Olvasmányélmény

arany52•  2011. június 20. 18:24

Maeve Binchy: Változások éve 

 

Tom és Cathy már a Vendéglátó Főiskolán eldöntik, hogy létrehoznak egy ételszállító céget. Nem is egy céget, hanem a legjobb céget. Azonosak az álmaik, a vágyaik, mégse alkotnak egy párt. Cathy felesége Neil Mitchellnek, aki sikeres ügyvéd és előkelő családból származik. Ezért Cathyt le is nézi anyósa, amit lépten - nyomon éreztet is vele. Férjét csak saját karrierje érdekli, feleségére se ideje, se kedve. A családhoz tartozik még a szélhámos Walter, aki kárukra bűntényt követ el és férjének két kis unokatestvére, akikről Cathynak kell gondoskodnia és ő meg is teszi szeretettel. 


Tom barátnője Marcella, csinos manikürös, aki befutott modell szeretne lenni és meg is tesz érte mindent, talán túl sokat is. 


A két szimpatikus és melegszívű főszereplő magánélete szinte egyszerre siklik ki. Cathy terhes lesz, de férje nem fogadja örömmel a babát. Ekkor válik egyértelművé , hogy nincs közös jövőjük, közös terveik. Neil a hontalanokért dolgozik és bár több millió ember problémájával foglalkozik, de nem veszi észre a lakás falain belül a fájdalmat, a vágyakat, az álmokat. Felesége munkáját, erőfeszítéseit, hogy a cégét megmentse, nem tartja lényegesnek. 


Marcella és Tom is elhidegülnek egymástól, mikor Tom látja, hogy barátnője mindent feláldoz egy nem reális elképzeléséért. 


A két fiatal sok munka és küzdelem után sikerre viszi vállalkozásukat és végül egymásra találnak. 


A könyv olvasása közben megismerhetjük egy ételszállító cég mindennapjait, a szolgáltatást igénybe vevő embereket és sorsukat. 


Maeve Binchy szokásához híven sokszereplős regényt írt, melyben minden epizódszereplő jelleme aprólékosan ki van dolgozva. Ettől lesz regénye eseménydús és kicsit nehezen követhető, főleg ha az olvasó nem egyhuzamban , hanem megszakításokkal olvassa. De érdemes a könyvbe belemerülni, mert lendületes, sodró, kellemes stílusban megírt regény.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mersinho2020. április 17. 20:01

@arany52

Oké, lehet h neki kezdek :)