Versszerkesztő fejlesztések

Poet•  2020. július 2. 07:18  •  olvasva: 812

Sokan használjátok a Versszerkesztőt, és bár gyakori, hogy több száz verset is írtatok benne, vannak, akiknek több ezer műve is szerepel a rendszerben. A verseket eddig egyetlen oldalon soroltuk fel, ami ilyen mennyiség mellett nem csak átláthatatlan, de használhatatlanul és feleslegesen nagy lista is, ezért mostantól csak a legújabb 30 vers látszódik az első oldalon, és lehetőség van lapozni a régebbiek felé. A könnyebb használat érdekében a verseket nem csak az utolsó szerkesztés ideje szerint, hanem létrehozás vagy hossz szerint is lehet a listában rendezni.


Apró fejlesztés, hogy mostantól a versszakok, szavak és karakterek száma mellett a sorok számát is kijelzi a statisztika, és változtattunk a gyorsbillentyűkön is, amiről bővebben a Versszerkesztőben a ?-re kattintva tudsz olvasni.


Te milyen funkciót látnál még szívesen a Versszerkesztőben?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Poet(moderátor)2020. július 6. 20:54

@tomorg: köszönöm a javaslatokat, felírtam a fejlesztési ötletek közé.

@kokakoma: a legtöbb böngészőben jelenleg is alá vannak húzva pirossal a hibás szavak, sajnos ennél többet mi sem nagyon tudunk nyújtani.

@SirGarhem: egy ehhez hasonló közhelyfigyelő készítésével korábban már próbálkoztam, de sajnos nem sikerült kellően jó minőségűre elkészíteni. Ugyanakkor továbbra is szerepel a hosszú távú terveink között.

kokakoma2020. július 6. 20:29

Sok helyesírási hibát észlelve a versekben, hiszem,hogy egy helyesírási segítés elkelne. Tisztelettel Palotai János ( kokakoma)

tomorg2020. július 5. 17:31

TC! Egy jelölő négyzet átláthatóbbá tenné a listát, a vers mellett, melyik lett feltéve, megjelent. Egy pipa, X, bármilyen jelölés, és a lista végére, teszi automatikusan, vagy alkönyvtárba. MEGJELENTEK, jelölés, ott szerepelnek a már olvasott, feltett versek. Lényeg, az átláthatóság, üdv, Gábor
Ui, és még esetleg egy kereső modul.

Angyalfoldisrac2020. július 5. 12:31

Nincs azokkal gond, inkább a folyamatos fejlesztés, bővítés a hiányosságuk!

Mikijozsa2020. július 4. 09:55

@SirGarhem: na ez tényleg jó ötlet

SirGarhem2020. július 4. 09:52

Tisztelt @Poet!
Nem tudom, hogy javaslataim mennyire életképesek, de a versszerkesztő esetleg még figyelhetné az egyes szavak/ szóalakok gyakoriságát.
Ha felhívja a túlzott használatra a figyelmet, akkor a szinonimaszótárral karöltve remek lehetőséget biztosítana arra, hogy mindenki választékosabban fogalmazzon.

Köszönettel minden hasznos fejlesztésért és javaslataim elolvasásáért:
Krisztián

SirGarhem2020. július 4. 08:42

A verslábakra tagolás megoldható lenne egy gép számára?
Nyilván nem tudna helyesen dönteni minden esetben.

Esetleg nemcsak időmértékes verselést vizsgálhatna, hanem ütemhangsúlyosat is, pl. felismerhetné a felező nyolcasokat.
Mondjuk az első javaslatom (amely akkor nem is olyan egyedi) megvalósítása nélkül ez inkább a verselemzőbe illene.

Poet(moderátor)2020. július 4. 08:06

@SirGarhem: köszönöm a javaslatokat, a témakörös javaslaton kívül ezek már korábban is fel voltak írva a fejlesztési ötletek közé, szerepelnek a terveink között. Felírom a témaköröket is, de az ahhoz szükséges adatbázis létrehozása egy nagyobb fejlesztést igényel.

SirGarhem2020. július 3. 18:59

Esetleg kilistázhatna szavakat témakörök/ kulcsszavak szerint. Pl. a természethez kapcsolódóan, amiket fel lehetne használni versíráshoz.
Lehetne még egy olyan fejlesztés, aminél előre beállíthatunk valamilyen szabályosan ismétlődő szótagszámot, rímet, vagy bármi hasonlót, és a versszerkesztő figyelmeztethetne, ha annak nem felel meg egy sor/ versszak.

Pl. amikor írtam két disztichont, akkor csak utólag vettem észre, hogy az első sor és a második utolsó sora nem hexameter, illetve pentameter. Egy hibás kezdősorra írtam az egészet, sehogy sem tudtam átalakítani jóra azt, így van egy használhatatlan hexameterem és egy pentameterem. De ha a versszerkesztő jelezte volna, hogy nem hexameter az első sor, miután azt megírtam, akkor nem folytattam volna tovább.

SirGarhem2020. július 3. 18:49

Jó lenne, ha a rímképletet, vers- és sorformákat, alliterációkat a versszerkesztő is kiírná, így rögtön látnánk írás közben, és nem kellene a verselemzőbe kimásolni ehhez.

Poet(moderátor)2020. július 3. 08:29

@kevelin: Köszönöm a javaslatot, elkészült a tartalomjegyzék. A blog leírása alatt található minden blognál. Példa: https://blog.poet.hu/Poet/tartalomjegyzek

kevelin2020. július 3. 06:41

Mit látnèk szívesen? Tartalomjegyzéket verseim címèbőla blogoldalamon.Nem kène akkor lapozgatni.könnyebben tudnánk cím után az adott verset megtalàlni

Poet(moderátor)2020. július 2. 17:48

@Törölt tag: köszönöm! :)

Törölt tag2020. július 2. 17:39

Törölt hozzászólás.

Poet(moderátor)2020. július 2. 17:32

@Törölt tag: köszönöm a javaslatot! Jelenleg sajnos senki sem tud a Poet csapatából mobil alkalmazást írni, és a Poet lehetőségeit meghaladja, hogy valakit felbéreljen erre, ezért a mobil weboldalunk fejlesztésén dolgozunk az alkalmazás helyett.

Poet(moderátor)2020. július 2. 17:31

@Törölt tag: Megpróbáltam megoldani a Browserstack oldallal, úgy tűnik, hogy sikerült megoldani a problémát és most megjelenik, de nem tudom, hogy élőben mennyire látható. Ránéznél, hogy nálad megjavult-e?

Törölt tag2020. július 2. 14:19

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2020. július 2. 13:15

Törölt hozzászólás.