Azt kapod, ami vagy

anderszkor•  2019. november 10. 14:50

"Az Élettôl nem azt kapod, amit szeretnél, hanem azt ami vagy."

Minden egymondatos "bölcsesség" megpróbálja visszaadni valamilyen nagyobb lélegzetű gondolatmenet lényegét. Van, amikor az az egy mondat mindenki vagy a többség számára egyértelmű és nyilvánvaló, hogy minek a tömör megfogalmazása.

Van azonban, amikor az eredeti, nagyobb terjedelmű megfogalmazás is csak szűkebb körben ismert, így a "zanzásítás" eredménye nem triviális a többség számára.

A fenti mondat is az utóbbi kategóriábe esik/eshet.

Mit is akar jelenti ez a már-már coelhoi elvontságot (egyesek szerint semmit mondást) idéző nyúlfarknyi karatkter halmaz?

Milyen szűkebb körben ismert információ lett a végletekig leegyszerűsítve ilyen módon?

Ez nem más, mint a spirituális világnézet által ismert vonzás törvénye (Law of Attraction), aminek a lényege, hogy a hasonló a hasonlót vonza. A technikai megvalósulást, a törvény teljes "fizikáját" mellőzve, az alapgondolat az, hogy a világunkban (fizikai és nem-fizikai) minden (MINDEN!) alapja, alap alkotó eleme a rezgés, vibráció, aminek meghatározó jellemzője (mértéke) a frekvencia. (A tudomány is közelít efelé a húrelmélettel.)

Mivel a vonzás törvénye szerint mindennek így a gondolatoknak, érzelmeknek is a vibráció az alapja, ezért adott minőségű (pozitív vagy negatív) gondolataink, érzelmeink is rendelkeznek hozzájuk rendelhető frekvencia értékkel. A pozitív gondolatokhoz magasabb, a negatív gondolatokhoz alacsonyabb frekvenciaértéket lehet rendelni.

Amikor úton-útfélen javasolják az embereknek az alapértelmezetten (nagyjából minden pillanatunkat kitöltő) pozitív gondolkodást, ha életük jobbátételén szeretnének munkálkodni, akkor általában a fentiek miatt teszik. Akár tudatosan (az alapokat ismerve) javasolják ezt, akár azért mert máshol is ezt a tanácsot hallották.

Ahol félre szokott csúszni a dolog, amikor az ember nem látja igazolva a törvény jogosságát (egyszerűsítve: a pozitív gondolatok pozitív eseményeket hoznak az életünkbe), nem látja működését, az akkor van, amikor megfeledkeznek egy másik összetevőről (már akinek elmondták, hogy létezik másik összetevő).  Ugyanis a másik ( vagy egyetlen igazi összetevő) az érzés, érzelem. A pozitív gondolatok jelentősége nem másban mutatkozik meg, mint a pozitív érzelmek előidézésében. Érzelmeink, melyek szintén vibráció alapúak, frekvencia értéke határozza meg igazából, hogy milyen események, emberek, dolgok kerülnek az utunkba (vonzódnak hozzánk)

Tehát rövidre zárva az egészet, amit általában érzel, amilyen vagy alapból, ami vagy, amilyen frekvenciát kibocsájtasz, azt kapod vissza az Élettől, az vonzódik hozzád egy adott világnézet alaptörvénye alapján. Más szavakkal, ahogyan érzed magad általában olyan érzéseket kiváltó eseményeket, embereket vonzol magadhoz. (Valójában nem magadhoz vonzod, hanem vonzódik egymáshoz a két hasonló frekvenciával jellemzett bármi (esemény, ember, dolog))

Már csak azt kellene tisztázni, hogy miért nem elég csak szeretni valamit megkapni? Miért van szükség arra az érzésre, hogy már megvan, miért kell azt érezni, hogy már megvan (még ha éppen nincs is meg)?  Azért mert ha valamit szeretnénk, az általában abból adódik, hogy nincs meg nekünk, hiányoljuk a jelenlétét. Márpedig ha az alapgondolatunk az, hogy hiányolunk valamit, akkor a fentiek alapján mi az amit magunkhoz vonzunk még inkább?

