ISTEN, JODA ÉS A LEHETETLEN KÜLDETÉS 1-7

Denn•  2023. november 25. 10:35  •  olvasva: 35

Kíváncsi vagy A HOSSZÚ ÉLET TITKÁRA? 

 Ötven év múlva elárulom, hiszen most még nem tudnám a szavaim a múló idővel alátámasztani. De addig is egy jó tanács... NYUGI. A lelkedre folyamatosan ható megannyi negatív tényező hónapokat, sőt éveket vehet el az életedből. Tudom általánosság, de attól még igaz, hogy hited önmagadban, egyfajta páncél a külvilágból áradó sötét erőkkel szemben. Igen, „sötét erők”, pedig hát ez itt a valóság és nem a Star Wars. Ám a hit, bármennyire is képtelenségnek hangzik, lehet a leghatékonyabb jedi erő. Ráadásul nekünk is van egy Jodánk, mesterünk, akit úgy neveztünk el, hogy Isten. A belévetett hitünk adhat erőt számunkra? Alapszinten igen, de a magasabb fokozat az, ha végigmegyünk  az önmegismerés rögös útján, hol megannyi csatában legyőzve önző-kapzsi énünket, rá lelünk a páncélra. A lélekpáncélra, mely Isten kovács műhelyében készült,de ha felöltjük, még közel sem leszünk Istenek. Ez csak az első lépés lesz az úton, amelynek végén találkozhatunk vele. Ám ez a találkozás egyesével nem jöhet létre, tehát csakis együtt járulhatunk a színe elé majd, ami jelenleg totálisan lehetetlen küldetésnek tűnik. Ámha Tom Cruise-nak hét részen át sikerült megoldania ezt a problémát, együtt, mindannyiunknak is sikerülhet.


 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Denn2024. január 22. 17:04

@blackroze: Én is csak egyről írtam....

blackroze2023. november 25. 14:41

A hosszú élet titka? Lenni vagy nem lenni, ez itt a nagy kérdés. Én csak egy Istent ismerek. A szentháromság, az Atya, a Fiú, és a Szentlélek. Ezt minden keresztény elismeri. A muzulmán Alahnak, az indiai Jehovának, az inka napistennek, mindegy. Teremtő csak egy van. Nílus istennője, Egyiptom istenei, Olimposz főistene Zeusz, aki oda adta a tüzet a halandóknak az Prométeusz volt. A sötét erők csak az emberekben működik. A mi családunkban a szeretett dominált, és dominálni fog.

Mikijozsa2023. november 25. 13:35

@Denn: egyetértek, köszi

Denn2023. november 25. 12:27

@Mikijozsa: Isten az ilyen dolgokban teljesen szabad akaratot adott nekünk, tehát Őt nem lehet hibáztatni semmiért. Ami zajlik a bolygónkon, az egy évszázadokon át tartó próbatétel, és csakis rajtunk múlik, hogy elbukunk, vagy sem.

Mikijozsa2023. november 25. 11:57

@Denn: az hogy Isten ki lehet az oké, de ha valaki olyan programmal áll elő, amivel kifoszthat mindenkit és mint pénzes nagyhatlom leigázhatja az egész bolygót, az már nem oké, hiába mondjuk, ez nem az, amit nem ő adott, mégis erősködnek, hogy isten megbízta őket hogy minden népnek adjanak kölcsön és szedjék a kamatokat ezerrel, na ha ez isten parancsa, akkor isten gonoszt és emberellenes,eladósítani mindenkit hogy is van ez?

Denn2023. november 25. 10:36

Te hányadik résznél tartasz? :)