Poet fejlesztési hét - hatodik nap

Poet•  2009. április 11. 12:21

A verselemző ötlete és teszt változata a vártnál jobb fogadtatásra talált, ezért úgy döntöttem, hogy a mai napot is ennek fejlesztésére szenteljük.

Ahogy Gazsi is felhívta rá figyelmem, a rendszer nem minden esetben találja meg a megfelelő rímpárokat. Nekem is van már több kigyűjtött versem, ahol néhány rímet nem sikerült felfedeznie, és ezek alapján több ötlet is van már, hogy hogyan lehetne javítani a hatékonyságán.

A beérkezett versek alapján nagyon hasznos lenne, ha a verselemzőt helyesírás ellenőrző rendszerrel is el tudnánk látni. Ma délelőtt utánanéztem a lehetőségeknek, és találtam is egy lehetséges megoldást, ez azonban a tárhelyszolgáltatónk közreműködését igényli, ezért nem biztos, hogy sikerül majd megoldani. Jelenleg ott tartunk, hogy írtam nekik levelet a szükséges telepítésekkel kapcsolatban - pozitív válasz esetén valószínűleg ez is megoldható lesz.

Marie Marel hibajelentésének köszönhetően sikeresen kijavítottunk egy hibát, amely mind a ritmuselemzőt, mind a szótagszámlálót érintette az "ő"-t tartalmazó versek esetében. Amennyiben te is találsz hibát a rendszerben, kérlek, jelezd itt, vagy e-mailben!

Szintén várom az ötleteket azzal kapcsolatban, hogy mit látnátok még szívesen a verselemzőben!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!