Egy újabb nap

chillly24•  2009. március 5. 15:43

Egy új nap van, más mint az eddigiek, de csak egy valamiben más - más a dátum-. Tulajdonképpen ez is egy nap a 365ből, ugyanúgy felkelünk reggel és ugyanúgy eszünk mint minden csütörtökön, de valahogy mégis más. Miért más? Más egyáltalán valamiért? Mi az hogy más? Mért mondom azt hogy más?
mert minden nap másabb mint a többi bármennyire is egyhangúnak találjuk a hétköznapjainkat, minden nap megláthatunk valamilyen új csodát amit eddig még nem fedeztünk fel, mert a lehetőség benne van, csak mi magunk nem vesszük észre. Honnan tudom? nem tudom, csak gondolom, és egy gondolat elég ahhoz hogy higgy benne, és ha hiszel benne, akkor megvan az alap, megvan az az erő, amiért azt mondhatod, hogy: igen ez egy új nap, és egy új lehetőség arra hogy felfedezz valami újat.
Most már tényleg elmondom minek a hatására írok ilyet: Pár napja kezdtem el olvasni egy könyvet, ami lényegében a filozófia történetét írja le csak regényben. még csak az ötödénél tartok, de már érzem a látóköröm szélesedését, de tudom hogy így egyre inkább tudatlanabb vagyok, hiszen annyi minden van amin lehetne töprengeni és elgondolkodni. A világot megismerni nagyon nehéz és nem mindig magunkból kell kiindulni, nem az ember szükséges mindig hozzá ... bár. Ha nem elemzed az emberek viselkedését nem tudod hogy mire számíthatsz és nem is számítasz semmire, vagyis akkor nem lehetsz elég művelt ahhoz hogy úgy gondolkodj ahogy szeretnél, ezért kell elmélyülnöd az emberi viselkedés elemzésében, mert az ember a központja mindennek. Hiába vannak olyan embercsoportok akik szerinted a világra se valók, ők is emberek és ők is színesítik a társadalmat.
Úgy veszem észre hogy most nem igazán a saját életemet írom, de ne aggódjatok, ha olyan lesz biztos írok, de fontosabbnak látom azt hogy olyan dolgokat írjak le amit nem sokan látnak át, mert nem mutat rá senki, ha esetleg nem érted a logikámat, kérlek ne haragudj, írj hozzászólást, hogy bocsi de nem értek valamit. folyt köv...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

chillly242009. június 15. 11:13

így van!

pepo2009. június 14. 21:18

minden nap más..ahogy az idő is múlik..mégis minden perc más..más ..