Adatbázis hiba április 1-jén

Poet•  2012. április 1. 13:50

"A mai nap folyamán a Poet vers adatbázisa megsérült, és néhány vers sajnos végérvényesen elveszett. A probléma szerencsére csak néhány felhasználót érint" - írtuk a Poet blogon április 1. reggelén. Aki megnézte a Figyelőt vagy az adatlapját, azt találta, hogy ő sajnos érintett az adatvesztésben, mert minden verse eltűnt.

A versek természetesen nem vesztek el, csak a Figyelőben és az adatlapon lett kicserélve a versek száma nullára. A bejelentés nagy riadalmat okozott:
http://blog.poet.hu/Poet/adatbazis-hiba---elveszett-versek
http://forum.poet.hu/adatbazis-hiba---elveszett-versek

A hozzászólók e-mailben értesültek arról, hogy a verseik biztonságban vannak. Szerencsére a tréfát mindenki értette, a levélre válaszul csupa pozitív visszajelzést küldtetek. :)

A Poet adatbázisáról mind mi, mind a tárhely szolgáltatónk rendszeresen készít biztonsági mentéseket, ezért egy hasonló hibának a valóságban rendkívül kicsi az esélye, nem zárható ki azonban, hogy valamely hiba esetén a legújabb (utolsó biztonsági mentés után felkerült) versek közül elveszítünk néhányat. Mint minden internetes szolgáltatásnál, a Poet esetében is azt javasoljuk, hogy az oldalt ne használjátok verseitek kizárólagos tárhelyeként, hanem minden versetekről és blogbejegyzésetekről legyen a saját gépeteken is biztonsági másolatotok. Az idei április 1-jei tréfának ez az üzenete. :)

A vicc már a végéhez közeledett, amikor meglepetésemre Colletus is megjelent, és támadólag lépett fel tagjainkkal szemben, hogy miért minket okolnak az adatvesztésért. Hamar kapcsoltam, és úgy csináltam, mintha a stílusa miatt a regisztrációja törlése mellett döntöttem volna. Az "áltörlés" után Colletus sokáig nem jelentkezett, majd KovesdyMarton néven jelent meg a fórumon, hogy a nevemben írjon tagjainknak. Szerencsére hamar észrevettem, és beállítottam, hogy minden KovesdyMarton néven írt hozzászólása Colletus saját nevén jelenjen meg. Ekkor MartonKovesdy néven regisztrált újra, s a vitához jagosistvan is csatlakozott. A fórumtémák nevei hirtelen "Mártonosodni" kezdtek, a "Van Isten? Nincs Isten?" téma például "Van Márton? Nincs Márton?"-ra változott. Ez arra utalt, hogy még több moderátor csatlakozott. :) Hamarosan az ő hozzászólásaik is Colletus néven jelentek meg a fórumon, majd nem sokkal később minden eddigi fórumhozzászólás szerzőjeként Colletus lett feltüntetve. Így végül Colletusnak nem volt több lehetősége a felhasználónevekkel játszani. :)

További bolondozásban gazdag április 1-jét kíván a Poet csapata! :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!