Tagok letiltása

Poet•  2014. március 24. 15:02

Mostantól bárkinek lehetősége van letiltani más tagokat az oldalon.

Egy tagunkat letiltani az adatlapján lévő "Letiltás" link segítségével tudod. A tiltást feloldani ugyanitt lehet. A moderátorok letiltására nincs lehetőség. A letiltott tagunk

  • nem tud hozzászólni a verseidhez;
  • nem tud hozzászólni a blogjaidhoz;
  • nem tud a @ jel segítségével megszólítani téged;
  • nem tud levelet írni neked az adatlapondon keresztül.

Kérünk, ha valaki letiltott, tartsd tiszteletben a döntését, és a továbbiakban ne szólj hozzá, és ne beszélj róla az oldalon!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Meroni2014. március 25. 11:06

Akkor bízzunk benne, hogy beváltja a hozzáfűzött reményeket!

Marie_Marel2014. március 25. 10:53

"A letiltásról csak a letiltó és a letiltott tud, így az nem jár olyan negatívumokkal, mint egy nyilvános, mindenki által látható mínuszolás. "
Igen, ez fontos. A dolog diszkrét, amennyire lehet...

Poet2014. március 25. 10:39

@Meroni: köszönöm, hogy megírtad a véleményedet. Eddigi tapasztalataink szerint a funkciót csak kevesek használják, és szinte kivétel nélkül mind olyan esetben, ahol az eddigi viták alapján mi is tudjuk, hogy a tiltás hasznos lesz, mert segíteni fog megelőzni a további vitákat. A letiltásról csak a letiltó és a letiltott tud, így az nem jár olyan negatívumokkal, mint egy nyilvános, mindenki által látható mínuszolás. Természetesen továbbra is figyelni fogjuk a funkció használatát, és ha úgy látjuk, hogy problémákhoz vezet, változtatni fogunk a működésén.

Meroni2014. március 25. 10:29

Én a "tagok letiltása" gombra gondoltam.

Marie_Marel2014. március 25. 10:24

Nálunk a vers hozzászólásnál pont az ellenkező értelmű gomb van: "A hozzászólás hasznosak jelölése". :-)

Meroni2014. március 25. 10:20

Tisztelt Poet!
Nem szeretném ha úgy tűnne, hogy káosz elméleteket gyártok, ezért hozom fel példának, egy másik közösségi portál esetét! Nagyon kedvelt, baráti oldal volt, mígnem egyszer csak uk-muk-fuk változtattak az arculatán. Már ez is nagyon rosszul esett a tagoknak, mert a megszokott dizájn hangulata elveszett, de ráadásul bevezettek egy új funkciót is, az úgynevezett mínuszolást. Hogy ez mért okozott problémát? Azért mert minden adatlap alatt, ott kínálkozott a vörös, mínusz gomb, szinte kiabált hogy Nyomd meg! És meg is nyomták, mert mért is ne!? Elég volt hozzá egy nem tetsző komment, vagy csak egy nem szimpatikus név, vagy bármi?
És jöttek a megválaszolatlan -miértek- Egyre több lett a sértődés, a gyanakvás a bizalmatlanság! Ismerősökön keresztül (által) való üzengetés.
Az aktív tagok közül, egyre többen törölték magukat vagy csak nem látogatták az oldalt, mert megváltozott a társaság, a légkör, s minden. Azóta már megszüntették azt a piros gombot, de már sajnos későn!

Azt javasolnám ha lehet, hogyha nagyon nagy szükség van erre a funkcióra, akkor legalább, ne legyen ilyen feltűnő helyen, mert talán még az is meg fogja nyomni, aki nem akarja!

Tisztelettel: Roni

Torpilla31812014. március 24. 19:56

Kedves Poet.
Köszönöm szépen.

Nagyon szívesen, hogy kifejtettem a véleményemet, és majdnem úgy érzem, hogy reakciód felvetésemet, nem pedig a funkciót szolgálja.

Tisztelettel:
Pilla

Poet2014. március 24. 19:36

@Torpilla3181: köszönöm a részletes véleményt. A tiltás funkció nem befolyásolja senkinek azon jogát, hogy a Poeten publikált tartalmakat olvassa, így az esetleges személyeskedő, szabálysértő hozzászólásokat továbbra is észreveheti és jelentheti a kitiltott személy. A tiltás kizárólag a hozzászólások elhelyezésére vonatkozik. Mivel a tiltott személyek listája nem publikus, nem kell attól tartani, hogy csoportosan fognak tagjaink ok nélkül tiltani másokat. Természetesen figyelni fogjuk, hogy ki hogyan használja ezt a funkciót, és szükség esetén finomítunk a működésén.

Torpilla31812014. március 24. 19:27

Az elütésekért bocsi...naggyon fáradt vagyok...:)

Torpilla31812014. március 24. 19:26

Jaj, köszönöm a fejlesztést, kedves Poet.

Ellenérveim, és egyetértésem íme.:

Végigolvastam a háeszeket, és azt gondolom, hogy a moderátoroknak, és a Poetnek igaza van, kordába kell tartani az izléstelen, negatív érzelmet okozó, vitát indító megnyilatkozásokat, de tiltás gombbal?
Mi lesz ha tiltja valaki egymást.

Itt baráti társaságok vannak, akik szíven viselik egymás sorsát. Egy tagjuk kitilt valakit, szerintem többen fogják kjvetni, ebben a tettében, ami szép dolog, de nem biztos hogy reális. Hiszen akkor egy embert egy, és ötven követője követ úgy, hogy meg sem tudja tetteinek okát magyarázni.
Nekem ez nem szinpatikus.

Jaggi, a 7torony más, mint a poet, szerintem, és úgy gondolom, a két honlapot nem lehet messzemenőleg összehasonlítani...annyira távol állnak egymástól.

Mondjárok meg, ez demokratikus? Mert ha valaki szabálysértő, és a poet megtorolja, ilyenolyan megoldásokkal, tiltani is kell?
Ha a másik oldalát nézem, így hogyan tudja majd meg a poet, ha valaki notoriusan szabálytalankodik.

Szerintem ez a funkció, ugyanannyit használ, mint árt.

Kérlek szépen ne harizzatok, hogy picit belegondoltam, de nekem a családom vagytok. Olyan rossz érzés azt látnom, hogy minden tag, hirtelen felindulásból akár olyan lehetőséget kap, egy tiltás döntésre, hogy aztán akit tilt, lehwtetlen helyzetbe kerülve, szót sem kap.

Most gondoljátok el.

Valaki tilt engem, én már nem láthatom. Nem reagálhatok. Azt írhat rólam, amit akar, akár személyiségi jogomat, vagy jó hírnevemet sértve, mert mondjuk, én kritizáltam őt, egy publikációja kapcsán, kimondottan személyeskedés nélkül, verstani szempontokat figyelembe véve. Aki pedig tilt, az megsértődik, letilt, és elkezd a verse alat személyeskedni, ne adja Isten, szidni. Akkor hogy reagálhatnék? Hiszen le vagyok tiltva. Majd odamegy egy moderátor, és rendre inti? Akkor nem terheljük a moderátorokat? Vagy majd retorzió nélkül marad, minidez?

Gondoljatok bele. Itt a blogban is volt olyan példa, hogy egy bejegyzés alatt, többen, kimondottan személyeskedés nkül véleményt alkottunk egy írásról. Mi volt? Törölte a véleményünket.

Akkor ő eztán tilthat is, ha majd hozzá szólok, aztán sértődve hiteltelenűl alkothat rólam véleményt úgy, hogy arra nem tudokbreagálni.

Azaz.

Eddig ha őszinte voltam, akár főoldalon, akár blogban, max töröltek.

De már tilthatnak is.

Hát, akkor hol az én szabadságom, abban, hogy őszinte lehetek.

Nem lenne ez a funkció rossz, de szerintem ki kellene jobban dolgozni.
Mert problémákat okozhat, ami szintén elveszi a moder1torok idejét.

Kérlek, ne haragudjatok.

De szerintem ezt jobban át kellene gondolni...

Szeretettel, Tisztelettel:
Pilla

Nem

Marie_Marel2014. március 24. 17:29

@petruchio: mivel hsz-ed személyeskedő, tényleg törlöm. :-)
Poet már válaszolt erre:
"Bár tudom, hogy személyes érintettség kapcsán írsz, az azóta visszavont tiltás még a funkció tesztidőszaka alatt került fel. A kellemetlenségért szíves elnézésedet kérem. "
Megjegyzem továbbá, hogy moderátorok hsz-ének törlése szabálysértő...

Marie_Marel2014. március 24. 17:25

@Molnar-Jolan: de, terheli. Egyenként kell megkeresni, felülvizsgálni, és esetleg törölni. Ha nem, levelet írni arról, miért nem. És sok van, nem is gondolnátok mennyi.
Akiket meg emilben zaklatnak, nem tudnak védekezni ellene... Ebből még több van.
Szóval, hasznos lehet az új funkció annak, akit érint.
A többiek meg nem használják, és ennyi.

jagosistvan2014. március 24. 17:23

@petruchio: Moderátorként jogom van bármilyen ilyen jellegű hozzászóláshoz hozzászólni. Tudtommal nem is oly rég kaptál egy levelet, hogy mellőzd a hasonló eseteket. Kérlek tartsd be a szabályokat! Ugyanakkor azt megjegyzem nem a Poet zár ki téged ha ilyenre esetleg sor kerülne, hanem a te viselkedésed. További szép napot Imre.

