Blogalizáció, avagy a Jövő hírnőke

Denn•  2023. november 1. 14:08

NYÍLT LEVÉL AZ OLDAL TAGJAIHOZ

Üdv!

Először is leszögezném, hogy jó pár magas szintű költő van az oldalon, kik jóval nagyobb publicitást érdemelnének. Ám átlagosan jó, vagy középszerű több van szerintem, kik ha nem szeretnének fejlődni, már abba is hagyhatják a bejegyzés olvasását.

A többiektől megkérdem, miért nem található az oldalon kritikai véleményezés, de persze építő jellegű. Tán azért, mert az adott művész megsértődne tőle? Más oldalon tapasztaltam, hogy 90 százalékban ez történik. Jelenleg itt az a helyzet, hogy oda-vissza kölcsönösen dicsérve vannak a versek, attól függetlenül, milyen minőséget képviselnek. Nem szeretném ezt átreformálni, hisz ki vagyok én ahhoz, de aki felkér rá, szívesen írok verse kapcsán kritikát, amivel persze nem kötelező egyetérteni. Természetesen az én írásaimmal is meglehet ugyanezt tenni, és ha építő jellegű, megköszönöm. Itt megjegyezném, hogy részben az ilyen kritikáknak köszönhetem, ott tartok a dalszövegírás terén, ahol.


Tehát a döntés rajtad áll Kedves Olvasó, marad minden a régiben, vagy nyitott vagy némi változásra?


Összetartozunk,

Mint az ég és a föld,

Mint a három szín,

A piros,a fehér és a zöld.”

Denn•  2023. október 21. 12:49

ISTEN HITE

Isten hisz bennünk a múltunk ellenére is. De mi hiszünk eléggé benne? A válasz a történelmünk, a megannyi háború. Attól tartok egyre több ember fontossági sorrendjében Isten valahol csak hátul kullog, míg az Önzés, a Kapzsiság, a Hatalomvágy és sajnos a Gyűlölet is, elől kap helyet. Amennyiben ez így van, menthetetlenül masírozunk az Utolsó Háború felé. Vagy lehet már el is kezdődött?

Denn•  2023. október 15. 17:22

A HOSSZÚ ÉLET TITKA

A hosszú és kiegyensúlyozott élet legfőbb titka, hogy jóban legyél önmagaddal. Amikor a tükörbe nézel, a tükörképed széles vigyorral, vagy pedig magabiztos mosollyal nézzen vissza.

Persze tudom, ezt könnyű mondani, ám az élet tele van buktatókkal, így még szép, hogy „elbukunk” néha s aztán legalább részben magunkat hibáztatjuk. S ha a bakik egyre gyűlnek, idővel morcos, hitehagyott tekintet néz vissza a tükörből. De sajnos azt kell mondjam, jogosan vagy magad alatt, ha az adott helyzetből nem próbáltad kihozni a legjobbat. Ám hogy ezt megtehesd, tisztában kell lenned a saját értékeiddel, melyeknek az összessége önbizalmad alappillére. Erre kell felhúzni egy várat hosszú évek alatt, s amikor elkészül, lélekben legyőzhetetlenné Sajnos sokan vannak, akik méh le sem fektették a vár alapjait.... 

Te hol jársz az építésével?

Denn•  2023. október 7. 15:56

A LÉNYEG

A lényeg, hogy tisztában legyél saját értékeiddel.

Az önbizalom hiányos ember, olyan, mintha a csatába fegyver nélkül, feltett kézzel menne. Tutira az első kósza puskagolyó szíven találja. Túléli, mert ez a harc még csak a lelkében zajlott, de épp ettől nagyobb a jelentősége, mintha valódi lenne. Mert itt dől el, hogy a külvilág hatalmában élsz-e majd, a Pénz nevű zsarnok király uralma alatt, vagy maradsz önmagad.... Az, akinek az igazi érték szívének aranya, a Szeretet, persze ettől még nem vélik szentté. Ott él benne a harcos is, ki ha nem bármi áron, de mindig tettre kész, hogy szembe szálljon a Sötét Lelkűek seregével. Ez már nem benső harc, mert sajnos szép számban élnek ilyenek a külvilágban. Ha számuk egyre növekszik, nem lesz esélyük ellenük. A legtöbbjük igaz nem ront rád, mivel lélekálarcot visel, ráadásul komoly színészi képességgel is rendelkezik. Így kedves, közvetlen stílusban próbálja lépre csalni a legújabb áldozatát, és sokan be is dőlnek neki. De téged nem ver át, ha megvíva benső harcodat, az „Igazi Értékek pallosával” legyőzted önző, kapzsi énedet.

Denn•  2023. szeptember 11. 15:43

AZ IGAZSÁG NYOMÁBAN, AVAGY A KIVÁLASZTOTTAK

Mindannyian kiválasztottak vagyunk, hogy egy csoda részesei lehessünk, amit úgy hívunk, hogy Élet. Van, aki csak legyint erre, miközben a Hétköznapok börtönében tengeti napjait, melyről azt hiszi, hogy ez a szabadság. Pedig a szabadság az, ha átérzed a létezés csodáját, nap, mint nap, egyetlen órát sem elszalasztva. Ám ehhez gyakorta cseppet sem kell sietni, sőt. Tavaszi délután képes legyél azért lassítani, hogy átérezd a Nap lágyan áradó melegét, ahelyett, hogy azon agyalnál, miképpen gyarapítsd a bankszámládat. Ám sokan behódolnak a Pénznek, mindenek fölé helyezik, mintha csak király volna, de akkor ők az alattvalók. Lemondanak a csodáról, mely körbeveszi őket, s részesei is egyben Taposómalomban tengetik napjaikat, szívük aranyát eltékozolva, mely nem más, mint az Élet szeretete. Nem érzik át a lényeget, hogy mindannyian kiválasztottak vagyunk, hiszen Isteni csoda a létezésünk. Vagy valami más? Egy több évszázadon át tartó kísérlet részeseiként élünk, amiben mi vagyunk az egerek? Minderre biztos most legyintesz, aztán hadd forogjon tovább a mókuskerék. Jó körbe-körbe szaladgálást, én inkább az igazság nyomába eredek.