Háztáji jelentés - szigorúan bizalmas

csillogo•  2013. szeptember 17. 20:05

Nem olyan egyszerű ám ez a dolog, mint amilyennek elsőre látszik – szóval ez olyan naplóféle akar lenni, egy jelentés, mert nekem itt  még csak félig van paradicsom és botanikus kertnek sem hívnám... még nem - ahol olyan kellemes érzés ücsörögni az árnyas fák alatt és közben álmodozni, mert álmodozni jó! Miért is, mert közben mindenre van időnk, főleg leporolni életünk emléktárgyait, hogy a leltárba vett dolgaink fényesebben ragyogjanak. Van bőven! Szóval - itt nem lehet mélázni, itt mindent komolyan kell venni. Terv szerint szaladnak a percek…

Nos... időben ébresztem a gyereket, hogy fel tudjon szállni a vonatra és menet közben - míg az állomásra kiérünk (kocsival - én és a gyerek) észreveszem a harmadik szomszédasszony gyerekeit, akik épp a következő faluba igyekeznek iskolába. Fordultam is vissza… intek nekik, hogy gyertek - elviszlek benneteket. Sajnos rossz a biciklijük és nincs ideje a pót-apukának megjavítani  - így kerek 45 perc alatt érnek az iskolába. Sebaj, addig is jó levegőn vannak – gondolja pótapuka és legalább megtanulják mi az élet, küzdeni kell és télen majd lehet szánkóval is menni!

Na csak ennyi volt, meg is jártam az utat - 5 perc kitérő után - újra otthon. Édes.

Végre összeszedhetem a lakásban talált apró eldobált holmikat és beágyazhatom a gyerek kispárnáit és az én memória habosomat is. Újabb szerzemény és azt hiszem beválik - talán nyugodtabban alszom, mert hát ugye Verával van átitatva, aloéval.  Az ebédet sem olyan könnyű  kitalálni, de nagyon ügyes vagyok és pillanatok alatt feltalálom magam. Mondjuk azt, hogy már fő... finom lett... meg is ettük, de ezt megelőzően még pakolok anyácskáéknak és elszaladok vele - megkérdem, hogy minden rendben van-é. Kell-e valami az üzletből, kell-e a postára menni, vagy az orvoshoz receptet íratni. Na, ez épp nem a mindennapos teendők sokasága, de akad minden napra valami.

Szóval a szájtörlés után asztali áldást mondok - magamban - és megveregetem a vállam, hogy ez mára letudva.

Délutáni kicsiny sziesztám után eszembe jut, hogy a csirkéknek összekészített javakat elfelejtettem elvinni. Kocsiba ugrok és már nyomom a gázt ezerrel, minél gyorsabban megjárjam a szokott utat, hisz itthon még vár a tiszta ruha kiteregetése és a megszáradtak beszedése.

Vasalás mindig elnapolva. Szépen mosok – gyűrődés-gátló folyékony a mosószerem, Tomi 2 az 1-ben. Most komolyan, megéri az árát. Hálás vagyok, ha utána a gép elé pattanhatok és körbenézhetek a nagyvilágban. Még hála nincs este - megnyílnak a terek, a kutyám sem kér enni, igaz a farkát sem csóválja örömében, ha meglátna - szóval mondjuk, hogy béke uralkodik a házban, persze ezt most nagyon komolyan mondom, mert napközben többször is bevillan az agyamba, hogy talán elmulasztottam valamit, de ahogyan öregszem ráérősebb lettem.
Lassan, de biztosan a délután be akar lépni az estébe, még elmegyek egy körre, benézek anyácskához, leellenőrzöm a gázcsapot... a tyúkok maguktól mennek aludni. Még szerencse!

Hazafelé jövet nem veszem észre a szomszédom keresztanyját, pedig még őt is ki kellett volna dobni az állomásra, mert az tőlünk kb. 800 méterre van! Gyalog, ha jól belehúzok 12 perc alatt kiérek, de ilyenre mostanában nem szokott sor kerülni. Egy kicsit lelkiismeret furdalásom támad, hogy a kerit (szójárásban) nem vettem észre, de már száguldok haza, mert vár az igazi este.

A hírek szaladnak az emeleten én a földszinten teszem még a dolgom és játszom, hogy élek, és megint kíváncsi vagyok, hogy mi történt a Nagy-Világban. Laptop bekapcsol és itt is futnak a hírek, de én messze járok tőlük, itt csak én vagyok és szerény kis belső világom, amit jól ismerek. Tudom, mert emlékszem, hogy kapálni is tudok – igaz már fáj a derekam tőle, de hiszem, hogy ha valamelyest megszoktam, hogy azt is kell olykor, és gazolni, akkor az ásás már gyerekjáték. Ha nagyon mélyre kerülnék, akkor az ásási gyakorlatomat segítségül hívhatom, hogy újra levegőt kaphassak, mert az a legfontosabb a levegő! Észhez térek,  meg a szívemhez... Tőle. Hisz minden nap - reggel, délben és este… helyt kell állni – ezért a legnagyobb lelki békével elmerülök a dolgaimba és felkészítem kicsi lényemet a jó alvásra. Testileg, szellemileg és lelkileg is fel kell töltődnie egy két lábon járó nőmicsodanőnek, mert ez jár neki… ismerem őt, mert a barátom. Talán ez vagyok én - örökkön örökké bizakodó és szorgalmas lélek, ki csak olykor türelmetlen, mert azonnal akarja, amit nem mindig lehet, de vár, mint a visegrádi vagy épp kukorékol és buborékol, mint a Szentkirályi vagy a mentes változata.

