NYÍLT LEVÉL AZ OLDAL TAGJAIHOZ

Denn•  2023. november 1. 14:08  •  olvasva: 359

Üdv!

Először is leszögezném, hogy jó pár magas szintű költő van az oldalon, kik jóval nagyobb publicitást érdemelnének. Ám átlagosan jó, vagy középszerű több van szerintem, kik ha nem szeretnének fejlődni, már abba is hagyhatják a bejegyzés olvasását.

A többiektől megkérdem, miért nem található az oldalon kritikai véleményezés, de persze építő jellegű. Tán azért, mert az adott művész megsértődne tőle? Más oldalon tapasztaltam, hogy 90 százalékban ez történik. Jelenleg itt az a helyzet, hogy oda-vissza kölcsönösen dicsérve vannak a versek, attól függetlenül, milyen minőséget képviselnek. Nem szeretném ezt átreformálni, hisz ki vagyok én ahhoz, de aki felkér rá, szívesen írok verse kapcsán kritikát, amivel persze nem kötelező egyetérteni. Természetesen az én írásaimmal is meglehet ugyanezt tenni, és ha építő jellegű, megköszönöm. Itt megjegyezném, hogy részben az ilyen kritikáknak köszönhetem, ott tartok a dalszövegírás terén, ahol.


Tehát a döntés rajtad áll Kedves Olvasó, marad minden a régiben, vagy nyitott vagy némi változásra?


Összetartozunk,

Mint az ég és a föld,

Mint a három szín,

A piros,a fehér és a zöld.”

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Denn2023. november 6. 16:32

@napfeny13:Értem...Ha kitartó az ember, a tehetségi mindíg felszínre tör... Szívesen elolvasnám azt a verset...

napfeny132023. november 6. 16:01

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Denn2023. november 6. 15:34

@napfeny13: Ezt nem teljesen értem...Vagyis ha nem írom ezt a nyílt levelet, nem kérnek fel? Mert erre utaltak szavaid..

napfeny132023. november 6. 13:09

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Denn2023. november 6. 12:49

@napfeny13: Nincs igazad, mert tényt írtam le hasonlatként, ha nem fejlődtünk volna minden szinten, a kőbunkóknál tartanánk.

Semmiféle versengésről nem írtam, az egészben csak jó szándék vezérelt, de félreértetted.

Verskritikát bárki írhat az érzései alapján, s ha jó szándékból teszi, akkor azt nem szép dolog bűnös tevékenységnek beállítani.

napfeny132023. november 5. 17:43

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Denn2023. november 5. 16:42

@S.MikoAgnes: Nem hiszem, hogy azért volt, hisz akkor több egyetértő vélemény érkezett volna ide.Holnap már biztos többen lesznek.
Egyetlen íromány sem szerény, ha az lélekből fakad...
Mellesleg én nem vitatkoztam senkivel,
Látszólag rossz példa, de ha az ősemberek nem érzik a késztetést a fejlődésre, most is fabunkóval járnánk vadászni, hogy legyen vacsi. Bár ez esetben lehet jobb lett volna ahhoz képest, ami most zajlik a világunkban.

S.MikoAgnes2023. november 5. 16:23

@Denn:

Tévedsz kedves Dénes, jártál eredménnyel, ma már alig írtak szerény irományomra, ill. az olvasás is megcsappant.....
Kedvrontó e vita, hisz igen kevés a zseni.

Denn2023. november 5. 16:08

Ahogy sejtettem, nem járt eredménnyel a bejegyzésem, de legalább felkavarta annak állóvizét, hogy minden féle kritikát mellőzve, oda-vissza napról-napra dicsérjük egymás verseit. Én a fejlődés híve vagyok, de tiszteletben tartom, ha más nem az, pedig képes lenne magasabb szintű verseket is írni.

