Poet kérdőív eredmények

Poet•  2013. november 7. 10:47

A Figyelőből elérhető kérdőívünkre 3 nap alatt több mint 200 válasz érkezett. Köszönjük a rengeteg javaslatot, amit megosztottatok velünk! Rengeteg hasznos apró ötletet és megjegyzést kaptuk, melyek közül itt most csak a legtöbbet említettekkel foglalkozunk egy bejegyzés erejéig.

A vers elbírálások gyorsasága

A válaszokból egyértelműen látszik, hogy még mindig a vers felkerülések gyorsasága az, amiben a legnagyobb elmaradásunk van az elvárásokhoz képest. Tagjainknak 59%-a gondolta azt, hogy a jelenlegi várakozási időn jelentős mértékben javítanunk kellene, ugyanakkor 71%-uk elégedett a naponta felkerülő versek számával, és 45%-uk több olvasót, 42%-uk pedig több hozzászólást szeretne verseihez. Nehéz ezeknek a várakozásoknak megfelelni: ha a versek gyorsabban kerülnek fel az oldalra, akkor a jelenleginél naponta sokkal több mű jelenik meg, így azonos látogatottságot feltételezve egy-egy vers kevesebb olvasót és ezáltal kevesebb hozzászólást is kap. Egy vers felkerülése után ráadásul az alkotó az átlagnál több időt tölt a saját versénél, így a gyakoribb felkerülés szintén csökkenti a többi versnél az aktivitást.

A versek gyorsabb elbírálása elméletileg megoldható, hiszen minden moderátort kereső felhívásunkra rengeteg válasz érkezik, így csak bővítenünk kellene a moderátori csapatot. A fentiek miatt ugyanakkor összességében nem javulna ezzel a Poet megítélése, csak máshová helyeznénk át a problémát. Egy lehetséges megoldás lenne, ha a vers beküldési lehetőség nem járna automatikusan mindenkinek, csak bizonyos számú építő jellegű hozzászólás elhelyezése után küldhetne be mindenki újabb művet. Így az egyes versek olvasottsága és a hasznos hozzászólások száma is növekedne, miközben akár a jelenleginél több vers is felkerülhetne az oldalra. Az építő jellegű kritikák megfogalmazása ráadásul magát a hozzászólás íróját is segíti, hiszen a hibák keresése és megírása során olyan gyakorlatot szerezhet, amit a saját műveinek alkotása során is kamatoztathat. Sajnos azonban ennek a megoldásnak is vannak hátulütői. A kezdő alkotókra sokkal nagyobb terhet róna az építő jellegű kritikák megfogalmazása, és eddigi tapasztalataink alapján rengeteg sértődésre és vitára adna okot egy-egy negatív megjegyzés, főleg, ha olyanoktól érkezik, akik a szerző szerint nála kevésbé jó verseket írnak.

A beküldött versek szűrése

A nem gyermekbarát versek szűrését sokan kifogásolták a szabadszavas válaszokat írók között, valamint gyakran szerepelt itt az az ötlet is, hogy minőség szerint viszont szűrjük a műveket, jóllehet a Poeten olvasható versek minőségével csak a kérdőívet kitöltők 13%-a volt kifejezetten elégedetlen. Bár természetesen megértjük, hogy a gyermekbarátság kritériuma sokaknak kellemetlenségeket okoz, és az évek során volt időnk jól megismerni az ezzel kapcsolatos, rendszeresen megkapott érveket, a Poet filozófiája továbbra is az, hogy a verseket a lehető legszélesebb körhöz szeretné eljuttatni, a lehető legtöbb alkotónak biztosítva a publikálási lehetőséget, így - az extrém esetek kivételével - sem a minőség szerinti szűrést, sem a felnőtteknek szóló versek publikálásának engedélyezését nem tervezzük bevezetni.

Érthető, ha az olvasók minél jobb művekkel szeretnének találkozni az oldalon, ugyanakkor a kevésbé gyakorlott szerzők azok, akiknek igazán szükségük lenne a kritikára, azaz a nagyobb figyelemre is ahhoz, hogy fejlődni tudjanak. A minőségi versek kiemelése mindenképpen hasznos, hiszen a nem regisztrált látogatóink ilyen műveket keresnek, és hozzászólási lehetőség hiányában ők amúgy sem tudnának segíteni a kezdő alkotóknak. Fontos tehát, hogy minél jobban ki tudjuk szűrni az igazán minőségi műveket, és ezen továbbra is dolgozni fogunk. Ugyanakkor a regisztrált tagjaink között már nem biztos, hogy ez az irányvonal a megfelelő (ezért is van például a "Figyelemre várnak" menüpontunk), és ezt figyelembe kell vennünk az egyes fejlesztések készítésekor.

