Mulandóság

Sz.Livi•  2018. augusztus 25. 08:21

"Akit megcsap a mulandóság szele, rájön, milyen csoda élni. Az "Emlékezz a halálra!" mondás nem fenyegetést jelent, hanem azt, hogy szüntelenül tartsd ajándéknak az életedet - mert minden nap ünnepnap!"


Müller Péter


Nagyon találó sorok.

Nálam most különösen.

Tudom, pozitívan kell gondolkodnom, és erősnek kell lennem! Megpróbálok így tenni...

 

...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Sz.Livi2018. szeptember 16. 22:04

@taxus_baccata: Úgy legyen! Köszönöm! :)

taxus_baccata2018. szeptember 16. 14:39

Az élet olyan, hogy ad lehetőséget arra, hogy élhess, csak meg kell látnunk ezt. Tudom, magamat is csak serkenthetem ezzel, még nem tartok ott, hogy kinyissam a szemem, de remélem, hogy Kedves Livi, Te már igen. :) szeretettel tb

Sz.Livi2018. augusztus 26. 09:13

@Schmidt_Aladar: Kedves János! Szívből köszönöm a biztató sorokat, és hogy "ismeretlenül" ennyi időt szántál rám! A legrosszabb, amit tehetnék a jelenlegi helyzetemben, hogy kétségbe esek és elhagyom magam... DE ezt nem teszem meg, mert nem tehetem!!!
Erősebb vagyok annál, legalábbis hiszem, hogy így van. 😊És igenis élvezni fogok minden pillanatot ahogy Te írtad. Ez nem mindig könnyű, de muszáj... Mostantól tényleg "minden nap ünnepnap" 😊
Köszönettel, szeretettel:
Livi

Schmidt_Aladar2018. augusztus 26. 06:05

Kedves Livi! Ha már írsz róla, és felismered azt, hogy egy bölcsesség valóban az pozitív vagy a lelked nyugszik. Egy szelepet kiengedtél, nem feszít belül legyen az bármi. Innentől ünnepnap minden nap, car pe diem a jó Horatiusi értelmezésben :"...minden napodnak legyen meg az értelme, ragadj meg minden lehetőséget, és élvezd a jelen pillanatot."
szeretettel olvastalak:
János

Sz.Livi2018. augusztus 25. 22:57

@Törölt tag: Drága Mária! Nagyon jól esik, hogy aggódsz, köszönöm! De én bízom benne, hogy minden rendben lesz! Másképp nem lehet! :)

Törölt tag2018. augusztus 25. 12:23

Törölt hozzászólás.