Denn2023. november 4. 13:50

@okeanus: Amikor az elérhetetlen elérhetővé válik, azt az emberek csodának hívják. Persze igaz, ez valójában nem csoda, csak az emberek nagy része nem hisz eléggé magában.

okeanus2023. november 4. 13:40

@Denn:
csodák nincsenek.../csak pi@sák/

Denn2023. november 4. 13:17

@okeanus: Igen, sajnos úgy néz ki, minden marad a régiben, bár sejtettem, hogy így lesz, de bíztam benne, hogy tévedek. Persze bizonyára van még, akik egyetértenek velünk, de nem akarnak szembe menni a többséggel
Ám mindettől függetlenül, majd fogok tenni néhány kritikai megjegyzést verseknél, mert hiszek az olyan csodákban, amit úgy hívnak, hogy "embercsoda" :)

okeanus2023. november 4. 06:25

Ugy látom, hogy ezt a aktuális, nyilt probléma felvetést is sikerült felületes csacsogássá silányítani, krokodil-könnyeket záporoztatni az egymást segítő kritikus megnyilvánulások hiányáért....hogy sokadszorra is kimondatott, hogy nem fbook like-vadászat és öntömjénezés a cél, valamint, hogy minden marad a régiben, mert az alapító fennkölt céljait csak mennyiségi eszközökkel lehet hatékonnyá tenni... s mint tudjuk a mennyiségnek semmi köze a minőséghez, a művészet, -még amatőr szinten is- alapvetően minőség kérdése.

napfeny132023. november 4. 00:13

@njzsike: Köszönöm ❤️

njzsike2023. november 3. 23:28

@napfeny13:

Jól tudja Ő, hogy nemcsak szeretik, de végtelenül tisztelik is, jártam már az oldalán, az elsők között volt, akihez betértem, hisz én is a legkedvesebbek között tartom számon.

Közel tíz évig nem jártam itt, tudom, az idő gyógyít, enyhíti a sérelmeket, feledteti a bántást, hagyni kell, majd enyhülni fog a mostani seb fájdalma nála is. Régi tagja az oldalnak, ismeri jól minden hiányosságával együtt, de Őt átölelte mindig a jelenlévők szeretete.

Visszamentem az oldalára, látom válaszolt, látom azt is, le lehet tiltani azt, akit nem szeretnénk látni az oldalon többet. Azt hiszem, kérése után többé nem is fogja látogatni az oldalát, véleményt meg még kevésbé fog írni.

Nem szeretnék beleavatkozni egy ennyire személyes vitába. A támogatást érzékeli Kinga így is a rengeteg hozzászólás alapján.

Nem kell fokozni ezt a kellemetlen helyzetet és még inkább felturbózni! Hagyni kell lecsendesedni, jobb lesz így mindenkinek, hidd el.

napfeny132023. november 3. 18:53

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

napfeny132023. november 3. 17:33

@skary: Szép estét neked is és holnap hozzál magaddal napszemüveget.:)

skary2023. november 3. 17:07

nahkéröm :) napfény vakít el...és engem nem emelhet fel...de nem ragoznám tovább :)
njzsike...köszönöm a múltat..és jelent...
má nem írok ide bocsi senkinek...túlpörgettük a semmit így is :) szép estét mindenkinek :)

Denn2023. november 3. 16:13

Ahogy sejtettem, minden marad a régiben, bár az pozitívum, hogy volt, aki egyetértett velem.

Holnap,ha minden jól megy, megnyitom Az én bakancslistám című blogomat, többek közt azért, mert kíváncsi vagyok mások bakancslistájára is egy ilyen világban.

napfeny132023. november 3. 16:11

@njzsike: ismerős érzés,2012 be regisztráltam és kb egy évet voltam itt , aztán 10 évig be se léptem..idén meg konstatáltam,hogy minden megváltozott..és egy idegen bolygónak éreztem, aztán megszerettem az új embereket....nagyon sok különleges egyéniség van.

napfeny132023. november 3. 15:48

@skary: már választ kaptál :) @njzsike szebben kifejtette mint én tettem volna.
Felpörgetni pedig minek? 166 személy olvasta az alábbi eszmecseréket.
Szánalmasak vagyunk a versektől vesszük el a figyelmet.
Egyébként jogos amit írtál, felemeltük a verset egy elérhetetlen magasságba és te le akarod rántani...azt fogod vele elérni,hogy magasabbra emel téged mint ahol mi vagyunk.:)

njzsike2023. november 3. 15:48

@skary:

Kedves vagy, köszönöm. :) Esteledik, ugyan még fényesen ragyog a nap, egy órával ezelőtt meg vihar volt, és zuhogott az eső. Fura egy ősz ez a mostani.

