Radaszsuzsanna blogja

Radaszsuzsanna•  2015. január 6. 19:55

Karácsony

Áldás szállt otthonunkra, mint az első hó puha takaróként békés szeretet, s ragyogó tekinteteket, melegséget, finom ételeket hozott nekünk az ünnep. Megállt az idő eme pár napra. Akkor hullott csak könnycsepp, ha a gondolatunk a távollévőkhöz röppent. Szeretet és nevetés uralta a házat a boldogság angyala megölelt mindnyájunkat.

A karácsonyi vásáron valaki úgy köszönt el, hogy áldott, békés ünnepeket kívánok. Eltűnődtem, milyen régen hallottam ezt. Általában Kellemes ünnepeket, vagy amit én is mondani szoktam Boldog Karácsonyt kívánunk egymásnak. Most valahogy megragadt a kívánság nem mondtam senkinek, de ott lapult bennem haza vittem és megmaradt. Nem volt bennem nagyon a karácsonyi vásárlás láza, ajándékokat is csak 2 napig vadásztam és nem volt sok tervezgetés Kinek mi lapuljon a fa alatt. Mégis szeretet volt benne, s örömöt is szerzett. Minden elkészült időben, s békében egy hangos szó nem hagyta el a szánkat csak a nevetés volt hangos és jó sok. Jól éreztük magunkat egymás társaságában és valahogy az idő is megállt nem szállt olyan gyorsan, mint általában amikor jó.

Idén úgy alakult, hogy hozzánk jöttek a családtagok és mindenkire ráragadt ez az áldott hangulat s remélem, ez sokáig megmarad, s bevonul az emlékezetes karácsonyok sorába. Jó lenne, ha ez az áldás a házunk felett itt maradna.

Radaszsuzsanna•  2014. december 17. 17:36

Hol dől el a szerelem?

 

Amikor agyalok

józan maradok,

ha a szívemre

hallgatok szárnyalok.

Az eszemre hallgatva józanul mérlegelek

elkerülhetem, hogy

összetörjék a szívemet.

A szív szavát követve

lényemből egy darabot

néked adok szárnyalj velem Te is,

mert általad több vagyok.

 

Minden fejben dől, el kontra kövesd a szíved szavát!

Az emberi agy valóban csodákra képes sok olyan problémát megtud oldani, amiket más már nem. S a gondolatnak valóban teremtő ereje van, de hogyan működik mindez, ha egy olyan nagyszerű érzésről van szó, mint a szerelem? A napokban beszélgettem egy kedves ismerősömmel, aki az agyalós típusba tartozik. Fiatal kora ellenére nagyon sok dolgot élt már túl és ebben ez a hozzá állás a segítségére volt, van ez kétségtelen. Ami a bajban előnyt jelent talán az érzelmekben okoz némi problémát? Nehezen lesz ugyanis szerelmes, mert mindig mérlegel jó-e ez így vagy úgy? S próbálja elkerülni a fájdalmat, a csalódást. Most pedig Csernus könyveket olvas, ami még erősíti ezt a hozzá állást. Nem szeretnék senkit megbántani, aki szereti a doktor urat, mert van abban igazság, amit képvisel. S ettől ilyen színes a világ, hogy mindenki más és másképpen gondolkodik és érez.

Magam a szívemre hallgatok, típusba tartozom s élem meg egy szerelem minden mélységét és magasságát, gyötrelmét és szépségét. Irodalomban Müller Péter gondolataival tudok azonosulni. S vállalmom, hogy pofára esek olykor, mert kihasználnak, átvernek és a fájdalmat, ha vége. Átélem a szívemben és elbúcsúzom, a könnyeimmel végül tanulok belőle az agyammal. A lényeg az, hogy merjünk szerelmesnek lenni, bármelyik csoportba tartozunk és, mert szeretni nagyon jó dolog!!!!!! S, hogy végül mi sül ki belőle az csak a jövő zenéje………… mert zene az kell!!!!!! Ami persze nem véletlen, mert nincsenek véletlenek!!!!!!!!

Radaszsuzsanna•  2014. november 22. 18:15

Ámor és a nagykabát.

Ámor nyáron
fent ül a fákon
fiúkat, lányokat
párba rendez
nyílával sebeket ejtve
a sebzett szívekben
szerelem ég,
melyet Ámor ejt
nyáron fákon ülve.

Ámor vajon miért csak nyáron találja el a szívünket? Ámor talán félig medve és téli álmot alszik? Pedig lenne dolga télen is. Szerintem. Kedvenc filmemben a főszereplök egy New York-i áruházban a karácsonyi vásárlási láz közepén találnak egymásra. Milyen szép romantikus történet a Szerelem a végzetenről beszélek (nézzétek meg). Itthon is sikerülne ez? Előfordult már valakivel? Nagy kabátban, sapkában, sálban, kesztyűben ismerte meg élete szerelmét? Talán egy áruházban, egy szabadtéri vásárban kezében forraltborral? Miért nem elég nekünk, hogy látjuk a szemét, kedves arcát a másiknak, bízva abban, hogy a nagy kabát egy érző szívet takar. A takarás lenne az oka, nem jön át a ragyogás, a lélek melege? Apropó meleg, ezért lehet az, hogy a napos helyeken élő emberek mindig nevetnek és szeretnek? Pongó-pongo szigetén is 3 kincs van "a tenger, a napfény és a szerelem!!!"(Kincs ami nincs) Ezért nincs is nagykabátjuk! Beugrott a filmben is nyitva van a kabátjuk, ez az tessék nyitni, legyen mindig lehúzva a cippzár, ha bemész a boltba hátha? Bár azért vigyázz, ne legyen belőle nátha!! Az sem kizárt, hogy Ámor télen azért nem ül a fákon, mert oda fagyna?! Igaz, ha megnézzük Ő sem viszi túlzásba a ruházkodást, van rajta valami lenge lepel és a nyíla. Ennyi!!! Se kesztyű, se sapka, se sál, se  kabát.... Valószínüleg a rétegek takarásában nem tudná használni a nyílát....... A stylistjának lenne vele dolga, hogy oldja meg a szárny kérdést. Szárny, szárny.. lehet télen Ámor nem tud repülni? Szárnya szegett lesz? Nem kap felszállási engedélyt és gyalog azért mégsem járhat mezítláb kerülgetve a pocsólyákat, a  sarat és néha a fejére hullana egy hó kupac. Vagy követi a vándor madarakat és elhúzz velük délre, mert nem bírja a hideget? Minket jól itt hagyva, bírjátok ki ezt a pár hónapot, majd visszajövök, ha süt a nap. Üdv. Ámor, utóirat: addig járjatok boltba, várjátok a télapót, a karácsonyt, a báli szezont, a farsangot, a busó járást, a napot és mindig hadjatok egy kis rést a kabáton hátha, mert itt hagyom nektek a reményt.