A minőségi művek kiemelése

Sokan kifogásolták, hogy a kedvencnek jelölések adok-kapok alapján működnek, és sok minőségi vers nem kap kellő figyelmet az oldalon. Korábban már láttuk, hogy ezen a téren amúgy is fejlődni szeretnénk, ezért hasznos lenne megnehezíteni az ilyen adok-kapok jellegű kedvenceléseket, ami azzal az előnnyel is járna, hogy az egyes alkotók objektívebb képet kaphatnának műveikről. Erre lehetőséget adna, ha a versek eleinte szerző megjelölése nélkül jelennének meg az oldalon, és csak hozzászólás elhelyezése után tudná meg az olvasó, hogy ki volt az alkotó. Ugyanakkor problémás, hogy a nem regisztrált alkotók így nem látnák a szerző nevét, ami a művek név nélkül történő átvételével, utánközlésével járna, amit természetesen mindenki szeretne elkerülni. Ha a nem regisztrált látogatóknak megjelenne a név, akkor ki-be lépéssel ki lehetne játszani a rendszert (vajon hányan élnének ezzel a lehetőséggel?). Kérdéses továbbá az is, mi történne az alkotók figyelésével, hiszen az leleplezhetné a művek szerzőit. Az a megoldás, hogy a versek csak a belépett tagoknak, és csak egy hétig jelennének meg név nélkül, és utána válnának publikussá, megoldaná ezeket a problémákat, és ha az ilyenkor kapott kedvenceléseket a rendszer nagyobb mértékben venné figyelembe, az segítene az objektívebb toplista kialakításában is.

Amivel elégedettek vagytok

A moderátorok munkáját a többség szerencsére jónak ítéli, csak tagjaink 6%-a volt kifejezetten elégedetlen az általuk végzett javításokkal. Ez megerősít bennünket abban, hogy a jelenlegi két lépcsős elbírálás, az automatikus vers javítások és persze moderátoraink figyelme és tudása is megfelelő, és természetesen ezúton is köszönöm a moderátori csapatnak, hogy ilyen jól végzik a dolgukat. :)
A soron kívüli vers elbírálások is nagy sikert arattak: csak 6% gondolja úgy, hogy jelentősen gyakrabban kellene ilyen lehetőséget biztosítani, és mindössze 85% elégedett volt soron kívüli vers elbírálások gyorsaságával.

A kérdőívet kitöltők többsége naponta látogatja a Poetet, és a konkurenciát legfeljebb azért használja, hogy a művei szélesebb körben olvashatóak legyenek. Az ezzel kapcsolatban visszajelzést írók többsége szerint a Poet nyújtja a legtöbb lehetőséget, funkciót, olvasót és értékelőt az alkotóknak.

Még egyszer köszönjük a rengeteg választ, és kíváncsian várjuk véleményeteket, javaslataitokat a felmerült problémákkal, illetve a fentebb vázolt megoldási ötleteinkkel kapcsolatban.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Marie_Marel2013. november 8. 18:33

@Sea: Hiszen önkéntes lenne. Nem egy kötelező dologról beszélünk. Ez csak egy lehetőség. Annak, aki szeretné. :-)

Törölt tag2013. november 8. 15:03

Törölt hozzászólás.

Ernest2013. november 8. 14:16

Elkezdtem kitölteni, de aztán abbahagytam, mert egyre jobban köhögtem - poéta betegség, nem kell másra gondolni. :)

Törölt tag2013. november 8. 14:14

Törölt hozzászólás.

Marie_Marel2013. november 8. 14:07

@cseszlovak: tedd be a blogodba. Elolvasnám. :-)

Marie_Marel2013. november 8. 14:02

Meg nem is lenne kötelező, csak egy újabb "szolgáltatás": lehetőség. :-)

Marie_Marel2013. november 8. 14:01

@Törölt tag: Dehogy. Ellenkezőleg. Én is kíváncsi lennék rá, hogy név nélkül milyen hsz-eket kapnék. Mert gyanítom, hogy sokkal kevesebb "deszép" típusút... Azt hiszem, értesz. :-)

Törölt tag2013. november 8. 13:50

Törölt hozzászólás.