Szép estét neked is Skary :)

njzsike2023. november 3. 15:45

@napfeny13:

A vezetőségnek jeleztem. Akkoriban voltak változtatások, lehetett javasolni dolgokat, milyen változtatásra lenne szükség, ki hogy látja és jobbítaná az oldalt. Én ebben láttam a jobbítást többek között, a kapott választ már leírtam. Minden maradt a régiben.

Az ok, amiért nem jöttem többet egészen más volt, hisz kedves ismeretségek szövődtek az évek alatt, ami kötött is az oldalhoz.

Viszont döbbenten látom, most hogy itt vagyok, milyen sokan töröltek, és már nem léteznek a régiek közül, vagy nem töröltek, de régen írtak, és nincsenek jelen. Sajnálom és hiányoznak többek, akiket megkedveltem annak idején.

napfeny132023. november 3. 15:26

@njzsike: Kedves Erzsébet, véletlenek valóban nincsenek. csak a legtöbben figyelmen kivül hagyják a jeleket. A poet a szivecskézős módszerre épült és nem hiszem,hogy változtatni fognak ezek, túl nagy lenne az ár.
Nem tartom helyesnek, hogy az alkotók egymást piszkálják ezzel., oltogatják egymásban az alkotás vágyának a fényét...érdekből...versengésből, rosszindulatból..A vezetőségnek kell jelezni..úgyis ők írják a szabályokat.
Feltételezem te is ezért távoztál innen...és lépsz be ilyen ritkán.
Örülök,hogy megírtad.Sokan fogjuk követni a példádat.
Az az igazság,hogy ha valakit nagy művésznek tartunk, akkor annak a verseihez visszatérünk..szívekkel vagy anélkül...mert olyanok mint a testnek a kenyér....

skary2023. november 3. 15:19

@njzsike: úúh...én annak is örülök ha újra "látlak" köszi és szép estefelét :)

Denn2023. november 3. 15:09

@napfeny13: Ha legalább fele arányban olyan emberek élnének a Földön mint Te, most nem kellene tartanunk attól, hogy lesz e holnapunk.

Látom többek között az mozgat, hogy világért se sérts meg senkit, engem pedig az, hogy az ember hozza ki magából a legjobbat. Természetesen,ha valaki megelékszik azzal,ami van, pedig lehetne sokkal több is, azt tiszteletben tartom.

Mivel szerintem benned is él egy Hétike, így sejtheted, hogy mi lesz vele a tenyérben, de aztán még fog meglepetéseket okozni :)

njzsike2023. november 3. 15:03

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

njzsike2023. november 3. 15:03

@skary:

Tedd azt! Számomra a mindennapok sava-borsa. Persze egyéniségfüggő. A választás lehetősége meg adott, hogy melyik izé a szimpatikusabb számára.

skary2023. november 3. 14:54

@njzsike: csak it sokan a költészetet felemelték a mindennapokból egy szinte elérhetetlen izébe...és én le akarom hozni a mindennapokba

njzsike2023. november 3. 14:52

@skary:

"Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik. -"

Ha olvasod, és megáll a pillanat. Azt hiszem az a költemény, aztán, ha több lesz belőle, lesz a költészet.

Bocs, hogy beledumáltam, a kérdés nem nekem szólt

skary2023. november 3. 14:47

@napfeny13: nah jóó...pörgessük fel ezt a blogot :)
én senkit sem akarok degradálni...nem is akarok véleményt..csak szubjektívat...nem is értem mi az, hogy "költészet"
tényleg mi az? :)

njzsike2023. november 3. 14:47

@napfeny13:

Ezer éve jártam itt. Mivel hiszem, hogy véletlenek nincsenek, egy kedves ismerősömet köszöntöttem egy Poetes verssel, nagyon kedvelem a szerzőjét is, a verset is, és ahogy megjegyeztem a szerzőt a vers végén, rákattintottam a nevére, és ide hozott, mármint az oldalára.

Elolvastam a legújabb versét, és nem tudtam válasz nélkül hagyni, hát beléptem ismét, sok-sok év után.

Én mielőtt elmentem, vagyis nem jöttem többé, mostanáig, jeleztem, hogy ovis módszer a szivecskézés, meg kellene szüntetni, értelmetlen, kölcsönös udvarlás egymásnak, hogy minél többet gyűjtsön össze belőle, akinek ez a szíve vágya.

