Gombás szelet

9876543210•  2022. április 30. 08:54  •  olvasva: 44

Karaj lapot óvatosan pofozod

Két felét besózod és beborsózod

Lisztbe a két orcáját lefekteted

Talpat kapjon, olajon sütögeted


Tányérodra sorjában felhalmozod

Könnyfakasztót olajban megforgatod

Paprikát és parit jól fel aprítod

Alaphoz sorra mind  hozzá adod


P arannyal, piros porral színezed

Kalapokat szeletelve ráteszed

Jó két percig rotyogjon a serpenyő

Mehet bele karajkupac, egy-kettő


Jó húsz percig féllángon így főzöd meg

Szaftját végén bociföllel felengeded

Szaggatsz hozzá galuskát de nagy legyen

Öblös tálad telerakod, rendesen


Rápakolod főztödet egyenletesen

Főlnek pettye legyen rajta rendesen

Petrusnénnye gomblukába szép legyen

Így kívánok jó étvágyat kedvesen

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!