RADNAI ISTVÁN: VILÁGTEST A LÁTHATÓ FÉNYBEN

jagosistvan•  2014. február 5. 12:31

RADNAI ISTVÁN: VILÁGTEST A LÁTHATÓ FÉNYBEN

 

Oldalszám: 64

Kiadó: Rím kiadó

 

 

Borító: puhakötés

 

A papír rendben van. A design viszont hagy némi kivetnivalót. Az erdős ösvény még passzolna a címhez, de a szerzőről készült fotót én nem tettem volna az előoldal közepére. A hátsó borítós ajánló rendben van. A szerzője maga a kiadó. Hogy ez kit takar, számomra rejtély.

 

7 pont

 

 

Belív:

 

Valószínűsíthető, hogy ofszet 80g-os papírból készült, ami véleményem szerint egy kicsit vékony és ezt bizonyítja, hogy átsejlenek a túloldalról a nyomtatott betűk is. A szerkesztés egyszerű, de stabil. Nincsenek hibák benne, hacsak azt nem rovom fel, hogy a versek egy azon lapon folytatódnak, vagyis nem kezdődik minden vers új oldalon. De ez inkább esztétikai hibának mondanám.

 

8 pont

 

 

Tartalom:

 

Amint várható egy kötettől, ez a legerősebb része, de én ezt most még megszorzom kettővel, ugyanis Radnai István egyedi képvilága magával ragadja az olvasót. Semmi sallang. Versek, versek hátán, minőség, minőség hátán.

 

10 pont

 

Összegzés

 

25 PONT

 

A borító gyengébb értékelése sem gátol meg abban, hogy bátran, nyugodt szívvel ajánljam mindenkinek ezt a kötetet. Radnai István verseit öröm olvasni. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

jagosistvan2014. február 8. 18:36

@Ernest: Nehogy félre érts! nem azért nem szólok a szerzőknek, mert valami bajom van velük, csak ez olyan magán dolog. Találomra leveszek egy kötetet és értékelem. Radnai Pistával is nagyon jóban vagyok, baráti viszonyban. Egyedül Hajdrik Józsinak szóltam, hogy nem leszek jó viszonyban a könyve szerkesztésével. Elfogadta, hiszen ő is mondta, hogy lehetett volna sokkal jobb is. Szóval, ez most olyan "magánakció" és nem értesítettem külön a szerzőket és nem várom el, hogy jöjjenek, de ha mégis felfedezik, akkor nagyon szívesen fogadom őket. :)

jagosistvan2014. február 7. 04:39

Megvallom nem küldtem és nem is szándékozom.

Ernest2014. február 7. 02:42

Nem kellene egy értesítőt küldeni a szerzők felé?
Hiszen a Zsuzsán kívül - ő írt is - nem blogoznak...
Ha küldtél, bocsi, de akkor meglepő, hogy nem jönnek.

jagosistvan2014. február 6. 05:29

Ott vagy a polcomon. :)

10082014. február 5. 18:48

@jagosistvan: Ó, köszönöm, ez megtisztelő :)

jagosistvan2014. február 5. 12:45

@1008: Szia! Épp a tiedet csinálom. Később lesz majd fotó is a borítókról. :)

10082014. február 5. 12:38

IGEN!