Marie_Marel2013. november 8. 13:45

@Törölt tag: az maradna, úgy ahogy van. :-) Mert szeretik.
Ez egy másféle megmérettetést kínál annak, akit esetleg érdekel.

Mona742013. november 8. 13:32

@Marie_Marel: Tisztában vagyok a poet nyújtotta lehetőségekkel, szerintem olvasd el figyelmesen amit írtam.
Amin a töprengés folyik, arra azért nincs jó orvosság, mert ami az egyiknek jó, a másiknak rossz. Én a magam részéről mindkét oldalt megértem, de továbbra is Évi érvelését érzem a legigazabbnak.

hextorini2013. november 8. 13:31

Limmi :D kíméletlen vagy! :)

Törölt tag2013. november 8. 13:27

Törölt hozzászólás.

Marie_Marel2013. november 8. 13:09

@Mona74: "maximum a szolgáltatásokat bővíteni (pályázatok kiírása, kereső funkciók, több találkozó szervezése, stb.). "
Ez folyamatosan történik. Nincs olyan amatőr portál az országban, aminek több szolgáltatása lenne, mint a Poetnek. :-)
A töprengés azon folyik, hogyan lehetne a fejlődési lehetőséget segítő, őszinte vélemények számát növelni. Ha (aki választja ezt a lehetőséget) egy hétig név nélkül szerepelne a versünk, akkor talán nem befolyásolná a véleményeket az egyéni szimpátia, vagy antipátia, és csak a versre koncentrálnának a hozzászóló felhasználótársak.
Valami ilyesmi lehet ennek a felvetésnek a háttere... Szerintem.

cseszlovak2013. november 8. 11:58

egyetlen gondolat/hozzáfűznivaló:
a magam és mások által is (eddigi) legjobbnak mondott versemet soha nem rakhatom fel a poet oldalára, mivel egyetlen egy nem poet-barát ("nem gyerekbarát") kifejezés szerepel benne...
higgyétek el, már sokat töprengtem, hogy átírjam-e? készítsek-e belőle variációt. és arra jutottam, hogy nem. nem írom át.
emiatt a szabályozás miatt nem fogjátok tudni megismerni itt ezt a szöveget.

másrészt pedig: értem én a gyermekbarát elvet.
egyetérteni viszont - az oldal teljes működésével és felületével kapcsolatban - nem tudok. ha gyermekbarátnak kell lenni teljes egészében, úgy ezek a versek gyermekeknek szánt művek egytől egyig. nemdebár?
nézzünk meg gyakorlatilag bármely költőt most, vagy akár 100-200-300 évre visszamenőleg. írtak ezt-azt. a gyermekbarátság volt a fő szempont? mert a gyermekek részére írtak?...
nos igen. akkor, amikor a gyermekek részére írtak.

Mona742013. november 8. 11:53

Anyukám szokta mondani: "Jobb, mint lesz!"

Évivel (pauleve55) teljes mértékben egyetértek. Valami miatt ennek az oldalnak nagy a látogatottsága, a "lélek"-szám folyamatosan nő. Azt gondolom, ennek mindenképpen örülni kell. Azt mutatja, hogy az emberek szeretnek itt lenni. Néha jobb nem megváltoztatni a dolgokat, maximum a szolgáltatásokat bővíteni (pályázatok kiírása, kereső funkciók, több találkozó szervezése, stb.).

hextorini2013. november 8. 11:26

Levente, ezt már javasoltam én is, de elvetették az ötletet, sértődésveszély fennállása miatt.

'aortaszaggató' :DDDDD

lukacsleopold2013. november 8. 11:21

Úgy tűnik, nehéz jó rendszert faragni. Megítélésem szerint érdemes megtartani azt a kettős mércét, mely eddig is jellemezte a rendszert. A szívek szubjektív világát kiszűrni technikailag szinte lehetetlen, s ahogy Éva írja: sokaknak szüksége is van a lélekmasszírozás ilyen formájára. Ott van ugyanakkor az objektívnek tekinthető rendszer, a moderátorok általi kiemelés. Miért ne lehetne bevezetni az 1, 2, 3, vagy akár 4, 5 csillagos kiemelést? Pl. a jelenleg kiemelt versek lehetnének 3-5 csillagosak, a szürke ködből kiemelkedő, de nem aortaszaggató művek pedig kaphatnának 1, max 2 csillagot. Ez hülyeség?

