3. Poet fejlesztési hét - ötödik nap

Poet•  2017. május 19. 21:31

A 3. Poet fejlesztési hét ötödik napján a hibalistánkon mentünk végig. Rengeteg apró hibát és hiányosságot kezeltünk, így például a versek alcíme most már listanézetben is megjelenik, a be nem lépett tagjainknak nem jelenik meg néhány számukra amúgy sem használható funkció, vagy például nem engedjük, hogy a moderátori hozzászólásokat törölni tudják a blogok tulajdonosai a bejegyzések alatt.

Bár már több mint egy hete elérhető volt, a mai napon véglegesítettük a https-re való átállást (sok helyen még a régi címet linkelte az oldal vagy oda továbbított). De mi is ez a https? A Poet eddig http://www.poet.hu címen volt elérhető, ez a cím azonban most már a https://www.poet.hu címre továbbít. Az a plusz "s" betű arra utal, hogy a kapcsolat titkosítva van. Miért jó ez? A legszembetűnőbb különbség, hogy belépéskor most már nem figyelmeztet a böngésződ, hogy nem biztonságos az oldal. A titkosítás használatának azonban ennél jóval nagyobb előnyei is vannak. Ha a telefonoddal vagy a gépeddel nyilvános wifi hálózatra csatlakozol, technikailag bárki képes arra, hogy lehallgassa a különböző weboldalakkal való kommunikációdat, így ellophatja például a jelszavadat vagy láthatja, hogy az adott oldalon pontosan milyen aloldalakat tekintesz meg. A titkosítás megvéd mindezektől. A https-t használó oldalaknál biztos lehetsz abban is, hogy a harmadik fél nem módosította az adatokat, mielőtt az eljutott a gépedhez. Ez megakadályozhat például egyes vírusokat abban, hogy átírják a titkosított oldal tartalmát, és mást mutassanak neked, mint ami a valóságban az oldalon látható. A Poet biztonságosabb hely lett, és ezt a keresők is szeretik: a https-t használó oldalak egy egészen picit, de előnyt élveznek a találati listában a többi weboldalhoz képest.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Poet2017. május 21. 14:19

@LLzoli: a moderátorok magánszemélyként és moderátori minősítésben is hozzá tudnak szólni a bejegyzésekhez. Ez utóbbit általában akkor teszik, ha valamilyen szabálysértésre hívják fel a figyelmet. Ilyenkor a nevük mellett megjelenik egy "(moderátor)" felirat. A magánszemélyként írt hozzászólásokat természetesen tudják törölni a blog tulajdonosok, azonban a moderátori hozzászólások törlése megakadályozhatja a felszólítás eljutását a címzetthez, vagy a döntés figyelmen kívül hagyásának minősül, amit tilt a szabályzatunk. Amennyiben a hozzászólás érvényét veszti (pl. mert a szerző szükséges módosításokat végrehajtotta), a moderátoroktól kérheti a hozzászólás törlését.

LLzoli2017. május 21. 14:11

"nem engedjük, hogy a moderátori hozzászólásokat törölni tudják a blogok tulajdonosai a bejegyzések alatt."
Érdeklődve figyelem az újításaitokat, nagyon tetszenek és hasznosnak tartom őket, de ezt a fejlesztést azért nem igazán nevezném korrektnek.

LLzoli2017. május 21. 14:10

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

adamne2017. május 20. 15:25

Köszönjük szépen a tájékoztatást!

dreaming582017. május 20. 12:58

Köszönjük :)

Kicsikinga2017. május 20. 10:35

Nagyon megtisztelő, a korrekt tájékoztatás!

Színvonal, és kulturáltság fogadja az embert itt!
Jóleső érzés!

amalina2017. május 20. 07:38

Nagyon köszönjük!:)

merleg662017. május 19. 22:39

A titkosítás nagyon fontos volt. Gratulálok.