Kertmesék 19/3. -Tulipánok

Rozella•  2019. március 1. 14:42


Kert-mesék  - 19/3.

 

Tulipánok

 

Vannak tulipánok is a kertemben.  /Régebben még több volt, de sajnos a kutyukám szeret elheverészni köztük a maga alig 50 kilójával. Értem én, ő is gyönyörködik bennük, csak ő egy kicsit másképp teszi...  A még meglévőket ezért kénytelen voltam egy kis dróthálós kerítéssel körbevenni, hogy megóvjam. Minden évben előcsalogatja életerős leveleiket a kora tavasz, most kb. 15-20 cm-esek, és sokat nőnek napról napra. Imádom, amikor kinyílnak, mosolygóssá varázsolják a kertet, néha szeretném bevinni a lakásba, hogy ott is lássam, arra vágyom, hogy vidítsanak, díszítsenek, mindig a közelemben legyenek, de ott max. két napig élnek, aztán kratty. A kertben, a helyükön legalább 7-10 napig virul minden szál... persze figyelek rájuk, öntözöm őket, de óvatosan csak a tövüket és a levelüket,  ügyelve, hogy ne zúdítsak rájuk egy kanna vizet hirtelen föntről, mert az nem segítene nekik. E tekintetben olyanok, mint az ürgék, valahogy nem igazán kedvelik a nyakon öntést…:)  és nekem figyelnem kell arra, hogy ŐK mit  szeretnének. Este pl. elég korán álmosak, becsukódik a kelyhük, de reggel szétnyílnak újra, sárga, piros, cirmos kis kacagásokkal várják az új napot... és engem. A madaraknak különböző helyeken kis fürdőtálaik vannak, tegnap két feketerigó versenyt lubickolt bennük és láss csodát a kuvasz a teraszról békésen figyelte, lehet, hogy ő is öregszik, nem csak én? /(már elmúlt három éves!) De miért is meséltem el? .. hát csak úgy, eszembe jutott, mert végre tavasz van, 2019 március első napja…:)

 



Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Rozella2019. március 5. 22:28

@Törölt tag: @BakosErika: @Mamamaci40: @Molnar-Jolan: @kicsisara: @merleg66: @Zsuzsa0302: @skary: szeretettel köszönöm az olvasást, és kedves figyelmeteket!

skary2019. március 4. 06:33

aaztaa :)

Zsuzsa03022019. március 4. 06:25

A mi kutyusunk (már öreg, tacskókeverék) inkább a lakásban szeret heverészni, néha a hátán, lábai az égnek merednek. Ha jön a jobb idő akkor szeret kint lenni. Nagyon tetszett a történeted, örömmel olvastam. Zsuzsa :)

merleg662019. március 3. 21:33

Nálunk Zara - már meghaladta a 60 kilót - a kis kaukázusi öleb, már kitiltva a kertből. Nőnek a tulipánok, a tavasz kezdi átvenni a vezénylő szerepet, ilyenkor már a kutyusnak a kertben keresnivalója nincs...szerintünk. Mert a régi mondás szerint: vagy kutya vagy kert! Nem is igazán értette napokig, hogy eddig miért is lehetett. De a "pata-nyomok" már nem kellene sem a virágok, sem a földieper, sem a frissen telepített málna, de a felrotátorozott részen sem... tetszett a meséd! Szeretettel gratulálok.

kicsisara2019. március 2. 14:24

Nagyon szépen mesélsz, csodálatos.. :)

Molnar-Jolan2019. március 2. 09:45

Kutya a kertben = elefánt a porcelánboltban. :-) De nem lehet rájuk igazán haragudni.

Mamamaci402019. március 2. 05:24

A tulipánok megmenekülnek a lugas alatt, Nalánk a medvetalp virágomnak üzent hadat és sajnos győzött((

BakosErika2019. március 1. 19:40

Drága Rózám, a mi áldott jó kutyánk is szereti a virágokat, kb. ennyire. :)

Törölt tag2019. március 1. 19:24

Törölt hozzászólás.