Lecsó

9876543210•  2022. június 20. 12:41  •  olvasva: 46

Sárga húsú  piramison vízben jól megmosod

Újnyi vastag csíkokra szépen felaprítod

Vérpiros labdákat ruhától megfosztod

Apró darabkákra, párat felcakkozod


Malacnak kolbászát korongra felszeled

Virslinek rúdját is, hogyha te szereted

Makói könnyezőn készítesz alapot

Pirosnak porával adsz neki színfoltot


Mindened szépen most egymásra ráteszed

Ízhívóddal tetejét finoman szórod meg

Szottyos és tottyos lesz bő 20 perc végére

Illata bűvölő, friss cipó tányér szélére

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

98765432102022. június 27. 21:16

@Mancisztorik: Köszönöm látogatásod és véleményed. Igen, nagyon finom lett.
Üdvözlettel: Maria

Mancisztorik2022. június 24. 20:57

Ez a vers is pont olyan jó, mint az a lecsó, amiről írsz :D

98765432102022. június 24. 20:11

@Mikijozsa: @celtichun75: Elnézéseteket kérném kései válaszomért. Örülök, hogy jó étvágyat és kedvet csináltam a lecsós recepttel.
Üdvözlettel: Maria

Mikijozsa2022. június 20. 17:43

dejó recept teccett

celtichun752022. június 20. 14:37

@celtichun75: chorizo kolbász volt itthon, olaj, paradicsom hagyma, tojás.. csináltam, majdnem lecsót😂😂
megettem így is, köszönöm az ötletet👍

celtichun752022. június 20. 13:15

imádom a lecsót.. éhes vagyok☺️ a makói könnyezőt malaczsíron esetleg szalonnán pirítod-e? szokok bele tojást is rakni.. nyami.. reggelizni kéne valamit már.. 😂

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom