Gyógyszertelenül 1.

Mamamaci40•  2014. július 22. 04:38

Magad uram, ha szolgád nincsen, a kínai filmben gyógyító levest készítettek, én kicsit felborítottam az elképzeléseim sorát, ez a sorozat, egy majdani könyvem alapjának születik, de itt van az idő, nem várhatok tovább vele. Dorka elindult, de ez nem mese és nem az az út. Viszi magával az összes fizikai és lelki nyavalyáját, és magával viszi...magát. Nem sárga keramitkocka feszül talpa alatt, hanem saját szíve és lelke, és a csoda csak egy jobb élet reménye. A család nem jöhet, hiszen őket is betegíti, és bár el nem hitte volna, de családban is lehet nagyon magányos az ember.
Akkor már jobb inkább egyedül indulni, jó társaságban jobban telik az idő, és nincs aki vitázik.


Innen már komolyra, sőt komorra fordul a szó, angyal röptethetné szellememet a Parnasszusra, de szívem-lelkem megkötözve jajgat a sziklának kötözve, mint elkésett Prométea, mert ellopta a tüzet, hogy mások melegedhessenek, de őt égetik.  Utánanéztem, akaratomnak köszönhetően most két útjelző tábla van előttem, vagy évtizedek hosszú során át szedem a gyógyszereket, de akkor az agyam teljesen leblokkol, és elbúcsúzhatok az irodalmi életemtől, vagy írni fogok, mást. Utat fogok írni, utat abba a sziklába, ami előttem tornyosul, eltakarja a Napot, és elválaszt mindentől és mindenkitől.


Sajnos, halálnak születtem, azt hiszem az egész fájdalmam nem annyira tragikus és kegyetlen, mint ez a bipoláris mániás-depressziós betegség, tegnap volt időm kirakni magamat, és sajnos amit olvastam, tükre volt az eredménynek, ám egy teszt bizakodásra adott okot, és az a tény is, hogy több mint egy hónapja nem szedem a gyógyszereimet folyamatosan. Nem kell pszichoterápia, nem kell gyógyszer...inkább öngyógyítok, és ha utamon haladva másoknak is segítek, már nem éltem hiába.


Azt hiszem, indulhatunk!:)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mamamaci402014. július 22. 21:59

köszönöm Erika!

BakosErika2014. július 22. 20:45

ha utamon haladva másoknak is segítek, már nem éltem hiába....

Emikém, így igaz!
Kívánok ehhez nagyon sok erőt az utadon és találd meg azt a gyógymódot, amely gyógyszerek nélkül is segít.
Ölelésem.

Mamamaci402014. július 22. 17:22

Kinga, Era, Marianna, Marika nagyon köszönöm, sokat jelentenek a szavaitok, és a szeretet ami belőlük árad felém.

csillogo2014. július 22. 15:19

írni fogsz mást Emi.....
"Rajtad áll" - egyet tudok - nem az a fontos, hogy mások mit gondolnak rólad, hanem, hogy Te mit gondolsz magadról.Légy fontos magadnak és ne hagyd, hogy a kicsinyes apróságok legyőzzenek. Tudom nehéz - én mindenképpen az alternatív gyógymódoknak vagyok a híve. Emi rengeteg könyv kapható már. Először biztos vagyok benne, hogy bent kell rendbe tenni a dolgainkat és szép lassan haladni kifelé... olyan gyógymód kell, amiben persze hiszel és tudom, hogy kellenek külső segítők is, mert úgy könnyebb, kívánom, hogy sikerüljön Emi.... szeretettel!
A könyv már a postán integet!:)

baramara2014. július 22. 14:45

Az első szó helyesen: Helyes! :)

baramara2014. július 22. 14:45

Helyem, Emőke! Én drukkolok neked, és az, hogy az akaratod megvan, már fél gyógyulás (ha nem több).
Nekem is az a véleményem, hogy nem mindig kellenek gyógyszerek. A felismerés, akaraterő sokkal többet gyógyít, és nincs mellékhatása!