Az első három megfejtő között kisorsolok egy pozitív gondolatot :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Pera762019. december 3. 10:22

@anderszkor: 😊
Nehezebb problémák - körülmények - esetén jó, ha van segítő kéz. Mondjuk, az is tény, hogy van, aki vízbe fullad, mintsem kérne. (Ha meg nem tudod, hogy bajban van, hogy segíts? És ha tudod is, hogy problémája van, de ha nem kéri épp a te segítséged, akkor tolakodhatsz-e - az ő szemszögéből erőszakkal - a másik képébe?... A világot amúgy sem kell megmenteni a világtól. Az embereket se önmaguktól. Azt gondolom, ha minden követ felszednék pl. a gyerekeim elől, amikor csak tudok, akkor ha nem leszek egyszer épp ott, egy homokszemben is el fog botlani. Elmagyarázhatom a világ működését, ahogy én tudom, segíthetek is, de a megtanulandó leckéket ki-ki maga hadd tanulja meg.) Szegény családból is áll lábra gyerek. Rendezett körülmények között is el lehet zülleni... Sok példa áll tanulságul.
Vannak nehezítő történések, események, ez tény, ezek a külső tényezők, de egy normális ember - nem szellemi sérült - saját maga dönti el, hogy a környezeti hatások mellett is mivé válik.
A leckék meg jók, ha adott nézőpontból rosszak is, mert azok tanítanak. Ilyenre és mostra. 😊
Van, aki más botlásából tanul, van, aki ötször elköveti ugyanazt a hibát. Vagy tanul, vagy nem. Ez is haladás. Valamerre.
Ha meg a reinkarnációt nézzük: amik most vagyunk, azok is következmények. Csak magunk kérhetjük mindenért számon.
Ez is egy megértés.

anderszkor2019. december 3. 08:51

@Attila_the_hun: "ami vagy, azaz amivé válsz, nagyban befolyásolja a környezet"

Valóban. Nagyban. De azokból a példákból, amiket biztosan te is ismersz, látszik, hogy semmi nincs kőbe vésve. Minden borzasztó körülményből ki lehet emelkedni. Ha egy valakinek sikerül az esélyekkel szemben változtatni a körülményein, akkor mindenkinek lehet. De ehhez a változtatátáshoz elősször az embernek kell változnia. Ez a változás a borzasztó körülmények között nem nehéz.

Hanem kib@szottul nehéz. De szerencsére van még néhány fokozat a kib@szottul nehéz és a lehetetlen között.

Máskülönben nem lenne értelme a (z általad is értelmezett) létnek.

Attila_the_hun2019. december 3. 00:41

Igazad van, de hozzá kell tennem, hogy sajnos. Merthogy ami vagy, azaz amivé válsz, nagyban befolyásolja a környezet. És sajnos a környezeted bevonz még akkor is ha negatív, ha az negatív eseményeket hoz az életünkbe: "hogy milyen események, emberek, dolgok kerülnek az utunkba"

Azt kapod ami vagy. Vajon erre mit mondana egy cigány, aki szeretne kitörni, de nincs rá lehetősége. Mit mondana egy tanyán élő lány, aki jó képességekkel rendelkezik, de iskolák nélkül nő fel, mert a szülök elisszák még az ételre valót is? Végül iskolázatlanul menekül a rossz házasságba és él tovább, tovább, tovább. vajon mit mondana a mondatodra a kisgyerek akinek az agyából agresszívan kinevelik az elemi empátiát is és végül tizenévesen agymosott terrorista lesz? Szerintem van az úgy néha, hogy nem azt kapod ami vagy, hanem azt kapod amit a rendszer, a környezett adhatott, vagy szándékosan adott. Nehéz téma ez, és elkeserítő is.

