát okozza, (hiszen a TUDAT forradalmát éljük), melyet már milliók tapasztalnak . Amit képtelen volt az ember elengedni múltjában, a vágyak mint eszközök által kínált ( ízek - illatok - fizikális szépség - hang - érintés - érzelmi kötelékek ) végtelen skálái, azoktól most és a jövőben megválhat kellő Lelki erő birtokában, miképpen SZABADDÁ válik Lelke. Magyarul : minden érzés ami - aki nélkül képtelen az ember létezni, akár mértékletes használata által is, annak részleges rabságában él, és amely érzéseknek függője, annak teljes rabságában. Ne féljetek a szabadságtól, mert a szabadság a Tudás korlátlan tárházát nyújtja számotokra, míg minden kötődés, kötelék rabságban tart, és nem Te, a rajtad lévő programok ( íz - illat - vágyak - egyéb érzés programok, melyek lázadnak benned  "általad" önmaguk kielégülésének,  elvesztésének hiányát érezve. Első lépés a szabadsághoz tehát elengedni minden érzést , és csak is szükség esetén használni azokat a kiteljesedésig, akár ahogyan a Titok mondja"
 http://youtu.be/OT8KaOvbf-A
aki ezt megosztotta:  https://plus.google.com/u/0/116157619601674746791/posts

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

csillogo2015. január 16. 19:59

@BakosErika: Erikám köszönöm a Coelho idézetet és igaz!:)
Ölellek én is!
@Pista: :) már megint éjszaka!
@Ametisz: köszönöm, éljünk úgy, hogy számíthasson!:)
@Doli-Erzsi: Erzsike - köszönöm szépen, hogy olvastál!

Doli-Erzsi2015. január 13. 10:11

Érdekfeszítő igaz gondolatokat írtál Marika!
Szeretettel olvastalak!
Erzsi

Ametisz2015. január 12. 21:56

Éljünk úgy, hogy minden perc számitson a szívünk hangjainak szeretet ütemén!
Ölellek Marikám!

Pista2015. január 12. 19:52

@csillogo: :))) Jó éjt Marika :)

BakosErika2015. január 12. 19:49

Semmi nem fontosabb, mint hogy adni tudjuk abból, ami a Szeretet tükröződése az életünkben. Ez az igazi egyetemes nyelv.

Paulo Coelho

Ölellek Marikám.

csillogo2015. január 12. 19:04

Köszönöm @Pista: István a humorodat!:)) kellettél te ide!:)

Erikám @Pera76: köszönöm, hogy megosztottad a "szerelmeidet"! (A másholban elleszel... majd eldől a végén - ami még odébb van - a "hámból" kitörni nem is tudom, hol lenne jobb!?)

"A lélek nemesítése is ha úgy vesszük szükséglet, akár függőséggé is válhat, ám a tényleges szabadság felé is elvezethet. :) "az idézett rész persze, hogy tetszett - köszönöm, hogy szóltál!
Szép estét kívánok!

Pista2015. január 12. 17:16

Lennék arab mint rab :))

csillogo2015. január 12. 14:02

"venni kell az akadályokat" Igen!
Roló le....!:)
Annám, akkor előre és ne nézz hátra, mert ....
Köszönöm!

Törölt tag2015. január 12. 13:53

Törölt hozzászólás.

csillogo2015. január 12. 13:00

Köszönöm, hogy olvastátok - szerintem a legfontosabb elem a Szer-elem!:)
Le is zárhatnám most ezt így gyorsan és nyitva hagynék sok mindent, mit gondolok!
Azért tettem fel, mert vannak írások, amik azonnal - mint hirtelen jött égzengés - elgondolkoztatnak és kíváncsi vagyok mások véleményére is...
Van, hogy csendre vágyom és nem tudok megszólalni, mint Kuka, de van, mikor ennek ellenkezője az igaz!:)
Hoztam egy Vajda idézetet, de talán elkerülte a figyelmeteket, hisz számomra is a szabadon és önként vállalt - akkor nevezzük meg "rabság" nagyon Szép dolog, mert míg raboskodunk biztonságban érezzük magunkat !!!
@petruchio: egyetértek veled Imre :D
Köszönöm a véleményeket és örültem NEKTEK - @Törölt tag: @petruchio: @pauleve55: @Pera76: @nyilas: @Molnar-Jolan: ...
AKKOR ELŐRE, HA A VILÁG NEM VÁLTOZIK ( márpedig nem )AKKOR MÉG NEKÜNK kisembereknek MINDIG VAN ESÉLYÜNK VÁLTOZNI ÉS EZZEL LEHET, HOGY MÉG HATNI IS TUDUNK A VILÁGRA - LEGALÁBBIS A SAJÁT ÉPÍTETTE KIS MENNYÜNKRE vagy POKLUNKRA!
Puszi nektek!

Molnar-Jolan2015. január 12. 12:42

Én rab akarok lenni, fájdalmasan, boldogan szerelmes, nem akarok elengedni, Tudni, ahogy a Titok mondja, elég nekem a magam tyúksz.ros kis szemétdombja. :)
PusziM!