El lett utasítva, mert a többség kedveli. Ennyi

napfeny132023. november 3. 14:43

@Denn: Minden vicc 40%-a igaz és valós meggyőződést tartalmaz.:)
Egyébként a sokadik vagy aki ezt nyilatkozta a körömversekről.....
Mindenkit más műfaj érint meg....a tökéletességre törekvőket a szonettek, a szabadságra vágyókat a vers libré, az örömutazókat/teljességet óhajtókat az 5-7-5. És most a válasz a második kérdésedre. Megérintett.
Kivétel nélkül minden vers mögött egy ember van aki belesóhajtotta érzelmeit a műbe ezáltal megkaptam a léleklenyomatát..véleményeztem, vagy tudattam,hogy tetszett és mennyire... Ha "dicsérek" azt úgy teszem, hogy észrevegyék.:)...és mélyen érintő legyen. Nagyon keveset osztogattam az oldalon mióta itt vagyok...,....bár a héten alkalmam nyílt rá mert a példaképem megjelentette a halottak napi alkotását Ahol te vagy címen és elsöprő katarzist nyújtott.....
2000 évig kellene éljek,hogy annyi alázatot tanuljak tőle amennyivel boldogulni lehet ebbe a világba.
Visszatérve ha valami egy kicsit érint meg és tetszik azt szépnek minősítem.. és így emelem a jelzőket annak függvényébe mennyire hatol mélyre a vers.
Rossz alkotás nincs csak befogadóképtelenség.
Én szeretni jöttem a Földre...nem lélekrombolni és akinek ez nemtetsző tekintsen semmisnek "szivecskéstől" és dicséretestől.
Volt egy srác akiben rengeteg tehetség szunnyadt viszont örök lázadó és évek kellenek amíg érett lesz az írásra.
Folytasd a munkádat...izgatottan várom mi lesz Hétikével az óriás tenyerébe.:)

Denn2023. november 3. 13:30

@Animanongrata_: Szerintem verskritikát bárki írhat, ha jól megtudja fogalmazni érzéseit az adott verssel kapcsolatban Egy másik oldalon v olt egy állítólagos szakember csoport, akik véleményezték a verseket. Egyfajta versmnűfajt dicsőítettek, a többit mind lehordták. Ennyit a szakemberekről.

Denn2023. november 3. 13:20

@napfeny13: Csak viccből írtam a haikura amit, nincs vele semmi bajom.

Igen, a versnek meg kell érintenie... Kivétel nélkül mind megérintett mind, ahol dicsérted? Senkinél sem érezted úgy, hogy több van ebben a költőben, de mégsem írtad meg neki?

napfeny132023. november 3. 06:44

@skary:áááá ez úgy hangzott mint amikor egy vak süketnéma ember azt mondja hogy csak beszélni tud. :) akusztikus érintés nélkül.
Akiknek felolvasunk nem nyálasok semmi elvárásuk nincsen, annak örülnek amit hallhatnak mert látni nem látnak.
...és elhiheted már allergiás kiütéseik vannak Petőfitől...vagy Adytól...kellene nekik valami modern és nem szokványos.
Kultúrba még nem olvastam fel.....egy előadás nálunk,úgy zajlik,hogy koromsötétség és felszikrázik egy pici fény.....nagyon nagyon halvány..,
Kiélesednek az érzékek és a befogadóképesség is kitágul....érdekes érzés.
A "cuccaid" nagyon különlegesek lehetnek ha varázslatot is kap melléjük az ember.....
"Agyonvágnád ha megszentségtelenitenék egy sima , nyálas felolvasással. :) -
hmmm. ráírom a művészi érzékenység számlájára.
Legközelebb játszani hívlak.:)....színekkel .

napfeny132023. november 3. 06:28

@Animanongrata_: a csodának a befogadása, a leírhatatlannak. a jónak amikor úgy érzed titokzatos finom érzések kerítenek hatalmukba és lebegtetnek.
Mindenki mást érez fennköltnek.....a csúnya is lehet szép ha megcsillan rajta az a bizonyos fény. A héten egy madártetemet éreztem annak.
Nagyon klassz,hogy van saját csatornád...gondolom sehol nem reklámozod és ezért van csak hat követőd....annyira kiégettek az emberek,hogy nagyon figyelemfelkeltő dolgot kell odategyél,hogy ráharapjanak.....pl egy száritókötélre felcsipeszelt angyalt... egy történelemkönyvhöz láncolt majmot.....minden tálalás kérdése.
Nekem szinte egy év kellett amíg jó felolvasó lettem és nem kellett számtalanszor újravegyek részeket...a zajszűréssel pedig ma is problémám van. Egy stúdióba felolvasni más...itthon pedig megint.

