estimese

narnia•  2010. január 17. 15:39

Minden pillanat egyre mélyebbre mart a szívébe. Amint fogytak a kilóméterek, ő úgy lett egyre csendesebb.Az út komoran adagolta elé a már ismert városok imbolygón szikrázó fényeit.Nemrég még nevetett. Poénkodott, a vele együtt utazóval,de idővel elcsendesült.

- Fáradt vagy? Vezessek én? - kérdezte a hátsó ülésről a férfi.

- Nem, nem. Aludj. Jól vagyok.Aludj kicsit. Majd én vezetek.

Fekete volt az éjszaka.Fújt kinn a szél. Érezni lehetett, mert tartani kellett a kormányt , főleg a kanyarokban. A faágak deres ujjaikkal nyúltak az autó felé, mintha el akarnák emelni az úttestről, fel a fellegek közé. Hosszú némaság leple zuhant akkor rájuk. Hallatszott a csendben, amint a férfi a hátsó ülésen ütemesen és egyenletesen veszi a levegőt.

- Alszik. Legalább pihen. - gondolta a nő és valamiért a rádió felé nyúlt... nem, nem halkított rajta, addig is csak lágy dallamok lakták az utasteret. Nem. Átváltott, és a napellenző mögül remegő kézzel előhúzott egy cd-t . Arcára valami furcsa béke ült, amint felcsendültek a dalok. Szerette ezt a dalt. Ezt a csapatot.  Egy közlekedési lámpa vöröse szakította ki a gondolataiból. Fékezett. Amíg várakozott, fél szemmel, szinte lopva nézett utasára. Alszik. Békésen és mélyen.  A nő a tükörbe pillantott egy percre, mert azt érezte meg kell győződie arról, nem látszik arcán az a furcsa , megmagyarázhatatlan ...

 -  ... talán a fáradtság .!? - gondolta

Nem. Semmi sem látszott. Hogy is látszhatott volna, mikor az a valami maga sem tudta mi, a bordái alól indult útnak, vagy nem, mégsem, a szemei mögül, néma sikolycsepp, s folyt, mint az üvegen a pára, marón. Elérve és felperzselve nyelőcsövét. Krákogott egy halkat, amikor a lámpa sárgára váltott, elnézett jobbra, magában köszönt annak az ismert utcának, a sarki fűznek, a kormos kéményű kicsi házaknak. ... és kikapcsolva a halk kattogással balra mutató indexgombot; elfordította  a kormányt.

- Hol járunk? 

- Lassan hazaérünk Drágám. Aludj nyugodtan. - súgta - Csak egy kereszteződés.

 Evanescence - Before The Dawn

 Memoirs of a Geisha--First Love

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

narnia2010. január 23. 19:20

Köszönlek Black !

Black2010. január 23. 19:16

.....

narnia2010. január 23. 19:12

Bíborka - Az olvasóra bízom

icon - Ölellek

... tudom

Törölt tag2010. január 23. 19:07

Törölt hozzászólás.

19702010. január 23. 19:04

:-(((...egy látott képsor... egy emlék...

narnia2010. január 23. 18:52

ott

Törölt tag2010. január 23. 18:49

Törölt hozzászólás.

anytime2010. január 17. 18:34

Nemesis :) köszönöm hogy elolvastad


pepo - nem lesz
Ez egy kitalált sztori, vagy egy látott képsor, de lehet hogy egy emlék ...
... minden az olvasó képzeletére bízva innentől.
A folytatás is.

pepo2010. január 17. 17:18

folytatás? mikor lesz..

Törölt tag2010. január 17. 17:07

Törölt hozzászólás.