Poet2014. március 24. 17:21

@Molnar-Jolan: a zászló szabálysértés jelentésre használható, csak felhívja a moderátorok figyelmét a hozzászólásra, nem eredményez automatikus törlést.

BakosErika2014. március 24. 17:19

Szerintem, aki nem tart mások véleményétől, kritikájától, esetleg nem vitatkozó tipus, nem fogja érdekelni, hogy van ilyen lehetőség is. Elfogadja, hogy van és megköszöni a fejlesztést, viszont kapják meg az esélyt azok, akik erre igényt tartanak.

Molnar-Jolan2014. március 24. 17:17

Nem értem, ha a "piros zászlócskát" bárki a főoldalon és a fórumon is használhatja, azaz gépi úton letöröltetheti a hsz-t, akár a sajátját, akár a másét, (ez tudtommal nem terheli a moderátorokat) akkor miért kellett még újabb tiltási módot is "bevetni"? :)
Ilyen sok lenne a jelentgetés, zaklatás?
Ha folyton e-mailt küldözget az illető, legfeljebb nem válaszol, aki nem akar, és törli olvasatlanul. Na bumm. Túl lehet élni - szerintem.

petruchio2014. március 24. 17:16

@Poet: Köszönöm a válaszod....további jó munkát....:)

petruchio2014. március 24. 17:15

Ezt a hozzászólást a szabályzat megsértése miatt törölték a Poet moderátorai.

Poet2014. március 24. 17:11

@petruchio: mivel fontos, hogy a moderátorok mindenki számára elérhetőek legyenek, természetesen nem jelenik meg számukra ez a funkció. Bár tudom, hogy személyes érintettség kapcsán írsz, az azóta visszavont tiltás még a funkció tesztidőszaka alatt került fel. A kellemetlenségért szíves elnézésedet kérem.

jagosistvan2014. március 24. 17:08

@petruchio: "Természetesen én sem fogok senkit se letiltani két okból kifolyólag sem." Akkor most már tisztázva a két ok.

jagosistvan2014. március 24. 17:07

@petruchio: ez is napirenden van Imre.

petruchio2014. március 24. 16:59

Részemről mindegy....nem tartok senki kritikájától ...(bár nem tartom magam valami nagy költőnek, de aki a verseimet ócsárolja az először írjon jobbakat..)....a személyes ellentétek meg úgyse a költészettel függnek össze....

Márton ...de valamit adj azért legalább a látszatra....a demokrácia látszatára....mivel moderátorokat a tagok nem tilthatnak le..ez legyen fordítva is...a moderátorok ne tilthassanak.......csak a LÁTSZAT kedvéért...mintha egyenlőség és demokrácia lenne.....

Pera762014. március 24. 16:58

Van egy funkció. Ezt nem kötelező használni, de szabad.
Aki akarja, élhet ezzel a lehetőséggel. Aki úgy érzi, neki erre nincs szüksége, az nem kell használja.

Poet2014. március 24. 16:54

@Bianca: a szabálysértéseket eddig is lehetőség volt jelenteni a hozzászólás mellett található zászló ikon segítségével. Ez a funkció rendkívül hasznos szerepet játszik a Poet barátságos légkörének fenntartásában. Elképzelésünk szerint a letiltás funkciónak is ehhez hasonló pozitív hatása lesz.

jagosistvan2014. március 24. 16:52

@Bianca: Feljelentések most is vannak folyamatosan Bianca. Nekünk lenne a legjobb ha nem lenne, de vannak.

hextorini2014. március 24. 16:51

@Poet: jó, ez jogos. Bár ahogy elnézem a versek alatt nemigen van negatív kritika, akinek nem tetszik a vers az általában nem is ír hozzá, mert senkinek nem esik jól a bántás. Én legalábbis így vagyok vele. Ami nem tetszik, ahhoz nem írok inkább semmit.

Bianca2014. március 24. 16:49

Bocsanat, de a kovetkezo A tagok feljelentese lehetoseg lesz? Es aki nem tetszik feljelenthetem Nalatok. Tenyleg nem erzitek?

Poet2014. március 24. 16:40

@hextorini: a vers hozzászólások törlését szándékosan nem engedélyezzük, mert félő, hogy ezzel sok visszaélés történne (negatív kritikák törlése és csak többi hozzászólás meghagyása), ami torzítaná a versekről kialakított képet és további vitákhoz vezetne.

hextorini2014. március 24. 16:35

@Poet: igen, ezt tudom, és hallottam róla hogy a fórumon nagy viták vannak, jómagam nem nagyon fórumozok, nem lehetne csak ott alkalmazni a tiltást és a főoldalon a versek alatt pedig a blogban elérhető törlést bevezetni? Csak kérdezem.

jagosistvan2014. március 24. 16:23

@hextorini: hidd el rengeteg kérés jön a moderátorok felé, hogy verseik alól töröljük xy hozzászólását, mert sértőnek érzi. Ezek a kérések mind a moderátorok idejét veszik el például attól, hogy több verset szerkesszenek meg.

