Folyt köv

chillly24•  2009. március 3. 10:50

Hát újra sziasztok! Köszi a hozzászólásokat, jól eset, bár az nem igazán esik jól hogy sok ember küszködik nehéz problémákkal, amiket tényleg ehéz megoldani, sőt lehet hogy megoldhatatlan problémák előtt állnak, de ezek az emberek semelveszett emberek, ahogyan senki sem lenne az, de a társadalom nagyon sok rossz tulajdonságot ruház fel az egyénre és így nem könnyű dolga van annak, aki pont értelmet keresne a szürke hétköznapok között, de olyan értelmet, ami lehet egy barátság, egy szerelem, egy szimpla blog írása és hasonlók. Eddigi életemben, bár nem  olyan sok évet élt egyén vagyok, de rájöttem már néhány dologra a világ működéséről, sajnos, de éppen ezért szerencsémre. Ki tudja hogy milenne velem akkor, ha nem jövök rá arra nyolcadik osztály végén hogy a saját édesanyám a szemembe hazudott azért, hogy neki könnyebb és jobb legyen, és engem pedig benne hagyott a motyóba. Pedig igen, ezt tette anya bele, és azóta gondolkozom el a dolgokról. Plusz löket volt még az is, hogy a kedvenc tanárom búcsúzásként azt mondta nekem, hogy sosem a múlttal foglalkozzak, és mindig keressem meg a dolgok miértjét és csak akkor látom meg az igazat, akkor értem meg a dolgok egymásutánját. Történetesen csak azért fogadtam meg ezeket  a tanácsokat, mert hát khmmm szóval szerelmes voltam ebbe a tanárba, de hát fiatalság bolondság... :) Akkor még furcsán hangzott, de mostanra rájöttem hogy csak így cselekszem, és nem csak üres racionalizmussal takintek az adott kérdésre, hanem az érzelmeket és a tényeket mérlegelve meghozom az adott döntést, ami mondjuk csak egy tanács a barátnőmnek, vagy a haveromnak, vagy a saját depimből szeretnék kilábalni, és átgondolom azt hogy hogyan is lenne a legcélszerűbb, legegyszerűbb, és legésszerűbb lenni egyszerre. Bár ez általában nem hat rám, mégis úgy teszek, mert tudom, hogy nekem így lesz a legjobb. Pedig nem is annyira jó. Az átlagemberekben is megvan ez a vacilálás csak ők nem látnak rá arra, hogy miért is lenne nekik úgy jobb ha úgy tennék ahogy kellene, mert szerintük az eredménye ugyanaz, pedig ez súlyos tévedés... 

Na elég lesz mára ennyi. Köszi, a hozzászólásokat :) 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

chillly242009. június 15. 11:11

az enyémek :)

pepo2009. június 14. 21:17

okos gondolatok..

chillly242009. május 25. 13:24

Nem, nem ezt gondoltam. Hanem az átlagemberek gondolatai egyre inkább elcsökevényesedik, és nem tudják hogy mi a bajuk, csak mondják hogy óó nekem ez a bajom, meg az a bajom, de hogy az összefüggéseket meglássák arra képtelenek. magyarul fogalmazva az emberek egyre hülyébbek, és ezért nem jönnek rá a gondjaik megoldására... Szerintem.
Amit te mondasz az egy teljesen más dolog, de részben igazad van és részben nem. Mert sodródhatsz az árral persze, de ez legyen tudatos, vagy ha úgy nem ismered ki magad, akkor tégy úgy hogy például sodródsz az árral és hagysz mindent hogy úgy történjen ahogy történik, csak közben te olyan helyzetet alakítasz ki az adott szituból hogy megfeleljen neked... bár nagyon sok oldalról meg lehet közelíteni a dolgot, tehát hagyom is... :)

Törölt tag2009. május 24. 13:24

Törölt hozzászólás.