+1 gombok a Poeten

Poet•  2011. június 30. 09:55

Megjelentek a Google +1 gombok a Poeten. A versek oldalán az adott verset, a kategóriák oldalain az adott kategóriákat tudod +1-elni a megjelenő gomb segítségével.

Ha egy ismerősöd a Google-t használja kereséshez, és olyasmire keres, ami kapcsolódik az általad +1-elt témához, a keresési eredmények között megjelenik számára a te ajánlatod is. Így ismerőseid könnyebben rátalálhatnak a Poetre, vagy épp azokra a versekre, amik neked tetszenek.

Ha például +1-eled a "Szerelem" kategóriánkat, és egy ismerősöd (akivel pl. Gmailben levelezni szoktál, vagy más okból tudja a Google, hogy ismeritek egymást) rákeres arra a Google.hu-n, hogy "Szerelem", akkor nagy valószínűséggel megjelenik neki a Poet adott kategóriája is a találatok között, alá írva, hogy te javaslod az oldalt megtekintésre.

Ha még nem használtad a Google ezen új funkcióját, első használatkor engedélyt fog kérni tőled, hogy az általad adott +1-eket felhasználhassa annak érdekében, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg számodra. Ez azt jelenti, hogy ahol eddig is megjelentek Google hirdetések (például a Google.hu-n kereséskor), ott személyre szabottabb ajánlatokkal fogsz találkozni. Nem jelenti ugyanakkor azt, hogy más helyeken, ahol eddig nem voltak hirdetések, a funkció használata következtében ezentúl találkozni fogsz velük.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!