Lápföldön, szép világ.

blackroze•  2023. november 22. 18:07  •  olvasva: 34

         December 5, mennyire várt ünnep. Ilyenkor a felnöt is gyerekké válik. Addig boldog minden szülő ameddig el tudja játszani a Mikulás szerepét. Valamikor nem is az volt fontos mit is vettek, hanem az hogy ki hogy állt ehez a csodás pillanathoz. A hatvanas években, én és azok a gyerekek akik szintén 1951-1958 között születünk, egyszere szoktunk kimenni hogolyozni és szánkotni. Amikor az első csilagok fényleni kezdtek az égen,(mivel nagybátyámra jútott ez a megtiszteltetés), nálunk a szép szobába volt fedisztve a virágálvány.(szoba beltere négy és fél méter volt). Volt a két ikerlány akikből balettáncos lett, a legkomolyab közülünk a törvényszéki biró lánya, aból mivel egyértelmü hogy jogot végzet, ügyvédként kezdte és végigment a létrán, csucs, törvényszéki ügyvéd lett, a Péli fiuk, viz és gázszerelők lettek és természetesen én. Amikor elaludt a szobába a villany, felhuzták a redönyt, csak a sokszinü égő világitott, akkor özönlötünk be de nem a nagyszobába hanem a kisszobába. Ott én zongorán eljátszotam az "Elefánt bölcsődalát, a biró felesége elénekelte az - o sole mio olasz dalt. Akor gyúlt ki a fény és minden virág helyet ot volt egy csomag, annak a gyereknek a nevével akié volt a csomag. Természetesen ott volt a gesztenye torta, a krémes, kandirozott gyümölcsök, marcipán, füge és nem hiányzott a foró csoki.

          Erdekes módon mindenki tudot iledelmesen enni. hogy menyit, csak annyit hog utánna ne legyen rosszul. Ami megmaradt azt minden gyerek megkapta csomagba és othon a szülök is megkostolták, és megdicsérték egymás remekművét.

          Most amikor vissza emlékszem ezekre a mesés pillanatokra, könybe lábad a szemem. Ma előre hoztam ezt a pillanatot és a szrelmemnek adta egy tábla Tibi csokit. Ő mindennap megajándékoz a szeretetével, kedves mosolyával. 

         Nap mind nap verselek. Őregek vagyunk mind hatvan év felettiek de lélekben ott szunyad az örök gyerek. Ennek köszönhető kortalanokká válunk.

         Készül a műsor, mert vannak akik a szívüket adják ennek a csodás ünepnek. Már csak az lesz a rejtély ki fog megbujni a piros ruha alá, fehár vatta szakálba.

         Én biztos hogy szavalni fogok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!