Törölt tag2013. november 8. 11:16

Törölt hozzászólás.

hextorini2013. november 8. 11:13

Ez nem lehet opció. Nincs értelme. Senki nem fogja választani. :)

Törölt tag2013. november 8. 11:05

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2013. november 8. 11:01

Törölt hozzászólás.

Poet2013. november 8. 11:00

@pauleve55: természetesen könnyedén megoldható, hogy a szerző neve ne látszódjon akkor sem, ha választ ír a hozzászólásokra.

Poet2013. november 8. 11:00

@Symon-Serenus: egyik általad felvetett problémát sem látom megoldhatatlannak. A név nélkül megjelenő verseknél kiemelt helyen szerepelhet az az információ, hogy a név milyen módon tekinthető meg, és hogy a vers átvétele enélkül semmiképpen nem megengedett. Másrészt természetesen lehetőség van arra is, hogy ne minden beküldött vers jelenjen meg név nélkül, csak azoké, akik külön szeretnék így is megmérettetni a verseiket, és ezt bejelölték a vers beküldésekor.

hextorini2013. november 8. 10:57

@pauleve55: ezt nagyon szépen elmondtad, Éva.

És valóban, ha a szerző hozzászól, máris kiderül kié a vers. Vagy esetleg ez is tiltva lenne, hogy a szerző egy hétig reagáljon? Ez egyre morbidabb... :(

hextorini2013. november 8. 10:54

@Symon-Serenus: szerintem sem tragikus. Jól érzed.

Limmike, lehet, hogy ez a cél. (???)

pauleve552013. november 8. 10:54

Akkor bizony a név nélkül megjelenő vershez kapott hozzászólásokra reagálva a szerző első nap elárulja majd magát. Vagy a hozzászólásokat is névtelenné lehet tenni? Esetleg a szerző regisztrált, saját oldalára sem kerül fel a saját verse? Mert, ha igen, akkor máris elárulta magát... Biztosan érdemes ilyen "megtorlást" alkalmazni ezzel az elfogadáson alapuló, szeretettel teli, önbizalom növelő lelki terápiával szemben? Mert ez bizony nem csak a versekről szól, de ezt biztosan Ti is tudjátok. Ez az oldal hatalmas segítséget nyújt kimondhatatlan, feldolgozatlan, nyomasztó lelki terhek gyógyításában. Egy-egy like nem a vers nagyságát bizonyítja, hanem a szerző lelkét támogatja.
Már eddig is nagy-nagy segítséget kaptam Tőletek-Általatok... ne üldözzetek ki ebből a lelki menedékből :-))

Törölt tag2013. november 8. 10:44

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2013. november 8. 10:39

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2013. november 8. 10:37

Törölt hozzászólás.

pappjani2013. november 8. 10:03

Ez szerintem így jó, ahogy van! -Az emberi szubjektivitás tudat minősítő elvárt sikerélményei stimulálják a lelkesedési mutatókat! Termelékenységi szintnövekmény tömegdömpinges céltévesztés vakuló tájolásának tévébe áramoltatva lényegi mondanivaló fonáklatos képzavarát... Elme, színvonal, érték utókor döntő bírálatának vigasztaló visszamenőleges hatály joga! Azért írunk mert van ihlet, igazság érzet, lázadó szellem, leleplezőn ironikus vágy, önmegfelelő éntudatos tudat áram! -A dicsőség keveseknek, és nem mindig az arra érdemeseknek jut, de nem azt jelenti hogy nem jók! Világ az emberben, sors a létben!!! -Mind más, különb, silányabb sóhajtó, jajgató, vagy épp gondtalan! -Közös, egyenlőn arányos mindenki által elfogadott eredőre rendszerbe foglaltan lehetetlenség megoldást találni! A járt út a biztos! -Reform ha díszesen fonja tollát, porba zuhanón szürkülhet utálatos hatalom vont eminenciásként! -Én sok sikert kívánok minden költő társamnak, és moderátornak! -Tiszteletem, és megbecsülésem, sok siker kívánok további értékes közért tevékenykedő munkához! Az elvetett mag kihajtó csíráját a napfény emeli égnek tornyára, termőföldi méh-gyümölcs szülő képlete a törékenyen esendő ember mely felnéz jövőnek díszesen hatalmasodott remekére! -Lehet hogy nem mi leszünk, de általunk valósul az elmondhatatlanul, kigondolatlanul minősített mű elismerő katarzisa...***... -Papp Jani: -Atya!

Törölt tag2013. november 8. 09:41

Törölt hozzászólás.

hextorini2013. november 8. 09:34

@Törölt tag: pontosan... Regisztrálni nem tart semeddig.

Törölt tag2013. november 8. 09:34

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2013. november 8. 09:33

Törölt hozzászólás.

hextorini2013. november 8. 09:31

Sea, ez potosan így van... teljesen felismerhető a stílus. :)

Törölt tag2013. november 8. 09:31

Törölt hozzászólás.

hextorini2013. november 8. 09:30

@Marie_Marel: igen, de ott csak a zsüri látja, szakmailag felkészült emberek, akik nem élnek vissza ezzel.

De ha ez a rendszer bevezetésre kerül, naponta akár több tízezer, nem regisztrált olvasó is láthatja és happolhatja el a szerző nélküli verset.

Törölt tag2013. november 8. 09:26

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2013. november 8. 09:23

Törölt hozzászólás.

Marie_Marel2013. november 8. 09:15

Nagyon sok pályázaton is gyakorlat, hogy a zsűri név nélkül kapja meg bírálatra a verset, és csak a bírálat után válik ismertté a zsűritagok számára a szerző neve... A pártatlan elbírálás érdekében.
Valami ilyesmi lenne ez is. A verset értékeljük, és ne a barátságunkról, szimpátiánkról biztosítsuk a szerzőt. Arra célra ott van a szívtörés.
Én kíváncsi lennék pl. a pártatlan véleményekre. :-)
Ez persze csak az én véleményem.
(Arról viszont szemernyi kétségem sincs, hogy ezt is megpróbálnák a notórius "szívgyűjtögetők" kijátszani.)
És csak egy hétről lenne szó...

Mona742013. november 8. 09:11

@Poet: Azt gondolom, hogy így valóban kevesebb vers kerül majd beküldésre. Ha magamból indulok ki, ilyen feltételekkel biztosan nem küldök be több verset. Sajnálom.

hextorini2013. november 8. 08:39

Szerintem sokan vagyunk úgy ezzel, hogy akkor inkább nem töltünk fel főoldalra verset, ha csak egy percig is látható lesz szerző nélkül. Ezzel a Poet két legyet ütne egy csapásra.. kevesebb vers kerülne ki, csökkenne a várakozási idő, ugyanakkor pártatlan vélemények születnének.

De azzal számolni kell, hogy lesz olyan is, aki csak szerzővel "ellátott" vers alá ír majd kritikát, kivárva azt a bizonyos időintervallumot, ami szerző nélkül telik el.. (1 nap, 1 hét?!)

Izgalmas játéknak ígérkezik ez, csak ne velem játsszák.. :)

@Symon-Serenus: az elfogultsággal nekem nincs bajom, de ha most ránézel egy-két versre, érdemtelenül ott virít 30-40 szív, míg kiemelt és valóban jó versek 8-10 szívet kapnak... előbbiek a legnépszerűbb versek kategóriába kerülnek bele, a művészi értéket hordozó alkotások meg eltűnnek a süllyesztőben.... ezért érzem teljesen fölöslegesnek a szívecskézést. Ha a pontozás nem fér bele, akkor ne legyen semmi, csupán vélemény. A megítélés így is, úgy is szubjektív.

kistenkes2013. november 8. 08:17

@Symon-Serenus:
Olvasva és végiggondolva a hozzászólásodat, az én előző megszólalásomat legszívesebben törölném, hsz tökéletesn IGAZAD VAN Frici

Poet2013. november 8. 08:12

@Symon-Serenus: köszönöm, hogy megosztottad velünk a véleményedet. Amennyiben a mű szerzője annak tudatában tölti fel hozzánk verseit, hogy az meghatározott ideig neve nélkül kerül publikálásra, a közléssel nem sértünk szerzői jogokat. Ez a megoldás sok más oldalon, például fotó értékelő lapokon is elterjedt. Természetesen a funkció megvalósítása esetén is adnánk lehetőséget a név megtekintésére, a rendszer (és a szerző) ilyen esetben viszont már tudná, hogy az értékelés a neve megismerése után érkezett.

stapi2013. november 8. 07:44

Könyvesboltban:

...
- Tessék parancsolni!
- Egy jó minőségű könyvet szeretnék vásárolni. Tud ajánlani valamit?
- Hogyne, kérem. Itt ez a keményfedeles, fűzött példány. 90 g-os ofszet papírra nyomtatták, nehezen szakad, nem gyűrődik. A kiváló fűzésnek köszönhetően nem hullanak ki a lapjai.
Vagy itt ez a valódi kecskebőr kötésű biblia. Szintén fűzött, a lapjai...
- Félreértett, kérem. Szeretnék jó verseket olvasni. Amilyeneket valamikor írtak. Tudja, Petőfi, Arany, József Attila, stb. Bárcsak most is írnának olyanokat...
- Értem, uram. Akkor Ön értékes könyvet keres. Azt is tudok ajánlani... Itt ez a rongyosra olvasott, antik darab, már több ezren olvasták. A lapjai hullanak, gyűröttek, de garantáltan értékes olvasmány. Becsomagolhatom?
- Igen, köszönöm...

Törölt tag2013. november 7. 22:55

Törölt hozzászólás.

kistenkes2013. november 7. 22:06

A versek, alkotók figyelésével kapcsolatos lehetőség, ha nálam a figyelt alkotók listáján megjelenne annak a verse, akit figyelőmbe tettem, de név nélkül. Így biztosan nem maradnék le a verséről, mégis biztosítaná a pártatlan véleményalkotást.

Mona742013. november 7. 20:54

@Poet: Köszönöm szépen a választ, és örülök, hogy lesz ilyen lehetőség. Akkor kivárok.

Poet2013. november 7. 20:43

@Mona74: a fejlesztési listánkon szerepel a szerzők lakhely szerinti listázásának lehetővé tétele, a fejlesztési héten majdnem sor is került rá, de akkor végül más funkciók elkészítése mellett döntöttünk. Később valószínűleg megvalósul majd, de jelenleg sajnos nem tudom megmondani, hogy mikor.

Mona742013. november 7. 20:41

Még egy dolog. A kérdőív kitöltésénél felvetettem, hogy hasznos lenne, ha rá lehetne keresni a szerzők lakóhelyére. Jó lenne megtalálni egymást, akár azért is, hogy egy esetleges poet-találkozóra nagyobb eséllyel eljuthassunk, de nagyon örülnék annak is, ha itt a viharsarokban is "szerveződne" egy ilyen összejövetel.
Kérdezném, hogy ezek valamelyikének megvalósítására van-e esély?

Mikijozsa2013. november 7. 20:34

Szerintem amikor lehetne beküldeni olyan témákban verset, amelyek éppen előnyt élveznek, olyankor lehessen annak is, beküldeni, aki már beküldött, de valamilyen hosszú folyamat véget éppen nem akarják művét még csak észre sem venni. Szerintem nincs joga senkinek, hogy hátrányos helyzetbe részesítse azokat, akiket amúgy is túl hosszú elbírálási idővel bűntett a főmoderátor.

MolnarSandor2013. november 7. 19:52

Nem vagyok elégedett a versek elbírálásának gyorsaságával. Azzal egyetértek, hogy a műveket minőségük szerint kellene berangsorolni. Azzal viszont már nem, hogy a gyerekbarát verseket ennyire előnybe részesítik. Hiszen tudjuk, hogy az itt publikálók többsége bizonyára nem gyerek és a verseket se főként gyerekek olvassák. Láttam már itt egy pár olyan verset ami sok kis háziállatról meg manócskáról, pöttyöslabdákról szól. Ez mind szép, de tudjuk, hogy az élet sajnos nem erről szól. Az élet igazságtalan és ezt bizony gyakran erélyesen kell tolmácsolnia egy művésznek a közönség felé,na befogadó felé. Ez a véleményem.

Kipy2013. november 7. 18:24

A vers elbírálásának gyorsaságával egyetlen gondom van: ha adott egy bizonyos esemény, ahol azon témában beküldött versek, amelyről az esemény szól, soron kívül kerülnek elbírálásra. S ha én eme lehetőség tudatása előtt beküldtem egy verset, s ki tudja, motivációt érzek arra, hogy beküldjek egy az előbb említett témájú alkotást, volt rá példa, hogy az esemény előtt beküldött versem csupán az esemény után került fel, így lemaradván az adott eseményről.
Tudom, hogy nem a moderátorok hibája, hanem hogy rengeteg vers várt így is elbírálásra, s pluszban még a soron kívüli elbírálások is folyamatban voltak, csak gondoltam megjegyzem.

BenG2013. november 7. 17:15

A vers elbírálásának a gyorsasága szerintem jó is, meg nem is.
A rossz oldala az, hogy sokat kell várni a vers felkerülésére - viszont nagyon szeretem ezt a türelmi időszakot, amikor azon izgulok, hogy a versem fel kerül-e és ha igen, mennyire lesztek vele megelégedve.
Az ünnepek előtt is az ünnepre várni a legjobb érzés. Aztán olyan gyorsan eltelik minden...

hextorini2013. november 7. 16:02

bári = bárki

hextorini2013. november 7. 16:02

Én sem szeretném ha a versem csak úgy, a nevem nélkül olvasná akárki!!! Hol vannak akkor a szerzői jogok? Bári csak úgy elemelhetné, hiszen "nincs" szerzője!

Erdei2013. november 7. 16:01

@Mona74: Igazad van, ez valóban kellemes tapasztalat, többek közt ezért szeretek itt lenni! :)

Törölt tag2013. november 7. 15:43

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2013. november 7. 15:35

Törölt hozzászólás.

Mona742013. november 7. 15:26

@Symon-Serenus: "Egy észrevétel: az oldal közössége mérsékelt, és ez nagyon jó. Itt ritkán futok bele felesleges mocskolódásba és még ritkábban olvasok túlzóan elmarasztaló, már a jó ízlés határait túllépő "véleményeket". A tagok itt tiszteletben tartják mások személyiségét és ha akad is gondja valakinek egy verssel kapcsolatban, úgy a véleményét kulturált formában közli. Jó lenne, ha ez a továbbiakban is így maradna."

Nagyon igazat szóltál! :)

SalinaSummer2013. november 7. 15:20

Én abszolút megértem a problémákat. Ez az egy-hétig-név-nélkül ötlet egészen jó, hiszen így tényleg objektívebben lehetne véleményt nyilvánítani. Igazából én a kérdőívben csak a főmoderátornál várakozó versek felkerülésének gyorsaságát kritizáltam, de ez szerintem nem megoldhatatlan probléma. Mással nincsen bajom.

Törölt tag2013. november 7. 15:16

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2013. november 7. 15:14

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2013. november 7. 15:09

Törölt hozzászólás.

Gyongy442013. november 7. 14:45

@Sea: Nem tartom jónak a limitált mennyiségű beküldést. Az átfutási idő maga limitál. A legtöbb szerző igenis jónak érzi a műveit, miért kritizálná, miért szűrné maga? Ha nem érezné úgy, hogy ez most a világon a legfontosabb mondanivaló, nem írná le, nem akarná megismertetni. Én elég gyakran "előmoderálok", és olyan 5-10% körüli az a vers, amelynél a "nem tudok dönteni"-t választom. Ilyenkor kerülnek előtérbe ízlésbeli kérdések, ami felől tényleg döntenie kell a moderátornak: az oldal irodalmi értékével mennyiben van összhangban az illető mű.

Poet2013. november 7. 14:39

@LLzoli: a felvetéseddel egyetértek, azonban az egyház kritikája, illetve az általad felsorolt szavak jelenléte eddig sem adott okot a versek elutasítására. Amennyiben e-mailben elküldöd nekem a szóban forgó verset, meg tudom nézni, hogy mi más okból utasíthattuk azt el, vagy jelezni tudom, ha tévedés történt.

LLzoli2013. november 7. 14:24

Symon-Serenus és Sea véleményével teljesen egyetértek, kiegészíteném egy saját problémával:
Teljesen egyetértek azzal hogy felnőtteknek szóló, káromkodós-erotikus tartalmú versek ne jelenjenek meg. Én nem is azt kértem a kérdőívben, hogy ilyen versek jelenhessenek meg, és szerintem a többiek sem azt kérelmezték, hogy szabadon káromkodhassanak.
Vagy félreértitek, vagy nem akarjátok megérteni a kérést:

Sokan egyszerűen csak alacsonyabb cenzúraküszöböt szeretnének. Merthogy feleslegesen ilyen magas. Konkrétan nem írom le, milyen sorok miatt kerültek már itt elutasításra verseim, de körülírnám: ha egy a mai világot kritizáló versem egyik sorában, azaz 3 vagy 4 szóban, káromkodás nélkül azt állítom, hogy bizonyos egyházi méltóságok nem olyan szentek, mint amilyennek tűnnek, akkor az a vers miért ne jelenhetne itt meg?
Vagy ha valaki ír egy sötét jövőképet, amelyben olyan szavak szerepelnek, mint a "veszett", a "férgek" vagy a "rohadt", miért kell elutasítani? Kinek a lelkét fogják ezek a szavak bántani? Ha valaki olyan prűd, hogy kiakad rajtuk,annak ajánlom, be se kapcsolja a netet!

