Már pedig léteznek manók 02.

Denn•  2021. január 1. 17:45  •  olvasva: 372

Az előző rész rövid tartalma: 

NyuszMira titkolja, hogy ő pukizott, és a Puki Manókra fogja, ám amikor mégis bevallja, a hét mondása hagyja el bájos ajkait:

EGY KIS PUKINAK NEM KELL NAGY FENEKET KERÍTENI.”

/Szereplők rövid bemutatása az előző részben:

https://blog.poet.hu/aroki/egy-kis-pukinak-nem-kell-nagy-feneket-keriteni-01 /



 - Lehet, hogy nem is léteznek Puki Manók? - tett fel költői jellegű kérdést a téma ellenére NyuszZizi kicsivel később.

    - De ez esetben kire fogjuk,ha pukizunk? - vigyorodott el a macsó nyúl.

    - Akkor inkább egyezzünk meg abban, hogy léteznek. - kacsintott hamiskásan Róki.

    - De ha meg léteznek, és nem veszünk róluk tudomást, akkor megsértődnek. - volt egyszerre logikus, és jószívű NyuszMira, de az igazmondó nyuszi nem díjazta ezt.

    - Ha eszes is volnál, akkor szép, vicces és okosként te lennél a... - kezdte, de  a felé villámló tekintetek hatására félbeszakította magát, persze csak képletesen értve, ám már késő volt.

    - Miről beszélsz? - csodálkozott a nyuszik szépe. - Hiszen többen is mondtátok már, hogy okos vagyok, bár főleg kettesben.

    - Őőőő...Rosszul fejeztem ki magam. - jött zavarba az igazmondó nyuszkó, mert a Tisztesség útja hírből sincs kikövezve.

    - Még jó, hogy nem fejezted le magad. - hűlt el a nyuszilány.

    - Micsoda nyelvtani humor bonbon , némi darkos feelinggel. - csettintett NyuszPszicho.

    - Csak nehogy a torkunkon akadjon. - hozta a formáját NyuszDöme.

    - Jajj, azt nem szeretném. - rémült meg az immár humorosnak kikiáltott tapsifüles. - Akkor nem tudná tovább mondani az okosságommal kapcsolatos elmefuttatást NyuszNyufi.

    - Ja igen. Szóval... - próbálta összeterelni a szanaszét szaladt gondolatait az említett nyuszkó. - Tegyük fel, ha olyan buta volnál, mint a tök, de nem vagy, csak tegyük fel, elég sokat kellett ahhoz okosodnod, hogy olyanná válj, mint amilyen most vagy. Például,ha annyira buta lennél, mint a tök, nem tudnád megmondani, hogy melyik a jobb praclid.

    NyuszMira némi gondolkodás után felemelte a balt. A többi nyuszi reakciója erre a „tök szintű” megnyilvánulásra néma csend volt, mert nem tudták hogyan távolítsák el a nyuszik szépének kecses ívű homlokáról a butaság láthatatlan bélyegét. Így hát idejét látta Róki, hogy közbe avatkozzon.

    - Szép volt. - tapsolt hármat.- Majdnem eltaláltad ezt a nehéz kérdést.

    - Köszi, de nem értem mért tapsolsz a nevetés helyett, és a többiek mért kukák, mint a Hét törpéből a Néma Levente. Hiszen, ha okosnak tartotok, tudnotok kell, hogy csak viccből emeltem a fel a bal kezem, és mivel állítólag vicces vagyok, nevetnetek kéne ezen.

    Azt hiszem Mesélőként, hogy az elhangzottakra a nyuszik reakcióját illetően a legjobban illik a „leesett az álluk” hasonlat, mert sorra koppantak a tölgyfa padlón a nyuszi állak. Hosszú mások percek múlva NyuszPszichó lelt rá először a hangjára.

    - Hihetetlen, de a humorért felelős stratoszférád szublimációja fölénk nőtt.

    - Ja, ja. - helyeselt NyuszZizi. - Akár egy csenevész tölgyfa csemete, ami pillanatok alatt hatalmas fává terebélyesedett ki.

    - Felét sem értem annak a sok baromságnak, amit összehordtok, és szerintem ti sem, de most mégis úgy érzem, hogy igazatok van. - állt be meglepő mód a macsó nyúl is, NyuszMirát dicsőítő sorba. - Te nem is vagy buta, csak eddig titkoltad.

    - Méghozzá mennyire jól. - kontrázott NyuszNyufi.

    - Lehet, hogy nem érünk fel az ő szintjére? - esett gondolkodóba Róki. - Hiszen amit eddig butaságnak hittünk a részéről, az magas szintű viccelődés.

    - Majd jelzem ezentúl pukizással,ha vicceltem. - javasolta NyuszMira és meglepő módon, senkinek sem volt ellenvetése.

    - Csak, ha lehet egy kicsit hangosabban, mert az utóbbit nem hallottam. - kérte NyuszZizi, de aztán bizonyára rádöbbent mit is kért, és helyesbítéssel élt. - De ha lehet, ez esetben napi egy-két viccet engedj csak meg.

    - Ugyan már, ne is figyelj erre a mimózára. - legyintett a macsó nyúl. - A világért se fogd vissza magad, legfeljebb majd gázálarcban beszélgetünk.


Hát ennyi volt a történet kezdete, s mi a tanulság belőle? Annyi, hogy általában sunnyogás helyett az a helyes döntés, ha felvállaljuk tetteinket, hiszen ez által lett a buta nyúlból látszólag agyas nyuszi, pedig szemernyit sem okosodott. Hozzátehetném még azt is, kiderült, hogy nem léteznek Puki Manók, ám ez nem lenne igaz. Ugyanis egyikük, a Pukkilda nevezetű, az Italozoo jobb sarkában kuporgott mozdulatlanul már hosszú percek óta. Igaz láthatatlan volt, de, ha izeg-mozog, megérezhetik a jelenlétét. Mikkor már úgy gondolta, hogy eleget hallott, a távozás mellett döntött. Ideje megvinnie a társainak a jó hírt, hogy ezentúl nem gyanakszanak rájuk ezek a nagyra nőtt lények. Így hát ahogy csak bírta, apró lábacskáin elszalad az ajtóig, és kislisszant egy apró résen. De még mielőtt elhagyta volna az Italozoot, valami furcsa benső késztetés hatására hátra pillantott. Az egyik óriási lény éppen felé nézett. Talán észlelte őt? Persze nem volt ideje ezen morfondírozni, és távozott a résen. Világukban ez volt az első alapszintű kapcsolatfelvétel a manók, és más lények között. Nem is sejthették,  hogy az a kezdete egy olyan eseméysornak, ami még az emberek világát is jelentősen befolyásolhatja.


/A következő részben kiderül, hogy ki észlelte a manóleány jelenlétét, valamint, hogy Rókinak hiába nincs Jedi ereje, és varázsolni sem tud, mint Harry Potter, mégis van, amiben lekörözheti őket./


     

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Denn2021. március 12. 15:14

Folytatódott..

Denn2021. január 17. 11:31

@Mikijozsa: Köszi! Persze a sorok mögött néhol komolyság is rejlik :)

Mikijozsa2021. január 16. 11:39

vicces a téma, és mókásan leírva - grat