A szeretet ereje 03.

Denn•  2021. január 13. 17:43  •  olvasva: 509

/Az előző rész végén Róki érzékelte a láthatatlan manó jelenlétét.../

/Szereplők rövid bemutatása az első részben:

   https://blog.poet.hu/aroki/egy-kis-pukinak-nem-kell-nagy-feneket-keriteni-01/


    - Mi van, szellemet láttál haver? - bökte meg Rókit a macsó nyúl.

    - Lehet. - felelte a vörösbundás egyre csak az ajtót bámulva.

    - De hát a szellemek láthatatlanok. - közölte a köztudott tényállást NyuszMira, ám aztán folytatta sajnos. - Vagy ez egy olyan szellem volt, amit a rókák szangvinikus térdimenzionális fúziója láthat csak?

    - Te meg honnan ismered ezeket a kifejezéseket? - hűlt el NyuszPszicho.

    - Filmekből. Nem tudom mit jelentenek, de okosabbnak tűnök tőlük, ha használom őket. Ugye?

    - Igen, kimondottan. - bólintott NyusZizi, aztán az eredeti témával folytatta. - Szerintem a szellemek mindenkinek láthatatlanok, de csak a külső szemünknek. Ám a bensővel érzékelhetőek.

    - Nem is tudtam, hogy van ilyen. - csodálkozta el magát Róki. - Ha nem képzelődtem, akkor most épp a benső szememet használtam.

    - Na és mit láttál vele. - jött meg NyuszNyufi hangja is.

    - Látni semmit, csak éreztem a jelenlétét annak a valaminek, sőt azt is, hogy felém fordult.

    - Itt van még? - kérdezte suttogva a nyuszilány.

    - Kislisszant az ajtórésen.

    - Nyugi béby, megvédelek tőle, ha visszatolná azt a sima képét, bár szerintem csak képzelődött Róki. - tetszelgett védelmező lovag képében a kemény öklű nyúl , bár inkább pofonokat szokott kiosztani, ha feldühítik.

    - Honnan tudod, hogy sima a képe, ha nem létezik? - tett fel annyira fogós kérdést NyuszMira, hogy még a pszichozseni nyuszkó is elismerően bólogatott.

    - Ez igen. Kérdésed egy síkra generálja a valós és a valótlan párhuzamos injektorát.

    - Na de mi van, ha nem képzelődött? - hozakodott elő NyuszZizi egy sokkal egyszerűbb kérdéssel. - Akkor a világunk tele lehet ilyen lényekkel.

    - Most, hogy jobban belegondolok, szerintem csak a Képzeletem játszott velem egy kicsit, mert lehet azt hitte, hogy unatkozok. - füllentette Róki, mert nem, akarta frászt hozni a többiekre. Ugyanakkor szinte biztos volt benne, hogy legalább egy szellemlény él a világukban, de valószínűleg több is. Vajon kik ők? Úgy érezte, ezt ki kell deríteni, bármilyen sötét titkokat is rejt az az ismeretlen világ. Ha ellenséges szándékúak a lényei, barátait megvédi tőlük, mert a barátság számára mindenek felett áll. Igaz nincs jedi ereje, és varázsolni sem tud, mint Harry Potter, ám egy olyan különleges erő birtokában van, mint mi is emberek, azonban ő tiszta szívből veti latba a Szeretet erejét. Persze lehetett még mit fejlődni, hiszen elég gyakran naiv és hebehurgya volt, de hát ő nem mágus, vagy szuperhős, hanem „csak” egy beszélő róka.

     

/A következő részben egyelőre pihiztetve lesz a történet „manószála”, hanem megismerkedhetünk a Fénytündérrel, aki elvesztette fényét, s az emberek világából át került Rókiékhoz. Szegénynek tán már csak órái vannak hátra, ha nem pompázhat újra teljes valójában./

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Denn2021. április 7. 13:34

Felkerült még két rész.......

Denn2021. január 15. 18:02

@Mikijozsa: Örülök,hogy így gondolod :)

Denn2021. január 14. 17:04

@Törölt tag: Megírom Rókinak, hogy tetszett :)

Mikijozsa2021. január 14. 11:09

nagyon tetszik igazán remek

Törölt tag2021. január 13. 18:06

Törölt hozzászólás.