egyedül lenni jobb-e vagy magányosan

narnia•  2009. május 27. 07:48

Amikor te egyedül vagy, akkor nem egyszerűen egyedül vagy - te magányos vagy. A magány és az egyedüllét között pedig óriási különbség van. Amikor magányos vagy, akkor a másikra gondolsz, hiányolod a másikat. A magányosság egy negatív állapot. Úgy érzed, jobb lenne, ha a másik - a barátod, a feleséged, az anyád, a szerelmed, a férjed - ott lenne. Jobb lenne, ha a másik ott lenne veled... de nincs ott. A magány a másik hiánya. Az egyedüllét viszont önmagunk jelenléte. Az egyedüllét nagyon pozitív; egy jelenlét, egy túlcsorduló jelenlét. Annyira szétárad a jelenléted, hogy betöltheted vele az egész világegyetemet, és senki másra nincs szükséged.
     Osho

 

http://www.youtube.com/watch?v=CIQn0rxe2YU&feature=related

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

narnia2009. június 1. 20:51

http://www.youtube.com/watch?v=yfrWgwKk4 LY

konczgabor2009. május 28. 21:40

én is régen ismerem ezt az érzést, csak megfogalmazni nem...:)

Marie_Marel2009. május 27. 09:40

Ok!

narnia2009. május 27. 09:36

Jól drága Marie.
De nem fog múlni az a távolság :( és mint az első felkerülr főoldalas versemben már megírtam az érzés sem. Na puff neki. Ezt adjam hát össze ......na jó nem hisztizek .....

Msn?

Marie_Marel2009. május 27. 09:31

hmmm ennek a páros magánynak még nincs kategorizált neve.... adjunk neki!
Egyébként, nem tudva a körülményeket, azt mondaném így elsőre, hogy ez talán inkább: feladat. Meg kell oldani! Nem hiszem, hogy az a megoldás, hogy ''elmúlasztjuk'' az érzelmet, lemondunk róla. Ha igazi, úgy se múlik, csak gyötör. Inkább azon kéne dolgozni, hogy mondjuk a távolság múljon el. (ha jól értelmezem a problémát, ha nem akkor bocsi).

narnia2009. május 27. 09:21

Én is Barbi.

Drága Marie !

Köszönöm soraidat,és a továbbgondolást. Én most egy olyasféle társas magány miadt írok néhány napja újra,ami azért magány,mert az élet és a világ lehetetleníti el azt,hogy a kapcsolat működhessen,de az érzés nem tud múlni....egyik oldal sem felejt :((((

Marie_Marel2009. május 27. 09:16

Nahát, ezt nem ismertem, de tökéletesen így gondoltam mindig.
Megtoldanám még azzal a gondolattal, hogy létezik egy olyan állapot is, amit én ''társas magánynak'' hívok. Amikor párkapcsolatban ''hiányzik'' a másik.
Ez aztán az igazi fájdalom! Sajnos sok ilyen kapcsolatot látok, amikor idővel olyan fokon távolodnak el egymástól a felek, hogy végül már szinte menthetetlenül magányossá válnak. Meg sem próbálják a felek helyrehozni kapcsolatukat. Ez vezet ma a sok házasságtöréshez, váláshoz.

szebarb2009. május 27. 08:04

Okos. Szeretem az egyedüllétet, a magányt kevésbé..