erdélyi népdal Kalotaszeg Méra falujából

Szalaypoci•  2019. szeptember 13. 21:44

Ezt egy barátom 20 éve tanulta ,és azt mondta ,hogy amióta megtanulta sehol nem hallotta ezt a népdalt.Rákerestem neten nem adott ki infót róla.. (Ha valaki találna valami infót róla szóljon !!!) 




Sej, leégett a brailai kaszárnya, beleégett háromezer regruta. Verd meg isten azt az apát, jó édesanyát , aki katonának nevelei fel a fiát . Sej édesanyám ,nem Írok több levelet. Őrmester úr megtiltotta , nem lehet megtiltotta ,hogy magyarul nem is szabad beszélni. Sej három évig románul kell felelni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mikijozsa2019. szeptember 14. 10:29

nem hallottam ezt, mert abban az időben tilos volt ilyeneket dalolni de ezért hallottam olyant énekelni hangosan, hogy Horthy az oláhokat hord ki! na de aztán mégse jött Horthy s az oláhok mai napig ott rongálják a magyar műemlékeket , leverik levésik a magyar feliratokat hamisítanak eszeveszetten, ferdítik a történelmet, nem csoda ha a bakák ilyen énekeket énekelgettek, Braille-án én voltam katona koromban ott van Románia legnagyobb kukoricása, egy nagy szigeten úgy hívják Balta-Brailei, kukoricát kellett szedni primitív módszerekkel, s a termés fele, amit leszedtünk a földön rohadt el, nem volt szállítóeszköz csak néhány rozsdás katona autó, ott nem csak Anti lop hanem, mindenki egyébként éhen hal az ürge

Mikijozsa2019. szeptember 14. 10:27

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.