Túlélőként. I rész.

blackroze•  2023. december 20. 18:20  •  olvasva: 39

                 Amikor magamhoz tértem, gépek sipolása, a pupomtól a honomaljáig bekötve, a fejemen érzékelők, vérnyomás mérő ami időnként beregve felfujta magát és mutata az eredményt. Egy lepedővel voltam letakarva. Négy féle infuziót kaptam. Az első 48 órában minden két beteg közöt egy árgus szemekkel figyelő nővér. Lényegében négyen voltunk akik életmentő műtéten estünk át. Utána már csak a gépek vigyázták ébrenlétünket de az álmaink minden pilanatát. Az ötödik nap, egyik pillanatrol a másikra kivert a víz. El kezdtem rángatozni.

Két nővér fogot le mert lehet hogy anélkül leestem volna az ágyrol.

                Aztán sotét let és 26 órát hihetelen mélyenaludtam. Amikor megmozdultam a mutatoujamon levő érzékelő éles hangal besipolt. A növérke keresztet vetet, enyhe ecetes vízel letörölte a homlokom és mondta:

               - Hála neked Istenem, most már túl van az élet veszélyen és megmarad.

               A hatodik nap két nővér talpra álitot és megtettem az első tíz lépést. Ha nem fogtak volna két oldalt, biztos elvágodok. El is fáradtam.

               Minden nap töb lépést tetünk meg. A 11 nap viszont már egyedül mentem ki a mentöhőz és a kaputól be a lakásig 26 lépést szintén.

               A huszadik napon viszont megtetem az első kilométert és a régiség kereskedőnek az első 300 szórólapját kiszortam. Lépésről lépésre bővitetem a bejárt területemet.

               A csempebolros mondta még pihebem kelene de megnyugtatam, ha visza akarom nyerni a formámat akkor ezt csak így lehet.

               Első területem a XIV-dik kerület volt. A második a XV. A harmadik a X kerület.

               2002 március elsején jelentkeztem a Benei cégnél mint takaritó. A Benei Jolanda, egy lengyel német nő aki nem gyengén tőrte a magyart, közölte velem, birni fogom a napi 10 óra munkát?

               Kőzőltem vele, a két hét próba idő, ezt igazolni fogja vagy sem. Szintén közölte velem nála minden hónap 10-kén van fizetés de csak akor kapok valamenyi előleget ha úgy látja hogy bírom a munkát.

               Reggel 6-kor kezdtem és hogy elnyerjem a bizalmát, csak délután 17 órakor mentem zuhanyozni.

Tetszet neki a hozzá állásom. A fizetés napon már a portánál voltam amikor közölte velem a portás, menyek vissza mert a fönöknő szeretne adni nekem előleget.

               A boritékban 30.000 forint volt. Ha rudtam volna hogy ez volt a "mézes madzag", lehet hogy sikoltozva menekülök el, de elvakultam. Mindegy, mivel bejelentet munka volt, adig csak Mátészalkán, Piticsén és Ramocsaházán let fizetve a nyugdijalap. Ez hátom év amihez hozzájöt az a 123 hőnap és négy nap ami öszesitésben 15 év és 3 hónapot jelentet. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mikijozsa2023. december 20. 19:08

kíváncsi vagyok a folytatásra, mi ez A mézes madzag?