ISTEN, JODA ÉS A LEHETETLEN KÜLDETÉS 1-7

Denn•  2023. augusztus 6. 16:19  •  olvasva: 72

Kíváncsi vagy A HOSSZÚ ÉLET TITKÁRA? 50 év múlva elárulom, hiszen most még nem tudnám a szavaim a múló idővel alátámasztani. De addig is egy jó tanács... NYUGI. A lelkedre folyamatosan ható megannyi negatív tényező hónapokat, sőt éveket vehet el az életedből. Tudom általánosság, de attól még igaz, hogy hited önmagadban, egyfajta páncél a külvilágból áradó sötét erőkkel szemben. Igen, „sötét erők”, pedig hát ez itt a valóság és nem a Star Wars. :) Ám a hit, bármennyire is képtelenségnek hangzik, lehet a leghatékonyabb jedi erő. Ráadásul nekünk is van egy Jodánk, mesterünk, akit úgy neveztünk el, hogy Isten. A belévetett hitünk adhat erőt számunkra? Alapszinten igen, de a magasabb fokozat az, ha végigmegyünk az önmegismerés rögös útján, hol megannyi csatában legyőzve önző-kapzsi énünket, rálelünk a páncélra. A lélekpáncélra, mely Isten kovács műhelyében készült,de ha felöltjük, még közel sem leszünk Istenek. Ez csak az első lépés lesz az úton, amelynek végén találkozhatunk vele. Ám ez a találkozás egyesével nem jöhet létre, tehát csakis együtt járulhatunk a színe elé majd, ami jelenleg totálisan lehetetlen küldetésnek tűnik. Ám ha Tom Cruisenak 7 részen át sikerült megoldania ezt a problémát, együtt, mindannyiunknak is sikerülhet :)


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Denn2023. augusztus 7. 17:32

@liketorn: Bocs,ha nem válaszoltam, most már érkezik mindíg válasz...
Ha tudnák se mennék külföldre, mert nem a Pénz vezérel, hanem valami ezerszer értékesebb,amit kifejezni az emberi szó kevés.
Én abban hiszek, hogy ne csak várjunk a csodára, nézve a híreket, hogy majd Isten csettint és kitör a Béke, hanem tegyünk is érte...

liketorn2023. augusztus 7. 16:30

Ha egy haszonnövény mindent meg is tesz, hogy szép nagy gyümölcsöt hozzon, a dudva életrevalósága elnyomja. @Denn: Örülök hogy te pozitív vagy és kell a sok különböző életszemlélet mindenhova. Kár hogy kicsinységekkel kell foglalkozni, mikor a blogod pátoszi, emelkedettebb. Én olvaslak tovább, hisz régen is írtam párszor csak nem válaszoltál. (És te majd el tudsz menni külföldre, de a legtöbbünk ittmarad.)

liketorn2023. augusztus 7. 16:12

@Denn: Bocs de te is Tom Cruiseel jöttél, veszem a bátorságot azt mondani hogy aki a hatalmat ellenőrzi legyen rettenthetetlen haláltól nem félő erő, minden ezer emberből van egy ilyen, de tudod sok lesz ez mára. Én megértem amit írtál de sajnos szelíden leigáznak mint az indiánokat és gyarmat leszünk csak kínai vagy valami újabb kézen. Tudod a világban materiális erő nélkül a spirituális vicc. Még ha spiritusz nélkül nem is érdemes élni. Isten maga képére formált, és ő is kegyetlen(ószövetség főleg) az újszövetség az a rész amikortól is ,,az isten földi helytartója" a pápa lett, és kitalálták hirtelen, hogy hajtsunk fejet. Jött is a sötét középkor.

Denn2023. augusztus 7. 15:53

@liketorn: Értem, de mi garantálja, hogy a felügyelő bizottság tisztességes? Vagy még kéne egy felügyelő bízottságot ellenörző bízottság is? :) Ez egy ördögi kör sajnos, mert az ember gyarló lény Ezért volna az első lépés a hosszú úton az önmegismerés, belső értékeink kiaknázása.

liketorn2023. augusztus 7. 12:16

@Denn: Legyen úgy. De. A személyes tapasztalatom azt mutatja hogy segíteni és megtenni a dolgunk nem elég, sőt alacsony önbecsülésnek tartják. És sokszor jótékony pofonok után kezd helyesen gondolkodni az aki azt hiszi, mindent szabad büntetlenül. Addig hümmög és megússza, a ráfordított energiádnak meg bottal ütheted a nyomát.
Ez a csapás itt átvitt értelem pl. nép általi hatalomátvételt és szakemberi vezetést jelent a korruptak helyére, + felügyelő bizottságot minden céghez és minden politikushoz. Ez a pofon vagyonelkobzást és kiutasítást az országból is szimbolizálhat. Gondolom ez már nagyon szembemegy veled.

Denn2023. augusztus 7. 12:03

@liketorn: Önmegvalósításról nincs szó a bejegyzésben, csak önmegismerésről, hogy kihozhassuk magunkból a legjobbat, és akkor nincs szükség odacsapásra, mert csak a békés megoldás lehet a helyes út.

liketorn2023. augusztus 6. 17:49

@Denn: megélek a mai magyarországon dohányozva, rokkantan :D De komolyra fordítva a nagy önmegvalósítás viszont szegényes örökséget hagy. A világ problémái általában nem spirituálisak. Tanulni kéne a múlt hibáiból, tanulni az iskolában, a tanárainktól, az őseinktől, és a többi embertől. És utána odacsapni.

Denn2023. augusztus 6. 16:19

Neked milyen jedi erőd van?