Fegyver

verselo•  2011. április 14. 20:18

XXXIX. rész  - átvétel –

 

Ricco, és Giovanni a lépcsőnél állnak. Beszélgetnek, nem törődve a „vendégekkel”. Épp az egyik olasz meccset vitatták meg.

 

-         Chi sino? (Ők kik?)

-         Ungheresi hanno, i portato mobili. (magyarok, ők hozták a bútorokat)

-         Bene, andiamo fuori e guardere quanto ’e buono il, ungherese „mobili”. (Jó, akkor nézzük meg, hogy menyire jó a magyar „bútorok”.)

 

Miközben Jánosék, Karit kérdezték, hogy már jobban érzi magát, nincs e valami problémája, ezen kívül, mert most tudnak rajta segíteni. Ricco, oda megy a társasághoz, és közli, hogy kövessék, mert most fogja megnézni Giovanni a szállítmányt.

Kissé megrezzen Vera, és Bea gyomra. János megfogja barátja vállát, és szép lassan mennek Sandors után.

Garázsajtaja nyílik, (a kis folyósón keresztül lehet bemenni, egy nagy termű hangárba, ami a hegy belsejében helyezkedik el.)  

Reflektorokat felkapcsolták a két gépkocsit egymás mellé, helyezték, és megkezdődött a tételes „bútor” átvétel.

Mivel a BNW- vel kezdték, Vera kissé előrelépett, hogy majd segít a testőröknek, amibe kell. A mozdulatra fegyverek felhúzták, és mind a nyolc fegyver Verára szegeződőt.  Vera, megáll, Ricco intett, hogy lépjen vissza a társai mellé.

A hangár mélyéből két illető, fehér köpenybe, fehér kesztyűvel, egy kis asztallal, és műszerekkel érkezett. Letették a BNW mellé. Az egyik testőrben Jánosék felismerték a pincért, aki a kocsit átvizsgálta. Fegyvereket kiszedték, és a földre helyezték, közvetlen a kocsi mellé.

Veráéknak esjük sem volt, hogy valamelyikhez hozzá jussanak.

BNW- ből lassan kiszedték a heverőt, komódot, szekrényeket, asztalt, székeket.

Testőr odalép a komódhoz, elvágja a pántot, kinyitja a felső fiókot, de nem talál semmit, kinyitja a középső fiókot, majd az alsót, de ott se talál semmit. Jelzi hogy semmi.

Ricco int a másik testőrnek, hogy kérdezze meg, hol van a zacskók.

Testőr odalép Beához, kiemeli a sorból, átfogja a testét, fejéhez szegezi a pisztolyt, hátrébb lép.  Az a testőr, aki megnézte a komódot, jobban szemügyre veszi a bútort, és észreveszi, hogy a zacskók a két bútor lap közé vannak betéve. Jelzi, hogy megvannak. Elengedi Beát a másik testőr. Zacskót kiveszi, és átadja a két laboránsnak. Gyors tesztet elvégzik, jelzik, hogy tiszta.

Giovanni elégedetten bólint.

Már megnyugodni látszanak, Jánosék, de Ricco megszólal, hogy a többit is.

János nem helyesli a többi bútor átvizsgálását, szeretné, hogy már kifizetnék, és hazafelé tartanának. Zsebe felé nyúl, erre az összes fegyver rászegeződik.

 

-         Mit csinál­? – kiabál rá Ricco

-         Felhívom főnökömet, Bocskai urat!

-         Itt én mondom, hogy felhívhatja, vagy sem.

 

Giovanni, int, jelzi, hogy telefonálhat, nem jelent semmit. Govanni, és Ricco félrevonul. Valamit súg Giovanni, Sandors fülébe. Bea, és Vera feszülten figyel, hátha elkapnak egy, két szót, de nem hallanak semmit.

A hangárban továbbra is csend uralkodik. Minden szempár a két olasz főnökre figyel. 

---------------folyt. köv.--------------- 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!