Pera762019. november 11. 17:41

@anderszkor: Helyes gondolat.

anderszkor2019. november 11. 17:40

@Pera76: "És azt kapod, amire szükséged van"
Amire tényleg szükséged van, nem pedig azt, amiről azt hiszed, hogy szükséged lenne - egészíteném ki :)

Pera762019. november 11. 17:35

És azt kapod, amire szükséged van - tenném még hozzá. 🙃
A rezgés, vibráció tulajdonképpen energia, és igen, mi teremtünk. A hasonló energiák azért is kapcsolódnak, amit te fenn felvázoltál, mert értelemszerű, ha valaki "denevér", akkor képes más denevérrel kommunikálni. "Hallal" nehézkes lenne az összehangolódás... Bár így egyszerűsítve se biztos, hogy mindenki számára érthető, mert minden ember egyfajta rezgés-, tudásszinten létezik (ami folyton változik a tapasztaltak, tanultak alapján), ami által szűr. A szűrő lyukacsossága mindenkinél egyéni és van, ki sokat élt, de keveset tanult, van, ki kevés idő alatt rengeteget. És azt is meg lehet érteni bizonyos szemszögből, hogy miért nem érti meg a másik az adott gondolatrészletet, hiszen valamikor az egyik se értette még meg a másik másikat.

Mikijozsa2019. november 11. 16:49

érdekesek ezrek a gondolatok

Pera762019. november 11. 16:42

👍

kicsisara2019. november 10. 20:40

@anderszkor: :)

Hm.. a vélemény különbség az kell.. de nincs ilyen.
A pozitív gondolatok előre visznek minket, könnyítik az életet, erősíti a lelket..
Ez olyan mint az ember hite isten felé.. hol gyengül, hol megerősíti..
Tudatalatti elraktározza, hogy vigyázz a tűz forró, s ha megérinted megéget s fájni fog.. a gyógyulás meg nehéz.
Boldogság függő vagyok.. szeretem ha szerethetek.. nem feltétlenül kell, hogy valóságos legyen, elég a lelke, a tudás ami benne van.. ugye ezek olyan láthatatlan dolgok.. nem látjuk mégis léteznek.. mégis szeretjük, tanuljuk..
Nem tudom emlékszel e de 3 évvel ezelőtt is tanítottál már engem.. ma visszaolvastam.. jó volt a múltban járni.. az emlékezetem nem a régi de a neved rémlet.. olvasnl kezdtelek.. szóltam.. ugyanazt éreztem mint akkor... 2x elolvastalak mire 1x megértettem mondani valód.. :)
Hozzád fel kell nőni :)
Aztán eszembe jutott egy nagyon fontos dolog.. az érzelmeim rabja vagyok.. utálom magam, mert nem tudok hazugságban élni, nem viselem el.. ezért nincs hazugság az életembe.. tehát amikor ilyent tapasztalok az gátolni kezd, akkor nincs más csak fekete és fehér.. és nincs aranyközép út. Törlöm az érzést.. ez sokkol.. így kevesebb önbizalom, hit.
Az érzelmeink igen azok hasonlóak.. a jóban meglátni a jót.. azt tovább adni.. :)
Erősíteni mást.. a blogod, a szavaid a lelkedet mutatja ami tiszta.. adott a hasonlóság.. csak mig ezt Te tudod.. addig velem tudatni kell :(
Köszönöm :)

anderszkor2019. november 10. 19:02

@kicsisara: nincs azzal semmi gond, ha egy bizonyos kérdésben nem ugyanazok a tapasztalataink. Esetleg ha még egyszer elolvasod az írást (vagy az alábbiakat), akkor lehet, hogy egy kicsivel többet megértesz belőle. Én nem azt állítom, hogy a törvény működését akkor lehet igazolni, ha jó dolog történik velünk. A törvény az törvény. Mindig működik. Miért gondolhatja valaki mégis, hogy nem működik?

1. Mert csak hallott róla és egyértelmű hülyeségnek tartja, nem fér a világképébe.
2. Hallott róla, megpróbálta számára kedvező módon kihasználni, de nem volt eredménye.

Az első esetben nincs remény az álláspont megváltoztatására, nincs mit kezdeni vele.

