A Szeretet áradása

Denn•  2021. január 30. 14:44  •  olvasva: 451

Az előző rész vége:


    Az apró lény pár pillanatig pásztázta tekintetével a rókát, s csak aztán szólalt meg.

    - Kedvesnek, és jó lelkűnek tünsz, ezért azt javaslom, ne menj át soha az emberek világába. Csalódnál bennük.


    - Ó nyugi, már nálunk is van Internet, és azon keresztül lecsekkoltam őket. - legyintett lazán Róki, de aztán komoly arccal folytatta. -

    Sokan az emberek közül álarcot hordanak állandóan, és ahogy telnek az évek, van aki már saját magát sem ismeri fel, és így elkallódik az álarcok között. Ja, meg a Pénz nevű papírdarabokat imádják.

    - Jól rátapintottál a lényegre. De nem értem mért vágysz közéjük, ha tudod milyenek?

    - Azért, hogy jobbá tegyem a világukat. - vágta rá a ravaszdi, mire a tündér bágyadtan elmosolyodott.

    - Nekem épp ez a feladatom, és különleges erő birtokában vagyok, mégsem sikerült.

    - Levarázsolod róluk az álarcot, de aztán feltesznek egy újabbat?

    - Nem,én Fénytündér vagyok, és nincsenek különleges varázslataim. Egyszerűen ahol sok szeretet van az emberi világban, ott telítődök ezzel az érzéssel, és teljes fényemben pompázok. Aztán átszállok oda, ahol szűkében van a szeretet, és kiadom magamból, amit összegyűjtöttem.

    - Akkor te úgy funkcionálsz, mint egy varázskályha, és a szeretet a fűtőanyagod?

    - Mondhatjuk így is, de akkor kifogyott ez a kályha sajnos. Egyre nehezebben, hosszabb idő alatt tudtam feltöltődni, mert a szeretetet egyre hátrébb szorítja a Kapzsiság és az Önzőség rideg párosa. Utoljára már hiába volt minden, csak rideg emberek vettek körbe, és kihunyt a fényem. Akkor azt kívántam, „bárcsak eltünnék ebből a világból, és eszméletemet vesztettem.

    - Aztán magadhoz tértél egy beszélő róka társaságában. - folytatta az apró lény történetét Róki. - Ezt én is furcsállottam volna a helyedben, ha nem találkoztam volna még magammal. Na de semmi vész, létezik megoldás.

    - Sok szeretet van ebben a világban, és feltudok töltődni gyorsan? - pillantott fel rá reményteljesen a csöppség.

    - Hát ebben nem vagyok biztos, mert nem tudom mennyi a kapacitásod. Ellenben felveszlek a tenyerembe, és gondold azt, vissza szeretnél menni. Én meg gyorsan összezárom a tenyerem, persze nem erősen, és viszel magaddal.

    - Nem hiszem, hogy működne, de ha mégis, és olyan helyre érkeznénk, ahol a kevés a szeretet, pár nap múlva meghalnék.

    - Bocsi, nem tudtam, hogy a Szeretet tart életben.

    - Pedig pontosan így van. Nélküle nincs semminek értelme számomra. Ha elveszítem, üressé válik a lelkem, és szertefoszlok, mintha nem is léteztem volna.

    - Ezt nem hagyom! - acélozta meg tekintetét Róki. - Még nem tudom hogyan, de ha kell kényszerítem az embereket, hogy szeressék egymást.

    - Ez butaság. A Szeretet belülről fakad, akár egy csodapatak, ami keresztül-kasul bejárja a lelkedet. De sajnos kiszáradó félben van sok emberben ez a patak.

    - Meg van! - csettintett Róki. - Olyan aranyosan fogok viselkedni odaát, hogy megszeretnek az emberek, és feltöltődnek a patakjaik.

    Aztán merítesz belőlük, és Te is feltöltődsz végre.

    - Furcsa. - pillantott maga elé a tündér. - Úgy érzem ez működhetne, de hetekbe telne, és nekem csak napjaim vannak hátra.

    - Na és mi van,ha kihagyod az embereket a tervemből? - vette óvatosan kezébe Róki a cseppnyi lényt – Feküdj végig kényelmesen a tenyeremen, és hunyd le a szemed. - kérte aztán kedvesen.

    - Jó, de minek?

    - Mindjárt megtudod, vagyis inkább megérzed.

    A tündér megtette, aztán Róki is lehunyta szemét, még pedig jó erősen összezárta, mert láthatóan nagyon összpontosított valamire.

    - Na érzed már? - kérdezte néhány másodperc múlva.

    - Mégis mit?

    - A szeretetem áradását.


/A folytatásból kiderül, hogy vajon érzi e a tündér, és,ha igen, elég lesz e ahhoz, hogy életben tartsa a cseppnyi lényt szeretetével./


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Denn2022. február 5. 15:08

Esőszomjas búzaföldre,
Nem lehet hatása,
Mégis lehet égi áldás,
A Szeretet áradása.....

Denn2021. április 30. 13:06

Folytatódik..

Denn2021. február 5. 13:33

@Mikijozsa: De ennek még még a vége :)

Mikijozsa2021. február 4. 10:44

jó hír mert minden jó - ha a vége jó