BLACKOUT- GLOBÁLIS ÁRAMTALANÍTÁS

Denn•  2024. január 28. 15:23  •  olvasva: 120

Te mit kérdeznél Istentől, ha még földi léted alatt találkozhatnál vele?

 Én többek közt azt, nem bánta-e meg, hogy szabad akaratot adott nekünk. Hisz a kezdetektől fogva egymás ellen fordítjuk ezt az adományt, megelőlegezett bizalmat. Ráadásul a helyzet nem, hogy javult volna évszázadok alatt, hanem egyre nagyobb sebességgel száguldunk lefele a mocsár felé, mely körbeöleli az Élethegyet.

A hegy szélén állva Isten letekint Európára, s könnyek gyűlnek a szemébe. A kapzsiság és a hatalomvágy rákfenéje nem volt elég, a Halál csontos arcán groteszk látványt nyújtó széles vigyor terül szét, hisz a háborúnál nincs kedvesebb dolog számára.. Ember, embertől parancsot kap rá, hogy embert öljön! Még a ragadozók sem irtják saját fajukat, hát akkor milyen szörnyetegek vagyunk mi? Elárulom, bár Te is tudod. Magas értelmi színvonalat képviselő szörnyetegek.

Isten arcán egy könnycsepp gördül végig, s bár csak ember vagyok, de szeretnék ott lenni mellette, s átölelni, hogy enyhítsek fájdalmán. De ehelyett csak egy tanácsot adhatok annak ellenére, hogy Ő a mindenható. Legyen blackout a Földön. Minden bizonnyal könnyedén megteheted, hiszen még az ember számára is kivitelezhető volna technikailag.

Úgy gondolom, e sorok olvasóinak nagy része majd fejét rázza ötletem kapcsán. Igen, modern világunk kártyavárként omlana össze áram nélkül, s anarchia törne ki bolygó szerte.

Bár sok-sok áldozata lenne kezdetben az új világnak, de közel sem annyi, ha minden marad a régiben, és a fegyvergyárak tovább ontják a fegyvereket, s természetesen nem azért, hogy a raktáron porosodjanak majd.. Ha bekövetkezne a blackout, pár év alatt normalizálódna a helyzet, annak ellenére, hogy tv, mobil, Internet és jelenlegi világunk további imádott vívmányai nélkül kéne élnünk. 

Részben visszatérnék a természethez, újra rálelve az élet igazi értékeire., s bár szentté nem válnánk, de a hegyről már nem lefele haladnánk. Isten arcán már nem gördülne végig könnycsepp újra és újra. Ettől a naptól kezdve indulhatnánk meg felfele a hegyen.


Végezetül két kérdés. Abból kiindulva, ami most zajlik a Földön, csak rosszabbá válhat, mit tennél Isten helyében? Elutasítod teljes mértékben a blackout, a „teljes áramtalanítás „ ötletét?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Denn2024. február 15. 17:28

Vajon hová tart az a világ, ahol mindenki csak a saját pecsenyéjét sütögeti?

Denn2024. január 31. 15:25

@Mikijozsa: Ez is egy megoldás..

Mikijozsa2024. január 31. 07:40

az áram elutasítása szerintem állami szinten kellene megszüntetni a váltó áramot, egyenáram használatát viszont engedélyeznék, kis hatáskörű, házilag készített akkuk, esteleg szélforgók segítségével, s tán a napelem is szoba jöhetne, de nem váltóáramként, mert az szállítható, stb, s az áram tárolását kondenzátorokkal oldani meg

gyorisandor2024. január 30. 21:36

@Denn: A válaszomat megtudhatod a kirakott írásomból.TANULHATUNK A HIBÁINKBÓL??
De biztos vagyok abban, hogy te is jó ember vagy.

Denn2024. január 30. 13:36

@gyorisandor: Épp azért... Azzal szeretne tanítani, hátha tanulunk a hibáinkból.

gyorisandor2024. január 29. 19:55

@Denn: Minden ÉLŐ+lénynek van szabad akarata.
A vágyakozás még nem akarat.
Mindenkiben megvan a JÓ és a ROSSZAKARAT, hogy melyiket használja az a szabad akarat. De a következményeit viselnie kell. Ezért vannak a törvényszerűségek. Ha az emberiség rosszat tesz kipusztul, ilyen egyszerű a természet. Ha Isten tökéletes, miért alkotna tökéletlen dolgokat?

Denn2024. január 29. 13:41

@gyorisandor: Tehát akkor nincs szabad akaratunk?

gyorisandor2024. január 28. 18:24

A Jóisten az élet maga!
Folyamatos egyensúlyt tart fenn!
A szentírást nem kőbe véste hanem a génekbe.
Ezért érzi mindenki, mikor cselekszek helyesen, vagy helytelenül.
Túl sokra tartod az embert.
Mohó sapiens!
Minden élő faj küzd, hogy éljen, még ha életet is kell kioltani érte.
Lenyeli a sejtet, növényt, növényevőt, az azt evőt és a mindenevőt.
De van egy faj, mely magát addig untatta, mígnem a bolygó csúcsára juttatta.
Miután már emberséges, hogy a tudás fájáról a gallyakat leszaggatta.
Szerencsétlen. "Isten adta!"
Hát most ez az úr a föld fura ura.
Ez az együgyű faj, mely azt hiszi, hogy az életet ő szabja.
Felügyel, hogy ne gyűljön össze egyből sok.
Emberségből hagy teret, magának valót.
Magától ácsol zűrhajót, hogy a Földet megmentse ettől az eszét vesztett fajtól.