Laguna Maria konyhája

9876543210•  2022. május 9. 21:31

Túrós tészta

Malomból egy véka lisztet megveszel

Fészek aljból tojásokat keresel

Gyúrsz belőle metéltet de rendeset

Négy percen át bugyogtatva főzöd meg


Pirongatod malac aljat öregre

Díszítésnek emeljél ki belőle

Fehér rögöt teszed rá zsiradékra

Lisztes csíkot meg a tetejéra (e)


Megpirítod jócskán a tésztádat

Tejfellel és szalonnával szépíted fatálad



Fatális tévedés, hogy.........

Nem. A tésztát nem mosssuk le, soha.



9876543210•  2022. május 6. 20:45

Bolognai spagetti

Könnyfakasztót megpárolod

Darált malacod ráhalmozod

Pirítgatod most egy kicsit

Husod jól kifeféredik


Adsz hozzá még kicsi fűszert

Hapci port, meg ami még kell

Öreganyó, oregánó

Olasz étel, mind nagyon jó


Főzöl hozzá egy kis tésztát

Al dente, usszanak a giliszták

Összetevőt jól kevered

Tepsibe is beteheted


Reszelsz reá sajtot, simát

Sütöd jó félórán át

Tetejére ketchup menjen

Kész ebéded, egyed menten

9876543210•  2022. május 4. 14:56

Tócsni - lepcsánka .......

Földnek rögjét megpucolod

Reszelődön leaprítod

Tüsszentőport, kicsi lisztet

Sóhegyről meg pici csipet


Tyúkodtól egy pörgő tojás

Összetevőd nincsen tovább

Olajba lelapítod

Megsütöd és hammolod

9876543210•  2022. május 2. 20:27

Csurgatott tojásleve


Vöröskobak, olajon megpirítod

Lehúzod és piros porral dúsítod

Életnedvvel felöntöd, fűszerezed

Jó pár percig bugyogtatva főzöd meg


Tyúkalomból tojásokat felveszed

Egyet szépen koppintással elnyesed

Csurogtatva levedbe beereszted

Két tojásod lassan beleengeded


Csendesen egy ideig terelgeted

Kömény levét, ecetet ha szereted

Levesz tűzről jó melegen eheted

Így kívánok jó étvágyat gyerekek


9876543210•  2022. április 30. 08:54

Gombás szelet

Karaj lapot óvatosan pofozod

Két felét besózod és beborsózod

Lisztbe a két orcáját lefekteted

Talpat kapjon, olajon sütögeted


Tányérodra sorjában felhalmozod

Könnyfakasztót olajban megforgatod

Paprikát és parit jól fel aprítod

Alaphoz sorra mind  hozzá adod


P arannyal, piros porral színezed

Kalapokat szeletelve ráteszed

Jó két percig rotyogjon a serpenyő

Mehet bele karajkupac, egy-kettő


Jó húsz percig féllángon így főzöd meg

Szaftját végén bociföllel felengeded

Szaggatsz hozzá galuskát de nagy legyen

Öblös tálad telerakod, rendesen


Rápakolod főztödet egyenletesen

Főlnek pettye legyen rajta rendesen

Petrusnénnye gomblukába szép legyen

Így kívánok jó étvágyat kedvesen

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom