LUKÁCS MÁRIA - PÉTER ÉVA ERIKA: HOLDVIRÁGOK

jagosistvan•  2014. május 29. 16:32

LUKÁCS MÁRIA - PÉTER ÉVA ERIKA: HOLDVIRÁGOK

 

Oldalszám: 100 

 

Kiadó: ARCUS KIADÓ

 

Év: 2013

 

Borító: puhakötés
Nagyon masszív. Az olvasó szívesen fogja a kezében és bátran teheti le bárhová. A hófehér alapon szépen mutat, szinte kirí dr Götli Kinga színes grafikája, amely a teljességet, az egységet, a rendet és az iker dominanciát szimbolizálja számomra. Amit jiányolok az a fülek díszítetlensége. Én egy-egy apró kis színes mintát el tudtam volna képzelni még oda is. De hát ez már csak az én megalomániám. 

8 pont

 

Belív:
A lektor (Péter Éva Erika) jó munkát végzett, bár úgy gondolom nem igen volt vele nagy munkája, hiszen nagyon is jól ismeri a szerzőket, hiszen az egyik ő saját maga. A papír volumenizáltnak tűnik. Az enyhén sárgás szín antik hatást érzékeltet. Ki kell emelnem a kötet közepén lévő négy oldalt, ahol fényes és valószínüleg 100 grammos papírt használtak, ami arra szolgál, hogy kiemelje dr Götli Kinga rajzait. A szerkesztésbe tudnék belekötni csak. Számomra aprók a betűk. ha viszont ezen túllépek, egy igen korrekt munkát látok. 

 

9 pont

 

Tartalom:

Két szerző, két stílus és mégis egy. Fentebb már utaltam az iker motívumra, ami így, itt válik teljessé a versek által. Így egyben olvasva számomra maga a harmónia. 

 

8,5 pont

 

Összegzés:

 

25,5 pont
Nagyon meglepett amikor kezembe került ez a kötet. Hogy is fogjam, hogy is kezdjek neki? Hiszen bárhogy tartom engem üdvözöl. Mindkét végén elkezdhetem és a vége mégis ugyanaz. Út a teljesség felé. Még akkor is ezt mondom, ha a némely vers nem ezt tükrözi, mert egyből ott van rá az ellensúly egy másik vers által. Kedves barátaim, ne legyetek szégyenlősek, kerekedjetek fel és vegyétek meg a kötetet. Utána ráértek újra visszsüppedni a fotelba, csak éppen már egy kicsit gazdagabban. 

 


 

 

 

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

jagosistvan2014. augusztus 31. 15:58

@Kicsikinga: aláírom.

jagosistvan2014. június 1. 20:57

Jók vagytok na! :)

Pera762014. június 1. 11:04

@Kicsikinga:, @Molnar-Jolan:, @BakosErika: Köszönések...

Kicsikinga2014. május 31. 17:10

Lélektestvérek, akik még itt sem engedik el egymás kezét!
Nagyon megható ez az összetartozás, ez a szépséges barátság!
Tartson ki Veletek és mellettetek örökké!
Szívből, szeretettel mondom, és kívánom Nektek!

Molnar-Jolan2014. május 31. 16:11

Gratulálok a közös kötethez. Ölelések. :-)

jagosistvan2014. május 31. 14:36

@csillogo: nálam nincs kivétel. Nekem így kerek - ikresen. :)

Pera762014. május 29. 22:24

@csillogo: :)

Pera762014. május 29. 22:05

Köszönéseim. :)

BakosErika2014. május 29. 21:47

Én, sokszor nagy örömmel forgatom a lapjait a fotelba, vagy kint a diófa alatt. :)

csillogo2014. május 29. 21:22

Jagikám szép estét kívánok!

Köszönettel, hogy leporoltad a Polc-ot!:)
Mindennek eljön az ideje, tudod, lehetett volna, hogy kikapcsolod a caps-lock-ot, minek az a nagy feltűnés... hisz jószerivel mi megférünk a háttérben is, a kisbetűk örömében fészkelünk!:)
Na komolyra fordítva a szót, köszönöm, hogy írtál rólunk és tulajdonképpen a barátságunkról, ami több szálon is fut közöttünk, hisz elsősorban a Poet adott otthont a találkozásunknak, annak, hogy megismerkedtünk immár 4. éve lesz lassan.
A kötet egyébként kétszer 96 oldalból áll!
Erikának köszönhetem a javaslatokat és a lektorálást. Ő megengedte, hogy válogassak versei közül és azok is benne legyenek a kötetben, ami az én számíze szerint való... Két lány, két világ és sok közös. Ebből áll a barátságunk, ha le szeretném rövidíteni. Vidéken él Erika is én is.Van neki is kapálni valója és nekem is - sőt a rendrakásban sem marad egyikünk sem alul!

Nekem volt az ötletem, hogy legyen közös kötetünk és amit egyszer a fejembe veszek vagy megszületik egy nagy óóóhaj - az általában be is teljesedik, mert dolgozom az ügyön - többek között így született meg a kötet-közösség Erikával!

Az apró szépséghiba nem a "fülek" díszítetlenségében rejlik, hanem abban, hogy a versek látogatói ritkán jelennek meg mindkettőnknél. ezzel azt szerettem volna láttatni, hogy van, aki csak Erikát olvasna, de ott vagyok én is... és fordítva is, de ez inkább legkevésbé igaz, hisz Erika szép lírájával már a kezdetekkor belopta magát a szívembe - ez volt tán az eredet a barátságnak...
Elsősorban nekünk szerzett nagy örömet és ezzel mások is így vannak - elsősorban az ember a maga örömére ír - ha túl kelendő a kötet az már a kiválóság és a tehetség jele. Nálam még kezdetleges, de Erikán már érzékelhető a tudás, a versírás művészetéhez kellő ismeret és lelki fogékonyság. Látásmódja csuda egyedi és ezt a tehetséget nem a kapott szívecskék száma jelzi elsősorban! :)
A rajzokat közösen válogattuk ki, mert Kinga barátnőm jó párat felajánlott megtekintésre.
Tavaly júniusban zártuk le a beküldött verseinket és december 21.-én látott napvilágot.
Ízlések és pofonok - mindenki szabadon választhat, hogy kit miért olvas.
Én a magam nevében maradok köszönettel feléd és örvendek, hogy írtál rólunk pár sort az utókornak!:)
Baráti ölelésem!