A második esetben (talán a te eseted is ilyen) el lehet ismételni, hogy mi az alapfeltétele a kedvező eredménynek: úgy kell érezni, úgy kell élni, mintha már megtörtént volna a pozitív eredmény. Ha visszagondolsz a "sikertelen" eseteidre, hányszor volt az, hogy 100%-ig tudtad és érezted, hogy már megvan, amit akartál, csak még nem tapasztaltad meg? Nem vállalok vele nagy kockázatot, ha kijelentem, hogy egyszer sem. Hiszen nem is lehet más magyarázat a "sikertelenségre". Azért írom idézőjelbe a sikertelenséget, mert az nem a törvény sikertelenségét jelenti, hanem a kívánt és a megvalósult eredmény közötti különbséget.

Nem elég, ha csak az egód, az "egyszerű" agyad akar valamit, a tudatalattid számára is teljesen természetesnek kell lenni, hogy amit szeretnél, azt meg is kapod, csak idő kérdése. Tudatalattid világképét egész életedben építed a mindennapi tapasztalatokkal. Amit sokszor tapasztalsz, azt a tudatalattid elfogadja valóságnak és igyekszik hasonló tapasztalatokat "generálni". Ha sikerül meggyőzni a tudatalattidat, hogy amit szeretnél az teljesen természetes és simán elérhető valami, akkor meg is kapod tőle.

Az egyszerű agy nem akadálya annak, hogy elfogadd a fentieket igazságnak. Sőt egyesek szerint csak az egyszerű agyú emberek fogadnak el ilyet valósnak.

Végig futtatva az esetedet a törvényen, ha azt gondolod, úgy érzed, hogy egyszerű az agyad és ezért nem sikerülnek ezek, amikről már olvastál, akkor mit vársz a törvénytől, milyen eredményt? Csodálkozol, hogy nincs számodra kedvező kimenet?

Felmerülhet benned, hogy már csak azután jutottál erre az álláspontra, miután nem jöttek az eredmények. Eleinte lehet, hogy más volt az oka a sikertelenségnek. Talán nem tudtad, hogy nem elég akarni, el is kell hinni, érezni kell a sikert. Nem tudtad, hogy a tudatalattidat kell meggyőzni, ami egy hosszabb és kitartást igénylő folyamat.

Az már egy másik történet, hogy miért kell sokáig győzködni a tudatalattid, hogyan került bele olyan információ, amit el kell felejtetni vele és más információval feltölteni a siker érdekében.

"milyen érzés a velem való beszélgetés?"

Jó érzés. Csak sejtem, hogy miért kérdezed ezt. Esetleg azért, mert nem gondolod, hogy hasonlóak vagyunk? Mint írtam nem az értelem határozza meg a hasonlóságot (én nem is gondolom, hogy ilyen szinten különbség lenne köztünk), hanem az érzelem. Te szeretnéd magadat jobban érezni és én is szeretném, hogy jobban érezd magad (mindenki jobban érezze magát). Részemről megtettem, amit tehettem. Rajtad múlik, hogy mit kezdesz az információval.

kicsisara2019. november 10. 17:51

@anderszkor: akarva akaratlanul is elolvastam a másik hozzászólást is.. :)
Az egyik oldalam teljesen egyet ért vele, viszont ott is van hiba, s nem is kevés, a tapasztalataim alapján arra jutottam, hogy hiába akarok és teszek érte, nem mindig valósul meg.
Aztán a véleményed, ami valahol a Te tapasztalatod miatt alakult ki az is.
Ha a kettőt összerakom akkor lesz együtt az igazi.
Mindkettő gondolat menet valóság alapon történt.
Te az agyad olyan területét felfejlesztetted ki ami túl lép az én normál gondolkodásomon.
Hogy miért idegesítenek a hülyék?
Egyszerű... a kommunikáció hiányuk miatt, és a fel nem fogásuk miatt..
Pesszimista vagyok alapjáraton.. de hiszem, hogy valahol a frekvenciám nem olyan alacsony szinten rezeg..
A képzeletem... ajaj.. az hatalmas.. Sokszor láttam magam olyan szerepben amiben látni szerettem volna magam.. ideig óráig talán úgy is volt.. :)
De józan ész felírta mind ezeket.. korlát..
Kellenek a megerősítő, motivációs szavak.. jó téged olvasni.. megállni és gondolkodni.. megrágni a szavakat, s a valóságba átvinni .. :)
De tedd fel magadnak a kérdést.. milyen érzés a velem való beszélgetés? :)