Kb ennyi lenne az én gondom.
Üdvözöl benneteket: Zoli

Törölt tag2013. november 7. 14:22

Törölt hozzászólás.

hextorini2013. november 7. 14:13

Engem pl. zavar a szívecskézés. Szerintem óvodás módszer. Azon az állásponton vagyok, hogy vagy nyilvánítsunk véleményt normálisan vagy sehogy. De ez a szívecskézés valahogy... nem méltó? :)

hextorini2013. november 7. 14:11

Szerintem ebben semmi méltatlan nincs. :)

lakovics2013. november 7. 14:10

Azon én is kiakadtam,hogy ,"minőségi vers". Ki szerint? Ahány ember annyi ízlés!
"építő jellegű kritika" Hogy jönnék én ahhoz,hogy pl.egy lelki válságban lévő embernek kijavítgassam a rímeit ?! A toplistát én sem tartom fontosnak, mert sosem lehet reális. Akkor meg minek. Ha változtatni szeretnétek, akkor szerintem ne a rivalizálást erősítsétek, hanem inkább a játékosságot. Attól még mindenki a tőle telhető legjobb verset fogja beküldeni. Az pedig nem baj,ha közben még jól is érezzük magunkat.

Törölt tag2013. november 7. 14:10

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2013. november 7. 14:09

Törölt hozzászólás.

hextorini2013. november 7. 14:00

Szia Mona. A pontozás név nélkül lenne hasznos, szóval nem tudom kire lehetne megsértődni... A szívecskézés is magában hordja a sértődés lehetőségét.
A kedvencezés eltörlése szerintem nem merült fel, vagy figyelmetlenül olvastam? Én csupán ezt is titkosítanám.

Mona742013. november 7. 13:52

Ez a kérdőív szerintem remek ötlet volt, bár én az oldalt ebben a formájában is nagyon kidolgozottnak, és korrektnek tartom. Nagyon pozitív, hogy igyekeztek figyelembe venni az igényeket, elvárásokat, hisz fejlődni mindig lehet. Az azonban nyilvánvaló, hogy ennyi ember sosem fogja mindig ugyanazt akarni, így hát a változtatás egyszerre lehet pozitív és negatív.
Sea javaslatai közül én például sok mindent hasznosak érzek, pályázatok kiírásának, és ebben a formában történő zsűrizésnek szerintem mindenki örülne.
A kedvencnek jelölést azonban mindenképpen meghagynám egy másik szemszögből nézve. Személy szerint én alkalmanként visszaolvasom azoknak az alkotóknak a verseit, amiket megjelöltem. Ez egy igazi kincses-gyűjtemény számomra. Ezt az 1-től 5-ig pontozást viszont semmiképpen nem tartom jó ötletnek. Más oldalakon ilyenből hatalmas sértődések alakultak ki, ezt a jó kis közösséget pedig szerintem nem kellene ilyennel megmérgezni. Persze az enyém csak egy vélemény a sokból.

Lanor2013. november 7. 13:35

Leírtam a kérdőívben is, de ide is megteszem... Javasolnék egy negyedévente megjelenő e-poet lapot, melybe akár pályázat, akár a kiemelés szerint kerülhetnének a versek. Egy pdf gyártása sem különösebb szaktudást, sem nagyon sok időt nem igényel. Ott is inkább a korrektúra és a válogatás ami problémásabb.
Amit még szívesen látnék az oldalon a novellák, aminek megjelentetésére jelenleg csak a blogokban van lehetőség.

hextorini2013. november 7. 13:24

A szívecskézést én is eltörölném. Helyette lehetne név nélkül (!!!) 1-től 5-ig pontozni a verseket. Maradhasson meg a kedvencek funkció, de ne legyen publikus, ugyanúgy mint a figyelés, senki nem tudja, kiket figyelek és ez így van jól. Sok sértődést és 'pofaszívecskézést' ki lehetne kerülni ezzel.

Törölt tag2013. november 7. 12:44

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2013. november 7. 12:05

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2013. november 7. 11:36

Törölt hozzászólás.