Fegyver

verselo•  2011. március 6. 20:30

XVI. rész      - pince felfedezése -


Az egyik őr lepakolta a zsákokat, megforditotta a lyukas zsákot, összehajtott egy papírt, rátette a lyukra, szigetelő szallagagal beragasztotta. Mielőtt elmennek körbejárják a területeit. Károly, ahogy beljebb húzódik a mélyedésbe, lába érint valamit. Lehajol, s kitapogatja, egy fül, megemeli, látja, hogy lépcsők vezetnek lefelé. Gondolkodási ideje nem volt, gyorsan lemegy, és egy földalatti teremben találja magát, ami már ki volt építve.
Tűnődik, de fentről a következőket hallja.

 

- Hallottad, a csapódást!
- Igen.
- Gyere, nézzük meg, hogy mi volt ez.

Kari, reménykedik, hogy nem találják meg. Hallja a lépéseket fentről, de szerencsére a csapóajtó fogantyúját, az őrök átlépik, és így nem jöttek rá, hogy lent van. Sötétedik, az öröknek nem volt zseblámpájuk, így a keresést nem folytatták tovább. Távoztak. Lent Kari kicsit szétnézett, ahogy az idő engedte. Már nem hallott zajt, így elő merészkedet a pincéből.

Konténeréhez ballag, mikor útközben összefut Bocskaival.

- Jó estét Károly!
- Jó estét főnők!
- Merre járt, barátom?
- Fent jártam építkezésnél, az emeleteken, és azt néztem meg, hogy még mennyi munkát kell megcsinálnunk, ha visszajönnek a munkások.
- Az rendben van, hisz maga az építésvezető, a munkát magának kell felügyelnie, és vezényelnie, de akkor miért sáros a cipője? Tudja, barátom észreveszek mindent, ami furcsa.
- Na, viszont látásra, és a kocsijához megy. A kocsinál az egyik őrnek, halkan ezt mondja, hogy Károly ne hallja, f i g y e l j é k.

Miután a főnők elhajtott, Kari lenéz a cipőjére, és tényleg sáros. Konténerben az asztalkához ül, füzetet, tollat vesz elő, és a következőket írja:

Zsum.
Miután, eljöttem otthonról, hogy vezessem az építkezést, elég furcsa dolgokat észleltem, az utóbbi időkben az építkezés területén. Eleinte minden jól ment, ahogy menni szokott, de két hónapja megjelentek fura alakok, fegyverük van, és az egyik este, amikor ...”

Ezt a mondatott már nem tudta befejezni, mert az ajtón kopogtattak.

- Kari, János vagyok, beengedsz? 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!