A kis szerep is szerep...nagyon büszke vagyok rád.:)

Itt most annyira szürke minden a blogon, hogy fel kell dobni.....körvonalazódik egy ötlet.:) Megkereslek vele..

skary2023. november 3. 04:05

@napfeny13:
áá én csak írni tok..olvasni nem :) amúgy az én cuccaim általában számomra nem azt jelentik vagy nem úgy ahogy azt a nyálas olvasó gondolja...ezek képekkel és hangeffektekkel műxenek különleges környezetben...agyonvágnám az egészet ha egy kúúúlturban felolvasnám...deazéköszi :)

Animanongrata_2023. november 3. 04:02

@napfeny13: kreatív elengedése a negatívnak és mije a pozitívnak? Kedves vagy köszönöm, egy éve kb. van egy youtoube csatornám ott olvastam fel kedvenceket néha az enyémeket is, rettentő népszerű…🙄 szerintem van vagy hat követőm. 😁
Nem is ez a lényeg, mert egy közösség mindig más, szóval köszi, hogy írtad, felolvasókat ismerek, inkább regényt olvasnak, egyben most benne is vagyok egész aprócska szereppel, egyszer talán megkereslek ezzel :)

napfeny132023. november 2. 20:10

@Animanongrata_: Denn elismert dalszövegiró biztosan szívesen ír neked építő jellegű kritikát ha megkéred.
A versírás valóban jó terápia, amit kiírsz magadból elengeded.
Egyébként hozzánk a kulturális egyesületbe önkéntes felolvasókat keresnek ha érdekel. Esetleg a saját verseidet is felolvashatnád.A csapat nagyon klassz..sőt aki Pest közelébe él azok számára rendszeresen szerveznek találkozókat most például Mácsai Pál est lesz a Danubius Hotel Hungáriába. @skary: ez neked is szól ha érdekel.

Animanongrata_2023. november 2. 19:49

Célom az írással nekem sincs, bár jobbnak lenni az mindig motivált, okosabbtól, hozzáértőtől szívesen veszem a kritikát, vagy véleményt, hobbiból írok, mert kiszakadt a zsák, mostanában varrogatom össze felé magamban, azt hiszem ráfér az is.

Animanongrata_2023. november 2. 19:41

Én ezért már harcoltam, talán láttad is anno, utólag teljesen feleslegesnek érzem, mert csak az önsajnáltatás oltárán folytatódott az önrajongás szerénység köntösébe bújtatva, rajongásig gyönyör minden folytonos könyörgéssel a kölcsönösségért 🤮, ám legyen bárcsak ne látnám, akár véletlen is. Mindegy nekem már, egyre kevésbé érdekel s nem csak én vagyok így mennek az értékek el, lehet ez a cél egy facebook szerű nyugdíjas klubot alapítani. Csak én még ehhez kissé fiatalka vagyok…

skary2023. november 2. 17:59

jah én amúgy szenilis öregember vok :) és nem is akarok a főoldalon szerepelni...mit is keresnék ott...itt firkálom a falakat és semmi célom semmivel...max szórakozás két pillanat között...persze jó ha valakivel "beszélek" ...de ennyi csak..ne képzeljetek bele túl sokat...semmibe...ez az IGE

napfeny132023. november 2. 16:39

@Denn: Egy haiku annyira törékeny, annyira gyönge, annyira semekkora, hogy szinte soha nem veszed észre, amikor megváltoztatja az életedet. ... szerintem még egy szépet sem olvastál.
Te mit vársz el egy verstől.....nem csupán annyit,hogy megérintsen? áramoltassa a lelkedet? csodálatos érzéseket gerjesszen?
A szívecskeágy amúgy irónia volt..:) olyan énféle. Ítélkeztél, mielőtt tájékozódtál volna.:)
Csak pár haikum van fent a poeten az is itt a blogba...így mivel szerinted az nem műfaj nem szeretnél róla építő jellegű véleményt mondani.
Hirnévre pedig nem vágyom. :) Ha már a három ajtót emlegetted, eszedbe juttatom,hogy csak annyit viszünk magunkkal a földi életünkből amit másoknak adtunk...ez igaz érzésekre, érintésekre, tárgyakra...mindenre.
Végszóként pedig egy haiku:" A szeretésen kívül minden emberi tett: romépítés. " - Fodor Ákos.

