Lakótelep

verselo•  2011. október 11. 17:18

9. rész.

 

Petra látta a mobilján az üzenetet, de nem reagált rá. Tudta, hogy úgysem fog eljönni, már ezt párszor megtette. Nem jött el mikor ilyeneket üzent.

Mihály megérezik a busszal a végállomásra. Innen fél óra Petra lakása. Nem hív taxit, pedig már sötétedik, hatóra körül jár az idő. Úgy dönt, hogy gyalog megy. Legalább összeszedi gondolatait, kiszellőzteti a fejét, mire a lakásba ér.

Konyhába volt, mikor kinézett az ablakon, és észrevette Misit. Messziről megismerte a jellegzetes járását.

Akkor, drága barátom most kapsz egy kis leckét.

Már a kapubejárathoz ér, mikor akar a kaputelefonon szólni, hogy itt van. Éppen Kati néni a másodikról jön le, kezében kis kosárral. Nyitja az ajtót.

 

 - Csókolom Kati néni!

 - Jó estét fiatalember!  - Kati néni nem ismerte fel Mihály.-

 - Hová tetszik menni ilyenkor, amikor sötétedik?

 - Csak ide a boltba, valamit elfelejtette, és megveszem.

 - Tessék vigyázni!

 - Igyekszem fiam, igyekszem. - Ismételte meg a szót Kati néni. -

 

Így Mihály könnyen bejutott a tömbbe. Sietve szedi a lábait felfelé. Gondolta, hogy most meglepi Petrát. Ajtójához ér. Tanakodik, hogy most miként. Hogyan fogok bejutni, ez egy jó kérdés? Ha csönget, akkor az nem meglepetés. Zsebeit kutatja, otthon felejtette, Petra lakásának kulcsát. Hát most ez sincs itt. Magába dühöng. Pár percig ott állt az ajtó előtt, és tétovázott. Végre elhatározta magát, megfogja a kilincset, lenyomja. Ajtó könnyedén nyitódik. Belép. Felkapcsolja a villanyt. Petra! Halkan mondja, megismétli még egyszer. Petra!  Beljebb lép a hálószobába, itt nincs, megnézi a nagyszobát, itt sincs, konyhát, a fürdőt is megnézte, sehol senki. Petra, ne bolondozz, gyere már elő! Misi épp elhalad a gardobe szekrény előtt, mikor halkan nyílik az ajtaja, Petra kilép. Hátulról átfogja Misi testét, szemét betakarta, és ezt kérdi:

 

 - Na ki van itt?

 

Misi megfordul, és átöleli.

 

 - Az én Drágaságom, az én aranyos Petrám.

 - Így még ennyire nem örültél még nekem.

 - Most már ígérem, hogy így lesz.

 

Megfogja az arcát, és hosszan megcsókolja.

Misi elkezdi dicsérni, hogy milyen csinos, melyen jól néz ki, milyen jól áll rajta a ruha, amit hord.

 

 - No, most itt állj meg Barátom! Hogy milyen csinos vagyok, és milyen jól nézek ki, hiszen egymást választottuk, mikor megismerkedtünk. Milyen jól áll rajtam a ruha. Melyik? Mikor nincs rajtam semmi, csak ez az átlátszó, lenge "hálóing" féleség. Ezt idáig nem vetted észre, vagy most más szemüveget hordasz?

 

A nő Misi előtt áll teljesen meztelenül, lenge, átlátszó "hálóingben", hullámos vörös haja lágyan omlik le a derekára.   

 - De.

 - Akkor mi van?

 

Misi elmeséli, hogy mi történt otthon, és Niki a felesége kirúgta.

Hát ez szép. Ez a srác milyen kalamajkát tud csinálni. Csodálkozik Petra. Vacsorázzál.

 

 - Nem kérnék, inkább innék egy doboz sört.

 - Hűtőbe van.

 

Petra végig hallgatta Misit. Most már nem fog Minket senki megzavarni, az ENYÉM vagy BARÁTOM. Levetett a "hálóinget" Petra. Megfogta a férfi kezét, és ezt mondta Misinek: Gyere, most megmutatom, hogy mit csináltam a fiaddal a vacsora után.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!