Fegyver

verselo•  2011. március 24. 19:06


XXVIII. rész  - konvoj eltéved -

 

Miután az erdőből kijöttek, elég jól haladtak a Szlovén és az Olasz határ felé. Már a szirénát nem is lehetett hallani. Egyszer csak megszólalt a mobil János zsebébe. Előveszi a készüléket, és látja, hogy a főnök /Bocskai/ hívja. No most mi mondjak, ár rég Perugia után kellene lennünk, de még itt vagyunk, de még itt vagyunk Triestnél.

 

-         Halló, jó napot László!

-         Jó napot János, hogy vagytok, hol jártok?

-         Most vagyunk még Triestben.

-         Bocskai mérgesen kiabál a telefonba. Hogy, hogy még Triesbe jártok, már rég …

-         Tudom, de volt egy kis baj. Feltartott a szlovén rendőrség, egy baleset miatt, de nyugodjál meg semmit sem vettek észre. /Füllentett, János, és Károlyra nézett, aki mosolygott/ 

-         Most kicsit csúsztunk az idővel, de szólok, hogy később értek oda.

-         Köszönjük.

-         Igyekezzetek, baj nélkül oda érjetek.

-         Úgy lesz, oké.

-         Szia, László

-         Szervusztok.

 

Hű, ezt megúsztuk. János azonnal hívta a mögötte haladó Beáékat, és elmesélte a telefonhívást.

 

Egy útirányt mutató táblát nem vettek figyelembe, és letértek az E 45. ös útról, és a SS75-ös útra tévedtek Spello felé. A kísérő kocsiban a lányok sem vették észre, hogy teljesen más irányba mennek. Csak jóval később, Spello határában észlelték a hibát, nagyobb sebességre kapcsoltak, és megelőzték a Jánosékat, beálltak eléjük, és a fék kétszeri megnyomásával megállásra kérték a mögöttük haladó kocsit. Le, is álltak az útszélére.

Kiszállt Vera, Bea a személygépkocsiból, és Karcsiékhoz ment. Összeült a kupaktanács, hogy melyik útirányt válasszák a cél állomás felé.

 

Az egyik változat az volt, hogy folytassák az utat Spoletto felé, majd onnét térjenek át a SS3 –mas útra, majd arról balra fordulva a SS675-ös útra, ami elvezett Ternibe.

A másik változat, pedig Foligno, Bevegna, Massa Martana érintésével térjenek vissza az E75-ös útra, és egyenesen Ternibe.

A harmadik változatt, az volt, hogy forduljanak vissza Perugia felé, és az E75-ös úton Ternibe.

 

A kupaktanács az első változatott, fogadtak el. Veráék, beültek a személygépkocsiba, és mondták Károlyéknak, hogy kövessék őket.

Motorok felzúgtak, és elindultak.

 

------------------------folyt. köv.-------------------- 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!