Denn2023. november 2. 15:40

@Denn: "Szivecskeágyon alszok annyi rajongóm van?:) Telitalálat.:)" Tehetséged alapján nem vágysz többre? Ilyen tehetséggel szerintem nem szabad beérni azzal, hogy max pár száz emberhez eljussanak, de szíved joga.

A haikut szerintem egy félrészeg japán találta ki :)

napfeny132023. november 2. 10:15

@okeanus: ......mégis olyan mint a drog.:) Lélekelixír és lélekrombolás egyszerre. A poet megalkotóinak a látogatottság növelése volt a céljuk,ez sikerült is, a legnagyobbá nőtte ki magát a versoldalak közül.
A színvonal pedig hasonló a társadaloméhoz amiben élünk.
Lelki kiképzőtáborba éreztem magam néha, egy-egy vámpírcsók után ( sajnos nem mindenki olyan mint te, hogy nyíltan megmondja ami nem tetszik...a legtöbben áskálódnak, manipulálnak,lázítanak). Gyáván megfutamodtam és átvittem a verseimet a Parnasszusra csak a blog maradt meg.
Hatalmasok a szellemi szakadékok de közel 50 ezer tagból mindenki megtalálja a magához hasonlókat és kiteszi a táblát: "Ne zavard a köreimet!"

Mikijozsa2023. november 2. 09:34

Az irodalom magánügy, na persze a közösség ettől még kritizálhatja bárki művét, de azt ne teheti meg egy kritikus sem. hogy egy bizonyos számára "modern" felfogást szerint követelje, hogy mindenki egyoldalúan az ő meglátása szerint írja meg gomndolatait

okeanus2023. november 2. 09:13

Az oldal irodalmi színvonala sekélyes, kölcsönösen smúzoló, egymás nárcizmusát tápláló, ömlengés lett, ami kritika és hozzáértés nélkül alaptalan önbizalom felé sodor, ettől veszélyes és kiábrándító. Terápiás, öngyógyító szerepe van, de fecsegő, szereptévesztett szenilis öregemberek csacsogása, vagy bigott hittérítők badarságai....plussz a megnemértett zsenik.

napfeny132023. november 1. 17:04

@Denn: https://forum.poet.hu/
Többeknek javasoltam már,hogy jelentsék a vezetőségnek, hogy nem tetszik neki a szivecskézős módszer és változtassanak rajta, ha mindenki csak magában dohog és nem tesz semmit ne várjon változást.
A fórumba tárt karokkal várnak majd ha csak felcsillantod a "kritika" szót.
Halkan olyasmit szoktak mondani ami titok vagy finomság:) nyugodtan megjegyezheted hangosan is,hogy a kényelmes megoldást választottam. Bár mire is?:) Szivecskeágyon alszok annyi rajongóm van?:) Telitalálat.:)
Nyugodtan írj építő jellegű kritikát bármelyik haikumhoz....örülni fogok neki. Lehet nem lesz meg a formai követelmény..vagy hiányozni fog a katarzis.:)
Szivrepesve várom és előre is köszi.:)

Denn2023. november 1. 16:12

@napfeny13: Nem is tudtam, hogy van fórum :)
Szerintem minimális lesz, vagy egy sem, mert mindenkinek a legkényelmesebb a jelenlegi helyzet.
Halkan jegyzem meg Te is ez mellett tetted le a voksod :)

napfeny132023. november 1. 15:05

Klassz kezdeményezés és örülök,hogy te indítod útjára....finom lesz,észrevételszerű nem pedig lehúzós.:)
Fórumtémaként nagyobb népszerűséget kapna, javaslom írd át oda.

Sok szerencsét.:)