Nézni és látni

Steel•  2012. november 7. 17:42

...

Én úgy képzelem el az új férfit, mint egy lázadót, aki eredeti önmagát, az eredeti arcát keresi. Olyan férfi ő, aki kész eldobni az összes maszkját, színlelését, képmutatását, aki kész megmutatni a világnak, ki is ő valójában. Szeretnek, vagy megvetnek, tisztelnek, becsülnek vagy gyaláznak, megkoronáznak vagy keresztre feszítenek, nem számít, mert önmagaddá válni a lét legnagyobb áldása. Még ha keresztre is feszítenek, kiteljesedetten és hatalmas elégedettséggel függsz a kereszten.

Osho

 

 

 

 

Az erős férfinak is szüksége van valakire, aki derűt csempész a hétköznapokba. Valakire, akihez teljesen őszinte lehet. Valakire, aki előtt elismerheti, hogy néha kételkedik és fél. Nehéz folyton szerepet játszani. Mindig könnyednek és jókedvűnek lenni, hogy senki se vegye észre, valójában mi játszódik le benne.

Alison Roberts

 

Steel•  2012. november 7. 17:23

Idézet este van :)

"- Sokszor csupán a saját hiúságunk csal meg bennünket. A nők szívesen képzelik, hogy üres bókok mély érzéseket fejeznek ki. 

- A férfiak pedig tesznek róla, hogy ezt képzeljük.

 

Jane Austen" 

 

Steel•  2012. november 7. 15:33

Kérdezz-felelek :)

Szerzőjét szintén nem ismerem, de van benne igazság nem? :)



"Azzal nyugtatod magad, hogy minden fickó, akivel idáig találkoztál, egy kicsit más volt a többinél. Az aktuális persze mindig különlegesnek tűnik a szemedben. Miért kellene őt előre elítélni mások

 bűnei miatt? Így aztán mindig megbízol a le gújabb Csodafickóban, és vérmes reményeket táplálsz vele kapcsolatban. És a Csodafickó óhatatlanul Bunkófickóvá változik. És a végén rájössz, hogy ha


 változtattál volna a megközelítésen, másként alakultak volna a dolgok, és megtakaríthattad volna magadnak a csalódást, és esélyt kínáltál volna partnereidnek is, hogy valami másnak bizonyuljanak.


 Milyen kiábrándító, nem?"




Steel•  2012. november 7. 14:12

Csak egy újabb

Nem vagy más, csak egy újabb

letérés, út ami a sehová vezet...

Nem vagy semmi több, csak

egy múlandó betegség, 

emberi naivitás, bennem.

Csak folt vagy, nem fény,

minek hinni tudtalak...

Őszi eső hagyta csepp

vagy csupán, amit

letörlök a holnappal

szívem ablakáról.

Nem voltál több, mint

lélegzetnyi menedék,

pad, hol a vándor

megpihenni vélt...

Érzéssel nemesített,

gyönyörű álom, de

megismerésedből

már csak ébredni 

vágyom...


Steel•  2012. november 7. 07:16

Idézet

A szerzője számomra ismeretlen, de úgy gondoltam elhozom, mert érdemes eltűnődni rajta...



‎"Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet... Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam...

 S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz!"