Blogalizáció, avagy a Jövő hírnőke

Denn•  2023. június 6. 16:43

LÉLEKMÉRLEG

Állítólag létezik egy mérleg, aminek két serpenyőjében jó és rossz tetteink vannak. Szerinted a teljes emberiség kapcsán melyik nyom épp többet?

Még annyit megjegyeznék halkan, amikor a jövőnk a tét, a tétlenség is egyfajta bűnnek számít.

Denn•  2023. június 5. 17:18

Szerinted mit hoz a jövő?

Mi volna ha, bolygó szerte bevezetnének egy olyan napot, mikor mindenki csak igazat mondhat, bármiről is kérdik. A válasz egyszerű. Másnap az összes börtön színültig telne, sőt plusz férőhelyek is kellenének. Ezt tudjuk jól mindannyian, de különösebben nem zavar senkit? „Úgyse tehetek ellene.” legyint a Beletörődő és fortyog tovább az egész Földet körbeölelő Bűnmocsár. Már derékig állunk benne...Szerinted mit hoz a jövő?

Denn•  2023. május 31. 15:24

Ha én lennék a Föld kormányzója

Lehet senki sem fog velem egyet érteni,de betiltanám a hegymászást 6000 méter felett. Tudom az egész lényege, hogy az adott személy felérjen a csúcsra, de az élet ezerszer fontosabb ennél. Mindenkinek szíve joga, hogy döntsön a saját életéről? Talán csak akkor, ha egyes egyedül él remeteként. De a többi embernek mindnek van családja, szerettei... Akik visszavárják egy életen át.

Denn•  2023. május 28. 14:53

Nem létezik?

Bár lehet, hogy magamra haragítom, de mégis leírom, hogy a Halál nem létezik. Valójában csak egy a kaszáját szorongató, alultáplált mezőgazdasági munkás a távolból nézve.

Kicsit komolyabb irányba terelve a szót, mint a Humor Mezejére elkóborolt barikat, csak a hitetlen emberek agyszüleménye, a mulandó testünkből kiindulva.

Lehet jönni azzal, hogy nincs rá bizonyíték, de arra sincs, hogy „létezik”. Én egy percig sem gondolkodok azon, hogy majd bezörget hozzám, mivel lejárt az időm, mert a képébe nevetek majd, és visszazavarom melózni a búzaföldre. :) Igen, a barik már megint elkóboroltak, a fentebb említett mezőre, de nincs ezzel semmi baj, sőt... Egy percig sem hagyom, hogy őkelme riogasson a kaszáját lóbálva, jobb volna ha inkább a mezőn a barikkal mókázna.

/Szerinted szülessen vers e blogbejegyzés kapcsán? :) /

Denn•  2023. május 27. 15:15

Amíg

Amíg egy hajléktalan is él a Földön, az emberlét szégyen. Tudom, ezzel a legtöbb ember nem ért egyet, de ettől még ez az igazság.