Ismeretség kialakulása.

verselo•  2011. február 1. 21:53

 

Ez a szerelem?

E történet egy fiatal fiúról, és egy fiatal leányról szól. Napjaikban játszódik. A hely az most itt lényegtelen. Nem az a fontos, hogy hol, és mikor, hanem az, hogy Ők ketten hogyan ismerkedtek meg.
Nevezzük a leányt Katalinnak, a fiút pedig Gábornak. A két fiatal nemrég ismerkedett össze, egy olyan helyen, ahol nem is hinné az ember. Az élet, ez a nagybetűs ÉLET így hozta. Ők ott találkoztak abban az időpontban, és azon a helyszínen.
Katalinnak az élet úgy hozta, hogy volt egy kapcsolata, amiben nagyon csalódott, és sokáig nem is érdekelték a férfiak. Nem figyelte őket, mert tudta, hogy csak csalódni fog bennük. Lány az egyik nagyvárosba lakik. Van egy autója, ami ugye a közlekedést nagyon megkönnyíti a kettőjük közötti távolság miatt, ami 25 km-r. Kati nem volt egy jó módú leány. Tehát, hogy fenntartsa magát, így kénytelen volt dolgozni, amit nem is szégyellt, mert elhatározta, hogy a saját lábán fog majd megélni, de tudta, hogy nehéz lesz. Gabit megismerte, és reményt keltett benne, hogy tán vele könnyebb lesz. Katalin még fiatal, úgy 28 és 32 között lehet az életkora. Ugye ezt a Hölgyeknél nem lehet megállapítani. Vékony termetű, átlagos magasságú, rövid barna hajú lány. A kor divatját hordja, szolidan. Öltözete a következő: farmer, tornacipő, ujjatlan póló, övtáska. Amit hátul hord. Ez jellemző a lányokra.
Gábornak az élet úgy hozta, hogy szintén csalódott az előző kapcsolatában, de benne is ég a tűz, és Ő is képes rá, hogy megmutassa, hogy Ő is meg tud élni a saját lábán. Spórolt pénzéből, szinte ingyen hozzá jutott egy régi típusú családi házhoz. Nyáron a telket és a házat kinézte, tetszett neki, és nyélbe ütötte az üzletet. Övé, lett a ház.  Némi segítséggel, családi összefogással felújította a régi családi házat. Szakmájába ügyes, pontos szakember, fiatal kora ellenére. Házikót belülről teljesen kipofozta, lakhatóvá tette. Bútorait, saját maga készítette, mivel bútorasztalos. így csak az anyag költsége volt. A többit maga készítette el. Ő 30 éves, a kornak megfelelően öltözködik, farmer, rövid ujjú póló, általában sötét színű, övtáska. Nagyon sokára talált magának munkát, ami a szakmához is közel áll. Egyik bevásárló üzletláncban talált megfelelő állást.
A két fiatal közös vonása, hogy dohányoznak. Így még az ismeretség is könnyebb.

- Aki idáig eljutott, most joggal kérdi, hogy miért?
Erre egyszerű a válasz, csak annyit kell mondani, hogy rágyújtasz, megkínálhatlak, és már megvan a kapcsolathoz az, a bizonyos nehéz kezdő lépés.

Kati a műszaki osztályon tevékenykedett, mint osztályvezető helyettes.
Gabi a bútor osztályon dolgozott.

A mikor Gábor kiment a dohányzóba, egy szál cigit elszívni, éppen ott volt Kati is. E találkozás véletlen volt. Ekkor még nem sejtettek semmit, de már a két szempár már találkozott. Hosszan nézték egymást, mikor füstöltek. Még nem merték megszólítani egymást. Másik pillanatra vártak.
Gabi mikor dolgozott félszemmel a lányt nézte, hogy mikor megy dohányozni. Kati a dohányzóhoz ment. Látta a fiú is, és Ő is arra sietett. Kati cigi dobozához nyúlt, de Gábor gyorsabb volt. Felkínálta az ő cigijét, Kati felé nyújtotta, és elhangzott az a bizonyos "ismerkedési „mondat”: rágyújtasz, meg kínálhatlak."
- Persze, köszönöm. - felelte Kati
Most már egyforma dohányterméket füstöltek, közben felmérték, és hosszan nézték egymást.

Záráskor a kijáratnál találkoztak.

- Hazavihetlek, ajánlotta fel a segítségét Gábor, Katinak.
- Köszi, nem, van saját kocsim. Itt van az én autóm, ez, az aranyos Volkswagen.
- Hát a Te autód milyen típusú - kérdi Kati.
- Enyém Hunday. Ott van.
- Oké, akkor ülj be, és kövess.

Gábor boldog volt, hogy e szimpatikus lányt megismerhette. A városon keresztül vitte el a lakásához a lány, a fiút. Ahol az út lehetővé tette egymás mellé hajtottak, és így mentek tovább. Piros lámpánál is a két kocsi egymás mellett volt. A két fiatal oldalra nézett, és mosolygott. A lámpa zöldre váltott, egy bal kanyar, már is ott voltak Kati lakása előtt.
Itt lakom, mutatott a panelház negyedik emeletére. Úgy látszik Anyám, itthon van. A szobában világit a villany.

- Te hol laksz.
- Ülj be, és gyere utánam.

Gáborral madarat lehetett volna fogadni, ezt Ő sem hitte volna, hogy ilyen rövid ismeretség után ki tudja hívni Katit.
A városon keresztül vezetett az út a lakásig. Éjszaka volt. Elég gyorsan hajtottak a KRESZ szabályok betartását figyelembe véve. Mivel az úton nem volt forgalom, így hamar kiértek a házhoz. Gábor a kertes házra mutatott.

- Itt. Kert mélyéből elő jött egy kutya is.
- Kutyád is van?
- Igen.
- Ez nagyszerű.
- Bejössz? / egymásra néztek, hosszan, még a kutya üdvözlését sem hallatták /
- Igen.

Kert kaput Gábor kinyitotta, és bekísérte Katit a házba.
Másnap reggel a két fiatal vidáman, és boldogan kelt, és mentek be a munkahelyükre.

Igen valahogy így kezdődik a szerelem, az ismeretség, elég egy kedves szó, két szempár egymásra találása, és egy szál cigaretta.

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

skary2011. február 2. 03:22

egy mosoly.......... :)