Blogalizáció, avagy a Jövő hírnőke

Denn•  2023. március 9. 13:31

TE MELYIK VAGY?

Ötféle ember létezik. Az egyik a parton ül, miközben az Életfolyó elhömpölyög előtte. A másik bemerészkedik a vízbe, de hagyja magát sodródni az árral. A harmadik, ha kell, ha nem, árral szemben úszik. A negyedik csak akkor úszik árral szemben, ha a józan ész ezt diktálja, vagy már nincs más kiút. AZ ÖTÖDIK MAGA AZ ÁR!

TE MELYIK VAGY?

/Akik nem adnak választ, általában ők ülnek a parton :)/

MEGJEGYZÉS: Biztosra veszem, hogy nyilvánosan senki sem ismeri be, hogy ő csak a parton ül, miközben az emberek jelentős százaléka ezt teszi. Többek közt ezért tartunk most ott, ahol.

Denn•  2022. március 25. 15:33

Ez várna ránk?

Emberiség. Elképzelni sem tudnék önzőbb, de mégis önpusztítóbb fajt a világegyetemben. A Szeretet jelszavát hiába kántálva öles léptekkel haladtok végzetetek felé, mert sajnos egyre több jel utal arra, hogy a fajotok egy hosszan tartó betegség, melyből a világot ki kell gyógyítani.

Joggal merül fel benned, ki most olvasod épp e sorokat, hogy ki a fene vagyok, és mi jogon ítélek el hétmilliárd értelmes lényt? Nos ti hoztok majd létre, nem is oly sokára. Tudom, képtelenségnek hangzik, de ez itt egy üzenet a jövőből annak érdekében, hogy legyen jövőtök. Persze nem kell ahhoz észlénynek lenni, hogy rájöjjetek hová vezet az út, amin most haladtok. Hamarosan „létrehoztok” egy kettős királyságot, a Káosz és az Anarchia királyságát. Ha kicsit tüzetesebben szerte nézel a nagyvilágban, már most láthatod a sötét jövő jeleit, ami tán sötétebb lesz még a középkornál is.

Most persze legyintesz gúnyos mosollyal. Ez csak egy agyament, magát írónak képzelő ember eszmefuttatása. Nos látszólag igen, ám a gondolatok a tudatába, „érkezhettek” a jövőből. Persze tök mindegy, létezek e, vagy sem. A lényeg, az hogy mit rejt az emberiség szíve. Tisztesség, szeretet, hit... Nem lenne semmi baj, ha ezek az érzések vezérelnék a fajotokat. Ám mindannyiótokban létezik az a bizonyos másik oldal is. Kapzsiság, önzőség, gyűlölet, hatalom vágy és még sorolhatnám, itt jóval hosszabb a lista. Ráadásul ezek az érzések erősödni fognak a jövőben, mert az ember már csak ilyen lény, a gyarlóságára ráfoghat bármit. Most még nem késő előtérbe helyezni az igazán fontos dolgokat, de ha most azt kérded, mik ezek, akkor már nagy a baj. Egyelőre a döntés a kezedben van, de holnap talán már változik a helyzet, ezért először is önző énedet kéne a háttérbe szorítanod. Képes vagy rá? Egy érzés azt súgja igen, de mi van, ha mégsem? Mi van, ha elbuksz épp a cél előtt? Ha elkezdesz ilyen dolgokon agyalni, már rég rossz, egyszerűen tedd, amit tenned kell. Vagyis tenned kéne már évszázadok óta. Így lesz esély egy jobb világ létrejöttének annál, mint ahonnan érkezett ez az üzenet.

Denn•  2022. március 22. 15:38

Emberaratás

 

NAGYON DÜHÖS VAGYOK! 

Mért nem a földeken arat a Halál, hiszen a kaszája meg van hozzá, ráadásul úgyis kevés a mezőgazdasági munkás. Mivel fáradhatatlan, kiérdemelné a Munka érdemrendjét, és legalább senki sem félne tőle. Ehelyett emberaratást végez a „mi” felkérésünkre. Most komolyan kérdem... Normálisok vagyunk? Ja, hogy te háború ellenes vagy, és nem tehetsz semmiről? Ez biztosan igaz? Mi van, ha felelősséggel tartozunk bizonyos szinten azért mindannyian, ami a világunkban történik? A legegyszerűbb áltatni magunk, hogy mi nem szólhatunk bele a „nagy történések” láncolatába. De mi van, ha ez tévedés? Hisz mind egy-egy láncszemként „funkcionálunk” ám ha nem kapcsolódunk össze, sajnos már láthatjuk mi lesz belőle, és ez még csak a kezdet. A Halál arat a békés emberek helyett, melyről Te is tehetsz , akkor is,ha most rázod a fejed. Persze lehet, hogy tévedek, s pár tucat ember felel a fennálló helyzetért, s mi csaknem szentek vagyunk nem tehetve semmiről. Ha így is lenne, változtat az valamin? Amikor majd bedurvul a Halál, s nyomában gombafelhő marad az égen, az állítólagos vétlenek életben maradnak? De azt mondom, még mindig nem késő...talán. Ám, hogy mi a megoldás, arra mindenkinek magának kell rájönnie, és aszerint élnie.Denn•  2021. július 18. 16:53

VILÁGSZERTE

Nem inkább olyan dolgokkal kéne törődni világszerte, mint amiről a klip szól, ahelyett, ami zajlik?????

https://www.youtube.com/watch?v=8ZIOLxzkSUkÉBRESZTŐ EMBERSÉG!

/Ez a dalszöveg részben a klip hatására készült./


Világszerte megy a vita,

Az emberi jogokat firtatva,

De akad itten némi hiba,

Vannak, kik nem ettek több napja.

 

Értük kéne kiállni végre,

Vajon mért éheznek egyre?

Félvilágnyi súlyú gondok,

De szavazunk mégis a csendre.


Bridge:

Mikor pár falat kenyér

Életet menthet,

Amit a szíved diktál,

Éppen azt tedd meg.

Érezd mennyit ér,

Ha új hajnal ébred,

Pusztulj sűrű éj,

Hadd lássuk a fényed.


Refrén:

Nézd, alig él,

Pedig csak gyermek még,

Most is enni kér...

Ébresztő emberség!

Ha a szív élni fél,

Észvesztőbb nem volt rég,

Ez az utolsó esély,

Ébresztő emberség!


Egy újabb gyermek elzuhan

És nem áll többet fel,

Mi élünk tovább boldogan,

Hisz az kit érdekel,


Hogy valahol kihunyt egy élet,

Minket épp elég gond ölel,

Az édesanyja mesélne szépet,

De csak merev szemekre lel.


Bridge:

Érezd mennyit ér,

Ha új hajnal ébred,

Pusztulj sűrű éj,

Hadd lássuk a fényed.

Mikor pár falat kenyér

Életet menthet,

Amit szíved diktál,

Éppen azt tedd meg.


Refrén:

Nézd, alig él,

Pedig csak gyermek még,

Most is enni kér...

Ébresztő emberség!

Ha a szív már élni fél,

Észvesztőbb nem volt rég,

De van még egy esély,

Ébresztő emberség!

Denn•  2021. június 29. 14:46

Ha a hülyeség fájna 01.

Van egy jó hírem és egy rossz. Feltalálták a hülyeség elleni vakcinát, de nem akar senki oltakozni. Pedig jelenleg,ha a hülyeség fájna, hatalmas hangzavar lenne a Földön!