Poet2014. március 24. 16:22

@hextorini: más hozzászólását törölni csak a blogban lehetséges, a verseknél és a fórumban nincsen ilyen funkció, valamint az adatlapon történő e-mail küldés tiltására sem volt eddig lehetőség.

hextorini2014. március 24. 16:19

A fb-on is van ilyen és ott is elkeserítő dolog. Nem tudom, ezzel megint egy csomó sértődés lesz, inkább olaj a tűzre mint megoldás. Lehet hogy én vagyok naiv de tényleg van itt olyan "zaklató" akit ne lehessen leszerelni? Eddig is volt az a funkció, hogy akinek nem tetszik a hsz-e, vagy bántót ír, azt lehetett törölni. Ez szerintem elegendő.

Poet2014. március 24. 16:19

Köszönöm a véleményeket. Természetesen senkinek sem szükséges használnia a funkciót, amennyiben nem ért egyet vele, és valószínű, hogy egyikőtöket sem fogja más tagunk letiltani, ha nem írtok szabálysértő hozzászólásokat verseikhez vagy bejegyzéseik alá.

A moderátori csapattól nagyon sok időt vesz el az a rengeteg szabálysértés és törlési kérelem, ami az oldalon kialakult viták során keletkezik, és többen jelezték már számunkra, hogy egy ilyen funkció segítene nekik a további viták elkerülésében. Természetesen mi is örülnénk annak, ha nem lenne szükség arra, hogy tagjaink letilthassák egymás hozzászólásait, tapasztalataink szerint azonban szükséges és hasznos lehet ennek bevezetése. Természetesen figyelni fogjuk, hogy eléri-e a funkció a kívánt eredményt.

jagosistvan2014. március 24. 16:12

Gyerekek a 7tornyon is van hasonló. Gondolom azért lett bevezetve. hogy megkönnyítse a moderátorok munkáját és hogy a vitákat rövidre lehessen zárni. Bár lehet, ezt csak én gondolom így. Majd jön Márton és elmagyarázza miért. Elvégre is ő a főnök. :)

hextorini2014. március 24. 16:08

@Bianca: egyetértek veled, ez rendkívül bomlasztó.

hextorini2014. március 24. 16:07

Hát ez borzasztó. Nem jutok szóhoz, hogy ezen az oldalon ilyen megtörténhet. Nagy csalódás. :(

szebarb2014. március 24. 16:04

Érdekes változás.
Szerintem én nem fogom alkalmazni, hacsak nem mától akar valaki zaklatni, levelekkel, hsz.-okkal bombázni. De ezt nem hiszem. Még a blogból se töröltem senki hsz-át. akinek idegesítettek az okoskodásai meg már nincs itt.

jagosistvan2014. március 24. 15:58

Ez csak egy lehetőség, amivel él az aki akar.

jagosistvan2014. március 24. 15:57

Jó lesz ez a gomb még gyerekek, majd meglátjátok. Használata nem kötelező, de lesz aki majd alkalmazza, csak hogy ne kapjon személyeskedő kommenteket. legalább is én így vélem. Természetesen én sem fogok senkit se letiltani két okból kifolyólag sem. De hát kinek a pap, kinek a papné.

Bianca2014. március 24. 15:56

Szeretnem, ha ezt visszavonnak! Nagyon rossz izu dolog. Felnott emberek el tudjak donteni, hogy kinek valaszollnak. Nem erzem meltonak a Poet szellemehez, inkabb bomlaszto, taszito.

Törölt tag2014. március 24. 15:49

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2014. március 24. 15:49

Törölt hozzászólás.

petruchio2014. március 24. 15:48

Ez tényleg nagyon kisstílű...

Bianca2014. március 24. 15:45

Igen, mint mindig: ket magyar harmat akar! Ha itt ez van ne csodalkozzunk a "vilagon".

skary2014. március 24. 15:41

soha senkit sem tiltanék le...az olyan kisstílű...

jagosistvan2014. március 24. 15:11

Talán ez segít hogy, nehogy elfajuljanak a viták.
"Kérünk, ha valaki letiltott, tartsd tiszteletben a döntését, és a továbbiakban ne szólj hozzá, és ne beszélj róla az oldalon!"
Ezt kellene majd jobbára betartani. :)