Szóval az élet szép és az éjszaka arra való, hogy jól kipihenjük magunkat, de nem, inkább arra gondolok, hogy jó elrugaszkodni és ráhagyni magamat felettes énemre, majd ő elrendezi azt, amit én, még meg sem álmodtam, mert igaz álmodom, de nem emlékszem mostanában arra, hogy mit, de azért jó nagyon! Az új párnámmal  meg különösen!

Holnap új nap kezdődik, lehet még nagyobb lesz a forgalom, de ki kell használni minden édes pillanatot, hogy magamra is szánjak egy kis időt, hogy olykor papírra vethessek pár sort, rímeseket, holdasakat meg napocskásakat. Ami épp jön, ahogyan a szívem diktálja – addig míg bele nem fárad a kezem a sok munkába – addig remélem még írni fogok – elsősorban a magam örömére és aki veszi a lapot, annak meg minden héten Ludas a Tomi!

Pussz!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

csillogo2013. szeptember 18. 17:11

Jolikám!:)
Na ugye kedves Emi, van azért mi megtalál téged is!:)
A dühös tekinteteket nyugtázni kell és remélni, hogy abba marad, főleg, ha nem feszítjük a húrt. A csendben maradás is segít és a halk beszéd, mert az jelzi, hogy nem vagy ideges!:) Ha jól belegondolok ezt az írást ma nem tudtam volna megalkotni, ezt tegnap kellett, úgy, hogy a biztosítékok - az összes leégett - lehet, hogy miattam!:)
Tegnap egy képzeletbeli tükörbe néztem és ott láttam, hogy hány ideteszi-odateszi dolgom van és nincs soha Vége...kinevettem magam, hogy ez a nő bolond!:)) Hát ennyi...
Nah... Erikám igen ezt most kivételesen itt megosztottam és ezáltal felszabadítottam magam - sokféle arcunk van és szerintem jó, ha barátságban vagyunk azokkal a dolgainkkal is, amit nehezen fogadunk el - a mindig megfeleléseinket ,és hogy minden helyzetben tudunk tolerálnia vagy kellő időben visszahúzódni és várni, hogy meg, vagy ne történjenek meg a dolgok, ahogy lesz - úgy lesz - csak el tud magad fogadni és az élethelyzeted!
Akkor is, ha nem mindig állunk a magaslaton! Még apró kiegészítést írok az egyik szövegrészhez, ha nem felejtem el...de nem most!
Skary :))
Másik Erikám - neked is köszönöm!
Szép estét Nektek!

Pera762013. szeptember 18. 07:36

Szigorúan bizalmas. Senki sem láthatja. Csak mindenki. :)
Tetszik ez a Marikám is... Tudod. Tudod? :)

BakosErika2013. szeptember 18. 06:26

Jó volt olvasni, Marikám!
Szép napot mára is!
Ölellek! :)

skary2013. szeptember 18. 04:44

:)

Mamamaci402013. szeptember 18. 04:34

drága Marika! Nagyon jó volt olvasni...s ha egyszer végre eljutok egy igazi könyvhöz, abban ilyen irányú gondolataim is benne lesznek...hogy a ''miben fáradsz el itthon?'' kérdésre miért is borul el az agyam...és vagy elkezdek dühösen brummogni, vagy hallgatásba burkolózom...:)) s bár értetlen szemrehányó s néha dühös tekinteteket kapok megjegyzésként...de a ''fáradt vagyok'' kijelentésre reflexből közlöm, hogy igen én meg most jövök Hawaiiról:)))

Molnar-Jolan2013. szeptember 17. 22:00

:)

csillogo2013. szeptember 17. 21:49

Elment az áramunk... Az összes biztosítéknak annyi, kis mobilom még nem merült le! :) Köszönöm,hogy olvastátok! Jó éjszakát Nektek!

Mikijozsa2013. szeptember 17. 20:44

jó, asszonyos

pauleve552013. szeptember 17. 20:43

Ez nagyszerű, folytasd! :-)

mystynekatika2013. szeptember 17. 20:17

Verskedvelő vagyok, a prózát is kedvelem,de ebből
a szemem miatt keveset engedek meg magamnak.
Naplódba szívesen betemetkeztem, és örülök,
hogy Veled csinálhattam végig a Te napodat!
Szeretettel ölellek!kata