Törölt tag2015. január 12. 10:26

Törölt hozzászólás.

Pera762015. január 12. 09:55

Én úgy értelmezem, hogy ahhoz ne ragaszkodjunk, mi nem válhat javunkra/nem a miénk, hanem figyeljük az utat, és járjunk tudatosan rajta, a múltból tanulva, a jelenben élve, a jövőért. (Bár ez is többértelmű, hiszen minden a javunkra válhat, amit átélünk, tapasztalunk, még a rossz élmények is, mert abból is okulhatunk.)
A testi vágyaink, igényeink okoznak egyfajta rabságot, függőséget - legyen csoki, pia, cigi, pasik, nők, :) pénz, hatalom, hírnév, megbecsülés, bármi, hiszen ezek mind-mind mulandóak, nem örökre szólnak, és sok ezekből értelmetlenség. Ám emberként nem leszünk teljesen tökéletesek, nem lehetünk, de törekedhetünk a jó felé. Ha a hibáinkat észrevesszük, ha rámutatnak azokra és hajlandóak vagyunk változni, jobbulni: az fontos, de sarkaiból az alaptermészetet kiforgatni nem szabad. Mert az az ember már nem önmaga, hanem egy megfelelési kényszer szülte más.
A lélek nemesítése is ha úgy vesszük szükséglet, akár függőséggé is válhat, ám a tényleges szabadság felé is elvezethet. :) Nem az illúzió-szabdalta ábrándok, vágyak szellőjében, hanem az értelem, az ész által vezérelve: tudatosan. Egészségesebben, okosabban, mértékletesebben, hasznosabban, tisztábban: boldogabban. Ám valahol talán úgy érzem, a test-lélek-szellem hármasában elválaszthatatlanul, hiszen a szükségletek összefüggenek a szabadságban.
Ha nem tobzódunk, nem halmozunk, nem hajt a vágy a hüleségekbe, ám nem is mondunk le mindenről teljesen, hanem képesek vagyunk felismerni egy megálljt, egy határt, azaz: egyensúlyban maradni, az a legtöbb ember célja lehetne. Akik másképpen gondolják, pontosabban: lemondanak minden szükségletről - a jógik stb., nekik az az út a helyes, és bizonyára ők érnek el a lélek kiteljesedésben való teljes Fényéig, akik meg csakis a vágyaiknak, kényszereiknek élnek, azok "sötétségben" érzik jól maguk...
Sokfélék az emberek, a tökéletlen világunk lehetne jobb is, betegségek, erőszak, éhség, szegénység nélkül... mert ezek nélkül tisztességesen, értelmesen kellene meglenni, viszont itt a földön nem lenne jó a teljes angyalvilág, békés, jámbor alattvalókkal... Kell a tűz lángja, nem kiégni, csak melegedni, s nekem legalábbis a humor, a cinizmus, irónia, szarkazmus, nyafogás, vernyogás a szerelmeim, :) élvezem is mikor veszekednek értem.
Viszont úgy érzem, ez a földi élet éppen elég is nekem, úgy mindenestől, köszönöm szépen, ha lejár, a másholban elleszek, ide többé ejsze nem. :)

pauleve552015. január 12. 09:16

"Ne féljetek a szabadságtól , mert a szabadság a Tudás korlátlan tárházát nyújtja számotokra"
:-)

petruchio2015. január 12. 08:21

" más - mások illatára - hangjára - ízére és szépségére - érzéseire"..(és ez még bővíthető)...bizony szükségem van....és ha azzal jár, hogy "teljes rabság", ám legyen...maradok rab....

csillogo2015. január 12. 07:56

persze hogy nem, én arra gondoltam, hogy : a szeretet, hogy el tudom fogadni a másságot és erőszakkal nem korlátozom megélni az egyén szabadságát... nem akarok filózni sokat, ezért hoztam a vers részletet.
A vágyak és annak meg és kiélése a fejlődés magját képezi - aztán vagy bukás, vagy "haszon" !

Törölt tag2015. január 12. 07:50

Törölt hozzászólás.

csillogo2015. január 12. 07:46

... valamiről azért szól - arról, hogy szeressünk és a vágyak is kellenek, mert azt is kapjuk... szép napotok legyen @skary: @Törölt tag: !:)

"Csigává törpülök ijedten;
Féreggé őröl a gondolat:
Mi ez a lét, mi maga itten
E vergődő rabképzeletben
Az öröklét - egy pillanat?

Ti ott a fölséges égbolton
Tündöklő fényes csillagok,
Nagyok, dicsők!... de én azt mondom,
Az én szerelmes kis galambom
Szemében szebb, jobb fény ragyog."

Vajda János

Törölt tag2015. január 12. 07:30

Törölt hozzászólás.

skary2015. január 12. 06:53

úú ma én tudatom
elszállt a tudatom
s épp ezért kutatom
itt a teraszon
e napon :)