anderszkor2019. november 10. 16:19

@okeanus: bizonyára a tapasztalat mondatja veled ezt. Mint ahogyan mindenkivel. Azt el tudod képzelni, hogy ahány ember annyi tapasztalat? Van valami okod rá, hogy mindenki nevében fogalmazd meg kijelentéseidet?

okeanus2019. november 10. 16:14

az "önmegvalósító jóslat" egy érzéki önbecsapás, az események "bevonzása" meg értelmiségi hablagy, vagy felekezeti parasztvakítás...
ha valamit akarsz, akkor azért tenni kell és akkor van rá esély, hogy sikerül!

anderszkor2019. november 10. 16:07

@kicsisara: "vonzom a hülyéket, olyanokat amilyen én lennék?"
Amilyen vagy : amilyen frekvenciát kibocsájtanak az érzelmeid.

Értelem és érzelem talán Jane Austennél sem jelenti ugyanazt, nincs feltétlenül egy szinten. Az egyik alma a másik körte. Ha "hülyék" kerülnek rendszeresen az életedbe nem azért van, mert te is hülye vagy. Azért kerülnek az életedbe, mert olyan érzést váltanak ki belőled, amivel már eleve rendelkeztél valamilyen szinten. Pl. ha könnyen felbosszantod magad az emberi hülyeségeken, és ez a bosszankodás uralkodóvá válik, akkor csak még több bosszankodni valót (pl. még több hülyét) vonzol magadhoz. Azt kellene kiderítened, hogy miért baj a hülyék társasága, milyen érzést váltanak ki belőled?

"Tehát jön egy gondolat, majd akarom, aztán hiába akarom ha az élet fityiszt mutat"
Mint írtam nem elég akarni, azt kell érezni (elképzelni), hogy már meg is van. Minél erősebb az az érzés, hogy már megvan, annál hamarabb teljesül a valóságban is. Megvannak a megfelelő technikák, hogy azt érezd, hogy már tulajdonképpen megvan, amit akarsz

kicsisara2019. november 10. 15:42

Szia.. Na így már jobban megértem azt az egy mondatot.. lehetne vitatkozni ezen.. ami vagyok és amit szeretnék lenni az nagyon messze áll, került tőlem.. még akkor is ha akartam, hacsak a pozitív gondolatokra gondoltam, ha az érzéseim a zavaros gondolataim ellenére valahol útközben taliztak is..
Amit az élet adott.. egy csoda... anya lehettem.. szinte mindig mindenhol minden helyzetben.. amikor nem anya üzemmódban vagyok.. akkor vonzom a hülyéket, olyanokat amilyen én lennék?
Mert hasonló a hasonlóval.. értelmi és érzelmi szinten egyaránt.. háát nem egészen... imádom az értelmes emberek társaságát, szeretek felnézni az emberek nagysága előtt.. viszont én sík hülye vagyok.. Tehát itt már ütközésbe került a logika.. az érzelmi sík... erősebb, nyíltabb, őszintébb az érzelmi világom.. függetlenül attól, hogy sérültem.... viszont a leglényegesebb kérdés.. Tehát én tényleg az vagyok.. illetve azt kaptam ami vagyok e?
Hangosan gondolkodva szavaim azt sugallják igen.. viszont valahol ez sem igaz.. mert a belsőm, a belső világom mást érzékel és akar.. Tehát jön egy gondolat, majd akarom, aztán hiába akarom ha az élet fityiszt mutat ..
Vagy én látom rosszul?

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom