3. Poet fejlesztési hét - harmadik nap

Poet•  2017. május 17. 21:49

A 3. Poet fejlesztési hét harmadik napján a felhasználónév megváltoztatásának lehetőségével és a címkékkel foglalkoztunk.

Technikai okokból eddig a felhasználónevet nem, csak a verseknél megjelenő nevet volt lehetőség utólag megváltoztatni. Azoknak, akiknek ez problémát jelentett, örömmel jelentem, hogy mostantól már a felhasználónév cseréje is megoldható. Amennyiben élni szeretnél a lehetőséggel, olvasd el az erről szóló útmutatónkat a GyIK-ban. Az első néhány jelentkezőnek érdemes figyelembe vennie, hogy a funkciót még nem teszteltük igazi felhasználókon. :)

Bár kívülről ebből kevés látszik, teljesen átalakítottuk a címkék kezelését. Korábban a szerző oldalak és a kategória oldalak url-jei (honlapcímei) már ékezettelenítve lettek, és most ugyanezt a címkékkel is megtettük. Természetesen a régi linkek sem vesztek el, azok az új címekre továbbítanak. Erre a változtatásra azért volt szükség, mert az ékezetes honlapcímeket egyes keresők, közösségi oldalak és honlapmotorok hibásan kezelik, és emiatt néha problémák adódtak, amikor valaki meg akarta osztani egy címke oldalát vagy egy kereső megpróbálta beolvasni a tartalmát.

Jelenleg 12 000-nél is több különböző címkénk van, és közülük nagyon sok ugyanannak a szónak más-más variációja vagy elgépelt kifejezés. Annak érdekében, hogy rendet rakjunk a címkék között, elkészült egy admin felület, ahol lehetőségünk van az egyes címkéket más címkékre cserélni, átirányítani vagy megtiltani a használatukat. A teljes adatbázis átnézése sajnos hatalmas munka, ezért még csak egy töredékével végeztünk, de terveink szerint szép lassan minden címkét ellenőrizni fogunk.

A címkefőoldalon korábban hibás abc sorrendben jelentek meg a címkék, az ő betűvel kezdődő szavak voltak legelöl. Ezt a hibát is javítottuk.

Sajnos a vártnál lassabban haladtunk, ezért ma nem sikerült minden tervezett újítást megcsinálni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

J.Teca2017. május 18. 20:59

Köszönet a sok munkáért és a korrekt tájékoztatásért.

BakosErika2017. május 18. 19:39

Nagyon szépen köszönjük! :)

Törölt tag2017. május 18. 08:20

Törölt hozzászólás.