Fehérvári poéták, hol vagytok?

Zoltanus•  2013. október 26. 15:30

Tegnap délutánra volt meghirdetve egy irodalmi rendezvény a Vörösmarty Társaság szervezésében. Úgy gondoltam, itt az ideje, hogy megismerkedjek a helyi irodalmi társulással. Igaz, írtam nekik már párszor, de választ egy alkalommal sem kaptam.

Nos, ez elég rövidre sikerült, ugyanis nem volt ott egy lélek sem. Fél óráig vártam a klubház előtt, de nem történt semmi. Hatalmasat csalódtam és elhatározásra jutottam.

Szégyen, hogy Székesfehérvárnak nincs egy olyan irodalmi társulása, ami lehetőséget adna a korombeli fiataloknak a kibontakozásra. Igen, elismerem, hogy a Versünnep megszervezése remek ötlet volt, ám csak középiskolások vehetnek részt rajta. Tudtommal, nincs más ilyen jellegű csoport.

Szeretnék létrehozni egy olyan klubbot, társaságot, ahol a székesfehérvári és környéki irodalomkedvelő és költészetszerető emberekkel néha-néha össze tudnánk jönni. Nem tudom, hogy van-e erre igény, ráadásul az adminisztrációhoz sem értek, de talán elindulhatna valami.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

kovacsagi2013. október 26. 15:54

no, akkor elmondom, hogy Szegeden ez hogy történt... fogtuk magunkat öten, összejöttünk egy mini-házibuli keretében: megalakultunk. összehoztunk aznap este egy vázlatot a céljainkról, küldetésünkről, kreáltunk gyorsan egy közös emilt és egy honlapot. ezután elkezdtük szervezni azokat a programokat, amelyeket a célok között megfogalmaztunk. innen lehet tovább is lépni... egyesület vagy alapítvány irányába...