Hajrá!!!! :))

Pera762014. július 22. 14:21

Emikém, sok mentális beteg van még. Hellyel-közzel. Némelyikük gyógyíthatatlan... mások felépülnek, főleg azok, kik képesek felismerni bajaik és tesznek is érte, meg van pár jóakaratú ember, ki támogatja: lábra tudnak állni.
A lelki, pszichoszomatikus betegségeknek se szeri se száma. Amúgy. A depresszió gyógyítható... Sokan átestünk valamelyik válfaján már. És még lesz beteg ilyen, bizonyára, aki saját magának okozza problémákat vagy a környezeti tényezők áldozatává válik... Mert a társadalom, a rendszer nem minden szempontból ideális mindenkinek, mert az emberi, egyénenkénti tűrőképesség sem egyforma, a bajokra adott reakciók sem. Könnyű annak, ki egyik fülén be, másikon kiereszti a problémákat, vagy be sem, de erre külön születni kell. Bár kétlem, hogy ezek intenzív érzelmi lényként élnének...
A gyógyszerekről meg az a véleményem, hogy egyrészt jók, de rengeteg a mellékhatásuk. És ami még elborzaszt a mai orvoslásban az az, hogy nem az alapokokat próbálják feltárni, kikeresni, hogy miért van valaki ebben az állapotban, mi váltotta azt ki, hanem egyszerűen a testi tünetekre összpontosítanak. Pedig mindegyiknek mélyebb a gyökere. És előbb ott kéne orvosolni. Ahol a probléma elkezdődött.
Én kb. 6 hete nem szedek semmilyen kemikáliát, a saját felelősségemre, másfél éve minden labor jó, akkor minek. Kérdem? De választ erre nem kaptam. Maradok a természetes módszereimnél, bízok azokban, a tesiMben, a saját erőmben, a fényben. És majd remélem, minden labor jó lesz és egyéb is. :))
Ám: a teákkal is óvatosan kell bánni, korlátlan ideig egyik sem fogyasztható, meg a kombinációk sem mind férnek össze. Érdemes utánanézni, mit mivel, hogyan, és tudd, bár ezek hosszabb távon éreztetik hatásuk, több idő szükséges eredményre, mégis sokkal aranyabbat érnek, meg mellékhatásaik is elenyészőek. Már ha vannak.
Aki azt állítja, hogy pl. rákból stb. kigyógyult 1-2 hónap alatt, én nem hiszem. Azért kétlem, mert nekem pl.hónapok kellettek felismerni előbb a változásra hajlandóságot, elfogadni és megérteni egy másik lehetőséget, utat, módszert, és felépülni sok-sok hónapig tartott. De ez életmód-változtatással jár. Tudatosan. Amit sokan elítélnek, visszautasítanak. Kár azokért... Egyszerre egy élet adott, arra vigyázzunk, becsüljük, óvjuk, tiszteljük, és addíg próbáljunk változni, ha rossz felé tévelygünk, míg lehetséges, mert egy pont után késő.
Amúgy végtelenül fafejű vagyok, ez az, amin nem változtatok. És különcként élek szép falunkban, de kapják be. :))

Kicsikinga2014. július 22. 13:34

Remek, Emőkém, csak vigyázz, és remélem, hogy azért nem hagy magadra az orvosi terápia!
Egyébként a mások gyógyítása, sokat segít, hiszen a magunk bajait feledjük olyankor!
Szívből kívánom, hogy igenis legyen sárga kővel kirakva az utad, és dalolva tedd meg, hű cimborákkal!
Ölellek szeretettel és "jó utat kívánok!"

Mamamaci402014. július 22. 13:21

homeomacipátia lesz Sea, mert azt hiszem lassan tényleg választhatok a pohár, a több marék gyógyszer, vagy a kés között...:((

Törölt tag2014. július 22. 12:05

Törölt hozzászólás.